Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 sigorta girişi ve %57 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Sardonyx35

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
6
Merhabalar,

internette çok değişik bilgiler dolaşıyor. Bazı sitelerde bu engelli rapor oranlama 40/49 - 50/59 - 60/69 ve 70/ üstü olarak yazılmış.
Benim;

ilk sigorta günü : 24.05.2011
Rapor oranı: 57
Rapor tarihi. 01.02.2018
SGK gün sayısı: 2497

Bu duruma göre benim emeklilik sürem ne oluyor sayın OturanBoğa

Sardonyx35

Başka kişilere verilen yanıtlara bakarsanız kafanız karışır :) Sizinkisi net:

24.05.2011 + 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 primle emekli olabilirsiniz. Yani 24.05.2027'de en az 4320 primin olması ve sgk sevki ile %50-59 arası orana sahip rapor alınması şartı ile emekli olabileceksiniz.

bagkur.PNG

@OturanBoğa değerli bilgilendirmeniz için teşekkürler. Doğru bakmışım :D

Şimdiden sizin ve ailenizin kurban bayramını kutlar, sağlık ve huzurlu bayramlar dilerim @OturanBoğa :) 🐄🐑🐏🐄🐑🐏

Son zamanlarda rapor tarihi eski olup vergi indiriminden emekli olan var mı arkadaşlar ? rapor tarihi eski diye zorluk çıkarıyorlar mı

Sardonyx35

2008 sonrası sigorta başlangıcınız olduğu için OturanBoğa nın ilk mesajda yazdığı şartlara tabisiniz.
Ve fakat o mesajdan yaklaşık 2 ay sonra yönetmelik değişti.

Rapor oranınız tek hastalıktan ve SGK Hastalık Listesi nde tanımlı olmak durumunda.

Emeklilik tarihiniz geldiğinde hastaneden yeniden rapor istenilecektir muhtemelen. Raporunuzdaki en yüksek oranlı tek hastalık değerlendirilecek.

Sorumun sebebi, iş yerindeki bir arkadaşın 2000 lerdeki raporunu kabul etmeyip yeni rapora yöneltmeleriydi. Cevap için teşekkürler

Benim en yüksek oranım raporda %50 ile kalp. onu arkasından %10 ile böbrek %5 ile ortopedi takip ediyor.

Listeye baktım, aşağıdaki şekilde devam ediyor hastalığım, 1.5 sene sonra pil değişikliği olacak, bu vakte de 6 kere çaktı yani atak geçirdim. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

"Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) İlaç tedavisi, kateter ile ablasyon, cerrahi girişim, kalıcı kalp pili uygulanması ve ICD implantasyonu yöntemlerinden en az ikisinin uygulanmasına rağmen hayatı tehdit eden ventriküler aritminin devam etmesi.
"

Sardonyx35
ucuncubahar arkadaşımızın yazdığı gibi, artık 1 ekim 2008'den sonra emekli olacaklar için birden fazla hastalık/sakatlık değil, tek bir hastalık/sakatlık emeklilik için belirleyici olacak. SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı %40-49 arası oran demek ve bu da (24.05.2011 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 prim ile emeklilik sağlar.

Eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilirseniz, bu durumda hemen malulen emekli olabilirsiniz.

Sayın hocam, listeye göre Ağır düzeye giriyor gibiyim, son 6 sene içerisinde 6 -7 defa pilim şokladı ama malülen emekli olma gibi bir niyetim yok, çünkü sgk lı çalışamam öyle olursa. Vergi indirimini beklemek daha mantıklı %50 oranım var kalpten direk o yeterli diye tahmin ediyorum. Fakat canları sıkıldıkça emekli olma şartlarını değiştirmeleri can sıkıcı

Üst Alt