Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası ölen birinin dul eşine kalan aylıgın kesilmesi..?

[FONT=Arial]Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.
bu maddeyi açıklarmısınız[/FONT]

evlenirse kesilir
beraber yaşarsa kesilir
onun dışında eşin kesilmez
birde memur olursa 75 oranı 50ye düşüyor

nfrysmn

[FONT=Arial]Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır.
burda çalışmaması ve gelir ve aylık almaması diyor yani çalışırsa kesilirmi anlamadım[/FONT]

[FONT=tahoma,new york,times,serif][SIZE=2]Hayatını Kaybeden Sigortalının Eşine Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?[/SIZE][/FONT]

[FONT=tahoma,new york,times,serif][SIZE=2]Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır

burda ab e bentleri hariç kanun kapsamında çalışmaması diyor o boga bunu açıklarmısınız diğer arkadaşlarda açıklarsa sevinirim sgk nın sitesinden alıntıladım bunu biri açıklasın benim anladıgım
[/SIZE][/FONT]çalışırsa kesilir diyor

Üst Alt