Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008'de sigortalı 2012'de memur oldum. %45 raporla emeklilik şartlarım nedir?

emperor007

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben kamu da memurum
%45 F20.0 raporun tanımı
2008 156 gün
02.02.2012 bu yana da memurum

emeklilik için kaç yıl çalışmam lazım
yaşadığım rahatsızlık çok yoruyor ne yapacağımı bilemiyorum. çalışmam lazım ama yaşadığımız dönem ve insanlar çok yıpratıyor.

arkadaşlar sizce ne yapmalı:(

emperor007

Emeklilik için (gün/ay/2008 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + 4c memurluk vs.) 4500 prime tabisin.

2008_sonrasi.PNG

Malüliyet Emeklilik Bilgi İstiyorum.

Merhaba arkadaşlar
Sağlık ta GİH sınıfı VHKİ kadrosunda memurum, 02.02.2012 tarihinde işe girdim 4c emekli sandığına tabi hizmetim var.
4C TESCİLİNE GÖRE EMEKLİLİK BİLGİLERİNİZ

[FONT='inherit']4C TESCİL BAŞLANGIÇ 02.02.2012

HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 03.04.2008
PRİM ÖDEME GÜN SAYISI4188

YAŞINIZ 37 yıl, 4 ay, 18 gün

[/FONT]

Şizofreni Hastasıyım. İlaçlar ve çalışma ortamı ile yürümüyor durmadan rapor kullanıyorum. Bir kaç sorum olacaktı
1- Malülen emekli olanabiliyor biliyorum Dilekçe ile kendi kurumuma başvurucağım. SGK Hastaneye sevk edecek Bir Üniversite Hastanesinde baya içinde yatışın çıkışın olduğu hasta dosyam var. dosyanın örneğini istetsem iyi olurmu.
2- Şuan raporum %45 engelli kadrosundayım. Maluliyet tespiti gibi sitemizde dilekçe yazabilirsiniz diyo yada malülen emekli olmak istiyorum diyince direk işten ayrılınıyormu yoksa sgk nın gönderdiği hastane nin raporu bekleniyormu
3- ne kadar maaş ve malulen olunca ikramiye alınıyormu
4- ehliyetle alakası yoktur umarım.

emperor007

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alırsanız malulen emeklilik hakkı da olur. Tedavi gördüğünüz hastaneye sevk talebinde bulunabilirsiniz. Memur isterse oraya sevk edebilir.

Malulen emekilikl talebi ile kurumunuza başvuracaksınız, sizi onlar hastaneye sevk edecek.

İkramiye çalışılan yıl ile son maaşınızın çarpımıdır. Erken emeklilik bu açıdan bir dezavantaj tabii. Emekli maaşınızın ne olacağı çalışırken aldığınız maaşa bağlı.

Malulen emeklilikte hastane heyeti çoğu zaman Emniyet'e bir yazı yazar ve ehliyetin iptalini ister. Tabii eğer sürücü olamayacağınıza dair bir kanaat oluşursa bunu yapar.

ehliyet lazım bana sayın site yöneticim aktif trafikteyim. o zaman malüliyeti unutmam lazım :-D

Üst Alt