Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'den önce vefat eden babadan alınan yetim maaşının kesilmesi?

kosovali2

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Iyi günler tanıdığım biri malulen yetim emekli oldu sonra 3 yilsanra bir ise başlamak için yüzde 59 çalışabilir rapor aldı sgk ye ise başladığına dair dilekçe verdi sgk den gelen cvb babası 2008 den önce olduğu için çalıştığı için emekli maaşı kesilmez diye cvb geldi ama sgk nin yüzde 59 rapordan bilgisi yok ilerde sıkıntı olurmu

babadan kalan yetim maaşı

Peki yüzde 60 çalışır rapor alırsa devlet hastanesinden

Ilerde sorun olurmu

kosovali

Bakıma muhtaç çocuk olarak maaşı alıyorsa ve bakıma muhtaçlığın olmadığını gösteren rapor alırsan eveti yetim maaşı kesilir.

Ama Sgk nin haberi yok

Engelliydi

4 yıl oldu calisiyor

Benim gibi engelledi ama sol hemipleji ağırdı zor kalamıyordu şimdi kalkıyor Sgk nin bu rapordan haberi yok

2 yıla kadar iptal ettirecek bir sıkıntı olurmu

Abi sordum çalışma gücünün en az yüzde 60 ini kaybettiğinden baglanmisti

Neden kimse soruma cvb vermiyor

dostum yanliş anlama da a nerde demişsin cvp vermiş b nerde die devam etmişsin b ye cevap verince bu sefer c nerde die böle uzata uzata gitmişsin :) sonrada Kimse umursamıyor gibi deyip adama küfür etmiş gibi oldun :) kısaca 1 soru altında aklındaki tüm sorulari sormanı sölemeni istemiştim okadar:)

Arkadaslar babadan malul yetim maaşı alan bir tanıdım babası 2008 den önce öldü ve yüzde 68 çalışır raporda aldı sgk ye çalıştığını bildirdi ve sgk babasının 2008 den önce olduğu için kesilemeyecegini bildirdi ama sgk nin yüde 68 rapordan bilgisi yok ilerde rapordan dolayı sıkıntı olurmu yani sgk nin yüzde 68 vergi indirim belgesinden haberi olurmu

kosovali

Bakıma muhtaç çocuk olarak maaşı alıyorsa ve bakıma muhtaçlığın olmadığını gösteren rapor alırsan evet, yetim maaşı kesilir.

Ben olsam bu kadar kritik konuda sigorta müdürlüğüne gider ve onay alırdım.

Muhtaç olarak deyil işte yüzde 60 sını kaybettiği için alıyor maaşı hastaneye sevk edildiginde zaten yüzde 60 ini kaybedib kaybetmediği yazıyordu

4 yıldırda aliyor

Abi zor durumdayız anlayacagin

İşte, %60 dediğimiz zaten malul demek. Şimdi siz malul olmadığını gösteren yeni rapor alırsanız, doğal olarak maaş kesilir. Çünkü maaşa gerekçe olan şey çocuğun %60 oranlı rapora malul sayılması.

Tmm isteckendivyeni raporunu calismak için aldı yüzde 68 bu durumda kesilmez degilmi raporunda sag kolunu hic kullanamaz uzun merdiven yürüyemez ağır işlerde calistirirmaz yaziyor

Yanı sıkıntı yok değilmi abim

kosovali

%68 oran olursa sorun olmaz. Ama çalışırsa aldığı yetim maaşının kesilip kesilmeyeceğini bilmiyorum.

Çok rahatladım abim son bir sorum olacaktı sgk her raporu görürmü şimdiden tesekkurler

Üst Alt