Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında vefat eden, Bağkur'a borçlu görünen babamın primlerini ödeyip Yetim..?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Babam 2005 te vefat etti. internette bağkuruna baktığımda sigortası aktif görünüyor. ödenmiş 730 günü ve 63 bin tl borcu görünüyor.
kardeşimin yetim aylığı alabilmesi için bağkur primini 1800 güne tamamlayabilir miyiz
nasıl bir yol izlememiz gerek teşekkürler ...

öncelikle Allah rahmet eylesin..

506 ya göre olmeden once 5 yıl içinde en az 900 gun prim varsa kalanlar dul ve yetim maaşı bağlanabılır..

yaklaşık olarak babanız vefat etmeden once 370 gunu varsayarsak üzerine askerlik borçlanmasını eklesenız bıle yınede 900 olmaz dolayısıyla yetım aylığı bağlanamaz ancak sız yınede bır sgk kurumuna başvurun ..

İbrahim cevabın için teşekkür ederim annem babasında yetim aylığı alıyor kız kardeşim çalışmıyor bu durumda hisse dağılımı nasıl olur

Bağkur yetim aylığı bağlama şartı nedir yani gün sayısı ne olmalı

Maalesef "her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün" prim yatırılmış olması şartı var. Bu olmadan ölüm aylığından yararlanmak mümkün değil (5510/32).

"her türlü borçlanma süreleri hariç" demek, teorik olarak "63 bin tl borcu" da kapsıyor mu, bilemedim bi an!? Yani oradaki "borçlanma" ifadesi askerlik borçlanması vb. şeylerle sınırlı olabilir mi acaba? Bunu bir profesyonele sormakta yarar olabilir...
Ne bileyim, teorik olarak 63 bin tl borcu ödeyip ölüm aylığına hak kazanılabilir belki de...

Üst Alt