Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 giriş, %90 rapor ve 3600 gün ile emeklilik şartlarım nedir?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar 1986 dogumluyum Ssk girisim 26 04 2008 %90 agir engelli raporum raporumda surekli yaziyor ssk 3600 ssk devam ediyor .. ancak vergi almam lazimmis nasil alinir bu vergi indirimi ben zaman emekli olurum

Merhaba engin bey,

çalıştığın iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip vergi indirim belgesi almak için başvuru yapıyorsun.Vergi indirim belgesi için gerekli olan evrakları forumdaki vergi indirimi kısmından öğrenebilirsin. eser37

eser37
1.derece vergi indirimi almanız şartıyla 15 yıl 3600 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.
Vergi indirimi için işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile Fatih Vatan Caddesi'deki İstanbul Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvurun.

Peki şuanda vergi indirimi alsam hemen emekli olabilirmiyim.emekli Olamazsam kac yil bekliyecem ya vergi dairesi orani düsürüyormus ya düsürürse pirim yetmez sigortali calismaya emekli olana kadar devam edeyimmi

Merhaba, beyfendi zaten emekli olamıyorsunuz şartları yerine getirmeniz için 2023 'ü beklemeniz gerekiyor. diyelim ki yıl 2023 vergi indirimini yeni alıyorsunuz bu durumda aldıktan sonra herhangi bir bekleme süreniz yok aldınız işyerine geldi kağıt ertesi gün bile emekli olabilirsiniz

Anladigim kadariyla işte çalissam yada calişmasam 3600 prim oldugu icin 4 yil sonra emekli olabilirim Peki 2023 e kadar calismaya devam edersem bir faydasi yada zarari olur mu ? Diyelim vergi indirimi almadan ısten cikardilar o zaman ne olcak

eser37

evet tabikide olur ödenen sigorta primleri üzerinden maaş bağlanır çalışmaya devam ettiğinizde alacağınız zam ile birlikte sigorta priminizde yükselecek + alacağınız kıdem tazminatıda vergi indirimi almadan işten çıkarırlarsa yeni bir iş bulmanız gerekicek sizin her halükarda 15 yılı doldurmanız gerekiyor. Yada ben çalışmıcam derseniz 4 yılı bekleyeceksiniz beyfendi yerinizde olsam olası bir çıkış durumunda hemen iş bulurum engelli personel'e herzaman ihtiyaç vardır.

O zaman ben is yerinden gerekli belgeleri belgeleri alip vergi indirimine basvurayim emekli olana kadar beklemeye gerek yok belki zaman gelir is yeri cikartir isten vergi indirimini emekli olmadan alsam bi zarari olmaz herhalde... bir kenarda dursun emekli olacagimiz zaman lazim olacaksa

Emeklilik ve vergi indirimi

Selamünaleyküm arkadaşlar 26 Nisan 2008 sigorta başlangıç tarihim aktif sigortalı olarak Bir işyerinde çalışmaktayım prim gün sayım 3800 iş yerime birinci derecede vergi indirimim gelmiş engel durumum %90 bulunmakta ben bu iş yerinden çıksam birinci derecede gelen vergi indirimim geçerli sayılır mı

İşe giriş 26.04.2008.. odenen prim 4271 gün ..işten çıkış 31.12.2021.. 1 derece vergi indirimi var.. %94 sürekli engelli raporum var

Arkadaşlar Nisan sonu dilekçenizi verebilirsiniz dediler SSK emeklilik için emeklilik süreci hangi belgeleri istiyor yardımcı olabilir misiniz ne yapmam lazım benim teşekkür ederim arkadaşlar

eser37
Vergi indirim yazısı ve kimlik yeterli,sgk da birkaç dilekçe dolduruyorsunuz o kadar

Vergi indirim yazısını nereden alacağız iş yeri bana atmıştı onun çıktısını alıp onu mu getireceğiz efendim engelli raporu gerekmiyor mu

Emeklilikte hangi işlemler yapmalıyım

Arkadaşlar 2 aya kadar ssk dan emekli olacağım %90 raporum var vergi indiriminden 1 dereceden yararlanıyorum iş yerine vergi indirimim geldi daha önceden şimdi ben emekli olurken ne yapmam lazım ne gibi evrak isteyecek benden bilmem gereken neler var bana yardımcı olur musunuz

eser37

Kardeşim eğer tazminat hakkın varsa işyerine bildiriyorsun.Tazminat aldığını varsayalım.Sonra elindeki vergi indirimi kağıdıyla beraber SGK ya başvuruda bulunyorsun.Sgk da sana bı dilekce verecek orda doldurup teslim edersin.Onumuzdeki ay maaşın bağlanmış olur

Abiciğim bir yıl evvel sigortadan çıkış yapmıştım iş yerinden sağlık sebeplerim nedeniyle çıkmadan önce vergi indirimine başvurdum iş yeri de e-posta ile bana vergi indirimi gönderdi şimdi ben bu vergi indirimi ne e-postadan çıkartıp elime alırsam bu SSK'ya başvurursam benim için yeterli herhalde değil mi efendim

E-devlet üzerinden engelli emekliliği için başvuru yapılabilir mi

Merhabalar SGK'ya gitmeden e-devlet üzerinden engelli emekliliği için başvuru yapabilir miyim

Başlıkta da belirttiğim gibi e-devlet üzerinden engelli emekliliği için başvurabilir miyim kardeşim başvurmuş ama raporumu ve vergi indirim kağıdını yollayamamış İnşallah bir yanlışlık yapmamışımdır

Engelli emekliliği için e-devlet üzerinden başvurdum ama benden rapor falan istemediler engelli raporu bir de vergi indirimi falan hiçbir şey istemediler sıkıntı olur mu acaba

eser37

E devlet üzerinden başvurulsa da evrakları teslim etmek için sigorta müdürlüğüne gitmek lazım.

Üst Alt