Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %58 raporla emeklilik şartlarım nedir?

nursee87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
7
benim kafam çok karıştı, herkese selamlar ve sevgiler..

Ben 01.10.2006 girşliğim 4705 günüm var ve süresiz 58 raporum var ortopedik engel olarak şimdiye kadar vergi dairesine gidip sadece şirkette engelli indirimi için başvuru yaptım benim oradan buradan sorgulamamla 4000 gün 20 yıl yazdığı için,
sağlıklı bilgi hiç alamıyorum yeni düzenleme de 18 yıl 4000 gün olacak ve ben gidip bir daha iş gücü kaybı raporu mu alacağım ya da bazı yerler 3700 gün 16 yıl olmuş senin geçmiş git emekliliğe başvur diyorlar ne yapacağımı bilemedim ülke de her şey eziyet bizlere...

@nursee87,

Merhaba,
Artık %58 oranlı rapor bir şey ifade etmemektedir. Çalışma gücü kaybı SGK Hastalık Listesi deki sınıflamalara göre değerlendirilmektedir. Listede sizin engeliniz hangi sınıfa giriyorsa örneğin hafif ise 18 Yıl Orta ise 16 yıl Ağır ise de 15 yıl hizmet süresinden sonra emekli olabileceksiniz. Henüz resmi gazetede yayınlanmadı. Muhtemelen bu hafta içerisinde resmi gazetede yayınlanır.

@Senyorsen,

Akut myeloid lösemi yüzünden total femur kırığı bu yüzden de total kalça protezlerim var bunlar için hastalık listesinde bir sonuç bulamadım nasıl geçer? teşekkür ediyorum

@nursee87, Şu an ki mevcut sistemde emeklilik kriteriniz 20 Yıl - 4400 Gün.

Yeni yapılan düzenleme ile
31.12.2008 dahil öncesi girişliler için getirilen emeklilik şartları
%40-49 18 Yıl - 4100 Gün
%50-59 16 Yıl - 3700 Gün olarak bu şekilde belirlenmiş.

Siz mevcut raporunuzda olan %58 ile yeni yasaya göre plan program yapmayın. Engelli oranı farklı çalışma gücü kayıp oranı farklıdır. Git emekliliğe başvur diyenler biraz gündemi takip etseydi henüz resmi gazetede yayınlanmadığını öğrenebilirlerdi.

Siz yeni yasa çıktıktan sonra çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. SGK tarafından sevk edilen hastaneden alacağınız rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve çalışma gücü kayıp oranınız tespit edilecek.

İşe giriş tarihiniz ve mevcut prim sayınıza göre SGK size en az Hafif Düzey %40-49 tanısı verse bile emekli olabilirsiniz.

@BnymnYldz,

çok teşekkür ediyorum, herkes bir şey söylüyor kime inanacağımı şaşırdım. Yasa çıktıktan sonra başvurmak en mantıklısı olacak bundan sonrası da ya nasip hak kazandığımız engelimiz de giderse yandık zaten zor çalışıyoruz.. Tekrar teşekkür ediyorum.

Peki bende bişe sormak istiyorum 2010 işe girişliyim yüzde 63 raporum bulunmamaktadır. Bu durum beni de etkiliyor mu ? 2008 öncesi deniyor hep 2 ay sonra emekliliğim var olabilcekmiyim

@nursee87, Lösemi hastalık listesinde Hematolojik Hastalıklar bölümünde var. SGK bu hastalığın sizdeki oluşan çalışma gücü kayıp tespitini yapacak. İyi Günler

@sema23, Siz zaten 2008/Ekim sonrası işe girişiniz olduğu için çalışma gücü kayıp tespiti ile emekli olabileceksiniz.

%63 raporun olması birşey ifade etmiyor. O sizin engelli raporunuz. Engelli raporunu engellilik haklarından faydalanmak için istediğiniz kurumda kullanabilirsiniz.

Çalışma gücü kayıp tespitini SGK kendisi yapacak.

@BnymnYldz,
Yalnışım varsa düzeltin ama yasa 1 Ekim 2008 öncesi diyor ben 2008 sonrası işe girişliyim gerçen ten kafam çok karıştı.

Engelli raporu tek başına emekli olmayı sağlamayacak, sizin emeklilik için başvurunuz sonrası sgk ye iş gücü kaybı için tekrar yönlendirilip yeniden kurula giriceksiniz.

Üst Alt