Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası EKPSS ile göreve başlayan 5510 4(c) engelli memur emekliliği..?

memurr_hanim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2016 yılı engelli memur olarak atandım. Sgk 5510 sayılı kanuna tabiyim. Hizmet birleştirmesi yapmadim sigorta başlangicimda 2007. % 40 ila % 49 arası sürekli engelli olarak 18 yıl 4680 gün çalışmaya tabiyim. Vergi indirimim bulunmaktadır.
Normalde emeklilik yılı (2016+18)2034 olarak e devlettede görünüyor. Raporum 30 + 20 şeklinde
ancak ;
sgk eylül 2021 yılında çıkarmış bu yönetmeliğe göre tek hastalıktan değerlendirme getirilmiş benim 30 olan hastalık oranım sgk hastalık listesinde hafif düzeyde çalışma kaybı (40-49) olarak değerlendirilmiş.

Yani 30 olan oran en az 40 olarak değerlendirilmiş şeklinde anladım. Bu durumda erken emekli emekli olurken (malulen değil) şu haliyle bir problemle karşılaşırmıyım yeni rapor istenilmesi yada bazı sürekli engelli raporu olan memurların emekliliklerine red geliyormuş bu vb.

Teşekkürler.

2008 den sonra memur olanlara araştırma yada üniversite hastanelerinden tekrar rapor isteniyor.. devlet hastanesi bile kabul edilmiyor.
artı ssk başlangııç 2007 ise 2007+18=2025 de emekli olursunuz

chelıx
Raporum zaten üniversite hastanesinden alindi. Benden tekrar istenirmi bu haliyle

Bunu neden soruyorum forumda 25 yillik engelli öğretmen %43 raporuna rağmen emeklilik talebinde red cevabi almiş

memurr_

benden istediler güncel rapor ben emeklilikten vazgeçtiğim için almadım 15 ay sonda normal emeklilik hakkım var duruma göre 3 yıl daha çalışmayı düşünüyorum.. siz zaten 2007+15=2025 de emeklilik hakkını elde edersiniz 2034 değil..

chelıx
Hizmet birleştirmesi yapmadim henüz. Sizin emeklilik talebinize red gelip yeni rapor mu istenildi 2021 eylul yonetmeliği işi çok karmasik hale getirdi.

memurr_
red edilmedi yeni rapor istendi.2008 sonrası 5510 kanuna göre hizmet birleştirmesi otomatik gibi e devlette "çalışma hayatım" bölümünde görünür toplam hizmet (birleşmiş gibi yani) hizmet dökümünde de hepsi sıra sırdadır özel ve kamu sol baştada 5510 yazar

OturanBoğa
Yani kurum sevki ile gittigimizde ordaki bire bir tani olacak o tani bende var raporumdaki en yüksek tani orani 30 tip 1 diyabet ama yeni sgk hastalik listesinde hafif duzey olarak geciyor yani (40-49) bu durumda bir problemle karşilaşirmiyim. Tek hastaliktan eski raporumda 40 ve uzerinde bir oran olma zorunluluğu yok bu durumda. Şimdiden Çok teşekkür ederim cevabiniz için

Son düzenleme:
OturanBoğa
Bu konuda bilginize çok güveniyorum son sorum
Sigorta girişi 2007 4A
Emekli sandiği (memuriyet) 2016 4C
E devlette hizmet birleşmem otomatik yapilmiş.
Daha önceki yorumlarda ekim 2008 öncesini etkilemez yazmışınız şu haliyle yeni yönetmelik beni ilgilendiriyormu ?
Teşekkürler.

Sgk dan sürekli engelli raporu, vergi indirimi olan bir memurun erken emeklilik talebi olumsuz gelirse ( sgk yeni yönetmelikte en yuksek tek hastaliğa bakiliyormuş) erken yaşlanma ile 55 yaşinda emekli olurmu ?

memurr_

4c'den emeklilikte 2008'den önce diye bir şey yok. 4c'den emekli olacaklar SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı almak zorundalar. Eski raporları da vergi indirim hakkları da emeklilikleri için etkisizdir.

Üst Alt