Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında ithal ettiğim aracı şimdi kime ve hangi masraflarla satarım?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
bahsedilen 5 yıl yurt içinde alınann sıfır araçlardan mı bahsediyorsunuz.ben 2005 de yurt dışında getirdim 1998 fıat marea şimdi satmak istiyorum acaba ne kadar masraf ı tutar bilgisi olan arkadaş var mı

ergincengiz bey,
yurt dışından 2002 yılından sonra getirilen engelli araçları 10 yıl üzerinizde tescilli kaldıktan sonra hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz. Ancak getirilen araç 07,10,2009 tarihinde çıkan kanundan dolayı 3 yıl engelli üzerinde tescilli kalmasından sonra vergileri ödenerek engelli olmayana devri mümkündür.
Verginin ne kadar tutacağı Ankara naklihane ve bedelsiz ithalat gümrük müdürlüğünden öğrenilebilir.
Gümrük irtibat Telefonu : 0312 397 77 89 dahili 7271 arayarak araç biligilerinize göre vergi tutarını öğrenebilirsiniz.

yurt dışından gelen araçları 5 yıl dolduktan sonra özürlü kişiye satarken ankaradan mı devir işlemleini yapıyoruz ne tür evrak gerekiyor alan ve satan için
böyle bir satış yapan varsa tercübelerini aktarırsa iyi olur

bu konuyla ilgili varsa bildiğiniz lütfen paylaşın

Alacak kişi naklihane'den ithalat izni almalı mı, bilmiyorum..?

Ithal izni alması gerekiyor galiba ama bu herayın ilk haftası salı günü mü acaba

Üst Alt