Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişim ve %67 raporumla yeni düzenlemeye göre emeklilik şartlarım nedir?

ali_ank

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
4
Merhaba Benim 2006 yılında alınan %60 süresiz raporum vardı, vergi indirimden yararlanmak istediğimde tekrar hastaneye sevk ettiler 2013 yılında süresiz %67 rapor aldım, özel bir bankada çalışıyorum 6000 gün sigorta sürem var emeklilik için 300 günüm vardı, şuan kafam çok karıştı 2008 girisliyim ne yapacağımı bilmiyorum tekrar mı hastaneye sevk edecekler

@ali_ank,

Elinizdeki raporu ve vergi indirim hakkını unutun. Eğer durumunuz SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif-Orta-Ağır tanısı almayı sağlıyorsa, emeklilik için aşağıdaki şartları da karşılıyorsanız, emeklilik talebi ile sgk'ya başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. ALınacak rapor SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirilecek ve her şey tamamsa emekli edileceksiniz

Ocak_2025_sonrasi.jpg

sgkya daha önce gitmiş miydiniz söylediğiniz şartlarda 2024 aralık ayına kadar emekli olabilirdiniz 2006 giriş 2. dereceden engellilik ile 2024 yılında gününüz de dolmuştu aslında

@ali_ank,
1.10.2008 tarihi öncesimi sonrasımıydınız. 1.10.2008 öncesi ssk lı iseniz ve yüzde 67 bu rapor oranı ile eski yasa ile 18 yıl 4000 güne tabiydiniz. işe giriş tarihiniz yetişmedi sanırım. Bu arada işe girmeden önce raporu olanlar için 15 yıl yetiyordu sizin niye kabul edilmedi onu anlamadım.

Her halukarda geçmiş geçmişte kaldı. Yasa değişti. Artık raporla iş gücü kaybınıza bakacaklar. orta tanısı alırsanız 16 yıl 3700 günlr emeklilik süreniz dolmuş gözüküyor. hafif tanısı alırsanız 18 yıl 4100 güne tabisiniz.

14 Mart 2008 girişliyim, ilk raporumda bulgular yok diye maliye tekrar hastaneye sevk etti,yeniden rapor almıştım 2013 yılında, tüm bulguların yazdığı vergi indirimden yararlanmak için, umarım bu yasa geri çekilir yoksa insanlar eyt den emekli oldu diye biz olamayacağız

sevk edip onaylanmış işte eski raporunuz yanlış mı. sonuçta ilk işe girişte raporunuz vardı. sevk oldunuz tekrar rapor aldınız. 15 yıl şartı oluşmadı mı anlamadım kusura bakmayın. 14.03.2026 yı bekliyordunuz dediniz sgk mı söyledi size bunu. öyle ise artık yapacak bişey yok. hastalıklar listesinde rahatsızlığın var mı bakabildiniz mi.

@ali_ank,
siz 4a ssk lı özel banka mı , yoksa emekli sandığı bankası mı bu arada

ben 2006 giriş sandım siz günü bekliyordunuz anladığım kadarıyla yeni yasa ile birlikte şu an emekli olabilirsiniz. Hastalık listesindeki duruma göre yeniden sevk edecek SGK

Özel Banka 14.03.2026 tarihini bekliyordum

Acaba kıdem tazminatı da yanar mı 😑

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt