Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 yılında engelli memur olan, 2011 engelli sınavlarına katılabilir mi?

ertan_81

Yeni Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
M.E.B da 01.09.2010 tarihinde göreve başladım. 2011 yılında normal memur olarak açılacak sınavlara katılabilir miyiz? Yoksa 01.09.2011 tarihinden sonra mı katılabiliriz?

Neden katılmak istiyorsunuz ki ne güzel işiniz olmuş millet memur olmak için neler yapıyor neler.Bu arada işinizden memnun değil misiniz ki?

Sevgili arkadaşlar; benim gibi eli ayağı sağlam, ancak başka rahatsızlıkları olan çok engelli olan kimse var. Böyle olan bizler görünüşte sağlam gibi görünüyoruz. Bu nedenle bize sağlammış gibi davranılmaktadır. Bize yapamıyacağımız yada rahatsızlığı arttıracak işer yaptıran okul müdürleri var. Bizde tekrar sınava girip normal memur olmak istiyorduk. Paspas ve temizlik işleri gibi şeyler yapmak istemiyoruz. Bunun için en sağlıklı cevap aşağıdadır.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 50 nci maddesinde “Devlet kamu hizmet ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmaları şarttır. Sınavların yapılmasına dair usul ve esaslar ile sınava tabi tutulmadan girilebilecek hizmet ve görevler ve bunların tabi olacağı esaslar Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak bir genel yönetmelikle düzenlenir. Özürlüler için sınavlar, özürlü kontenjanı açık olan kurum ve kuruluşlarca ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavla eş zamanlı, böyle bir sınava ihtiyaç duyulmamışsa, özürlü kontenjanı açığı bulunduğu sürece ayrı zamanlı olmak üzere özür grupları ve ulaşılabilirlikleri gözönüne alınarak yapılır. Özürlüler için sınavlar, özürlü grupları dikkate alınarak sınav sorusu hazırlamak ve değerlendirmek üzere özel sınav kurulu teşkil edilerek ayrı yapılır.” hükmü yer almaktadır. Öte yandan, mezkur Kanunun değişik 53 üncü maddesine istinaden 09/08/2010 tarihli ve 2010/811 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik’in 1 inci maddesiyle değişik 20/08/2004 tarihli ve 2004/7754 sayılı “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik”in 2 nci maddesinin son fıkrasında; “Devlet memuru olarak atanacak özürlüler hakkında uygulanır.” hükmü ve aynı Yönetmeliğin değişik 4 üncü maddesinin (a) bendinde ise; “Sınav: Devlet memurluğuna atanacak özürlüler için yapılacak yarışma sınavını,” ibareleri yer almaktadır. Yukarıda bahsi geçen Yönetmelikte 09/08/2010 tarihi itibariyle yapılan değişiklik neticesinde, daha önce memur statüsünde çalışmış veya halen çalışmakta olanların kamu kurum ve kuruluşlarının açmış oldukları özürlü memur alım sınavlarına girebilmelerine ve bu sınavlarda başarılı olmaları halinde ise kurumlarının muvafakati ile atanabilmelerine engel bir husus bulunmamaktadır. Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel Başkanlığı Bilgi Edinme Birimi

ben paspas yapamam ki kazansanda mecbur geri hizmete vercekkk:D

ertan81, bu işe girmeden önce eminim demişsindir ki bu işe bir girsem daha ne isterim... girdin biraz beklee. çalış... biliyorum işler zor ama iş var...

arkadaşlar keşke sınavı kazanıp da kadrolu bir yere yerleştikten sonra onları bir süre böyle sınava alınmayacaklar die bir kanun çıksa...

ben çalışma bakanlığın sınavına girdim bekliyorum bir yerleşeyim daha da girmem sınavlara çünkü başkalarının hakkını yemek istemiyorum...

yaw kardeşim ben bu işten bişe anlamıyorum adam işe girene kadar kendini yırtıyor girdikten sonra iş beğenmiyor 1500 lira alıyon ben özel sektörde 10senedir paspas sallıyom 700 liraya oda özel sektörü bilirsiniz çalışma saati belli değil kardeşim sen en iyisi malülen emekli olda devlet sana baksın..

Yaşamadan sallamak o kadar kolay ki,
Yok başkasının hakkı, yok kazansam bir daha girmem sınava, 1500 alıyomuşta kim alıyor 1500. 1100 alan şükrediyor burda
allahtan diliyorum başınıza gelsinde ozaman anlarsınız burda dert yanan arkadaşları.
+ dert yanan 1 değil 2 değil demekki bir sorun var.

(Not benim çok şikayetim yok memur statusundeyım ama arkadasları anlıyorum)

bende anlıyorum zor ama bu devirde kadrolu işe girmek kadar iyi bir şey var mı daha niye üstlere çıkmak istıyorsunuz anlamıorum yerleşseniz bile girmeyın demiyorum ister girin ister girmeyin ben girmem dıyorum isterseniz bütün sınavlara gireyım her girdiğimde insanların yerini almıs olurum... niye düşünmüosunuz bunları.. ben nasıl özürlüysem onlar da özürlü... kimse kimseyi düşünmüyo... gerçi insanlar birbirini dşünseydi bu kadar işsizlik olmazdı :(

Üst Alt