Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişim ve 3. derece vergi indirimim var. Emeklilik şartlarım nedir?

Gri Yaka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2014 yılında haseki eğitim ve araştırma hastahanesinden aldığım genel engelli raporu oranım %54 fakat vergi indirim başvurusu yaptığımda %44 olarak onaylandı sigorta girişim 16.09.2009 bu bağlamda benim engel oranım rapordaki gibi %54 mü baz alınır yoksa vergi indirim başvurusu sonucu olan %44 mü baz alınır eğer 54 kabul edilirse 2 yıl erken ve 400 prim gün önce emekli oluyorum kafama takılan sadece bu aramızda örnekleri varsa cevap yazabilirmisiniz?

yukarıda sorduğum soruyu cimer üzerinden itiraz ettim itiraz sebebim vergi indirim başvurumda raporumun düşürülmesi ve verilen cevap aşağıdadır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına (Kızılırmak Mah. Mevlana Bulvarı No:144 Çankaya/Ankara) yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31 inci maddesinde engellilik indiriminin mahiyeti ve tutarları belirtilmiş, aynı maddenin son fıkrasında da engellilik derecelerinin tespit şekli ile uygulamaya ilişkin esas ve usullerin bir yönetmelikle belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Bu maddeye istinaden hazırlanan, 28/04/1981 tarihli ve 17324 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Engellilik İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Engellilik Derecelerinin Tespit Şekli İle Uygulanması Hakkında Yönetmelik" ile uygulama yönlendirilmiş, 24/09/1998 tarihli ve 23473 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile söz konusu yönetmelik güncellenmiştir.

Ayrıca; vergi indiriminden faydalanmak için usulüne uygun olarak ilgili hastaneden aldığınız rapor Merkez Sağlık Kurulu tarafından 20.02.2019 gün ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Erişkinler için Engellilik Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik" eki cetvellere göre değerlendirilmektedir.

Ancak, söz konusu raporda belirtilen rahatsızlık dışında ilave rahatsızlıklarınızın olması ve bu durumun mevzuata uygun yeni bir rapora bağlanması halinde durumunun Merkez Sağlık Kurulu tarafından yeniden inceleneceği tabiidir.

Bilgilerinize sunulur.

Gri Yaka

2009 girişli olduğunuzdan 2021 de çıkan yeni yönetmeliğe göre tekrar heyete girip yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre yeniden tanı almanız gerekecek,elinizdek vergi indiriminin veya raporun malesef hükmü kalmadı.

Gri Yaka

Vergi indiriminizin emekliliğinize hiç bir etkisi olmayacak. De-Kont arkadaşımsın da yazdığı gibi, günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanı önemli olacak ve emekliliğinizi belirleyecek. Hafif tanısı alırsanız, 16.09.2009 +

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt