Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 Yılında almış olduğum 1994 model aracı engelliye satmak istiyorum..?

GoXEl

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar Merhaba,

2006 Yılında almış olduğum 1994 model aracı engelliye satmak istiyorum, ama forumlarda takip ettiğim kadarıyla 3 yaş sınırı gelmiş. Şimdi sormak istediğim konu şu;

Aynı yönetmelikte engelliden engelliye satışta 3 yıl kullanma koşulu şerh konulmuş, ben aracımı 4 yıldır kullanıyorum yani engelliye satabilirim, fakat bu seferde 3 yaş sınırı çıkıyor karşıma o zaman satamam mı?

5 yıl sonunda vergilerini ödesem ne kadar bir rakam karşıma çıkacak?

Son soru, ben bu aracı elden nasıl çıkartırım :D:D:D

3 yaş sınırının senin araçla alakası yok. senin araç artık tr ye girmiş ve tr plakası ve ruhsatı var. sen o aracı uygun oldugu zaman çerçevesinde bir engelli arkadaşa satabilirsin. yada süresi doldugunda normal oalrakta satış yapabilrsin.

o kanun bundan sonra yurtdışından araç getirtecekler için geçerli ( her ne kadar saçma bir kanun olsada inşallah düzelir. çünkü bu mantık gerçekten ihtiyacı olan insanalr için büyük bir darbedir ) onun için senin satışını etkileyecek yeni bir düzenleme yok.

Yani bu durumda aracımı 3 yıl kullandığım için bir engelli arkadaşa satabilirim, bu sonuç çıkıyor değil mi?

satabiliyorsun ama bir süresi var diye biliyorum o 3 yılmıydı 5 yılmı tam bilmiyorum

eskiden engelliye satabiliyordun o sınır engelli olmayan birine 5 yıldan önce satamıyordun ama şimdi siz aracınızı engelli birine satabilirsiniz ithal belgesi olan birine mesela bana :) görüşlim arkadasım ferhat0038@hotmail.com eklerseniz.

Evet, artık (7 Ekim 2009 itibarı ile) ithal araçlar 3 yıldan önce -ithal hakkı bulunan sakat kişiler dahil- hiç kimseye, 10 yıldan önce de sakat olmayan kişilere -ithal edildiğinde muaf olunan vergileri ödenmeden- satılamayacak
http://www.engelliler.biz/forum/oze...-yildan-once-de-sakat-olmayana-satilamaz.html

Ama bu uygulama 7 Ekim 2009'dan önce ithal edilen araçlarda nasıl uygulanacak, bu konuda bir bilgim yok. Düzenleme henüz yeni olduğu için uygulamaya dair bir örneğe rastlamadım.

Üst Alt