Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 sigorta girişi ve %43 raporla ne zaman emekli olurum?

ORKİNOS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bi soruda şu 2011 sigorta girişim var.Vergi dairesinde %43 ile onaylanmış raporum ile ne zaman emekli olurum veya kaç günüm olması gerekir...

ORKİNOS

Emeklilik için aşağıdaki, tabloya tabisiniz:

bagkur.PNG

2007 de 15 ay askerlik yaptım 2011 de sigorta girişim oldu askerlik yapmama rağmen tablodaki gibimi olacak. Şimdiden teşekkürler Allah razı olsun

ORKİNOS

Evet, askerlik borçlanması yaptığınızda sigorta başlangıcı. tarihiniz borçlandığınız gün kadar geri gidecek ve o gün sayısı sigorta priminize ekleneceki, ama bu tarih 1 ekim 2008'in öncesine gelmeyeceği için yukarıdaki tabloya tabi olmaya devam edeceksiniz

Ne zaman emekli olurum

Emekli sandığına tabiyim Banka çalışanı olarak.
15.02.1987 Doğumluyum.
Askerliği 450 gün yaptım, askere gidiş tarihi 27.11.2007.
İlk sigorta girişim 02.11.2011 SSK li olarak 136 günüm var.
Emekli sandığında ise 1.900 günüm var ve halen devam ediyorum. Vergi indirimim var %42 olarak onaylandı. Engellilik oranım %49 dur.
Ne zaman emekli olabilirim. Bunu net olarak anlatacak birine ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

ORKİNOS

Askerliği borçlanırsanız borçlandığınız gün kadar sigorta başlangıcını geri çekersiniz. O tarih itibarı ile emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz. Yeter ki günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanısı almak mümkün olsun. Yani eldeki rapor emeklilikte bir anlam ifade etmez. SGK sevki ile hastaneden güncel rapor almak gerekir.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt