Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim ve %50 raporum ile emeklilik şartlarım nedir?

Hayalciii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Merhabalar arkadaşlar 2023 yılı ağustos ayında 2 yıl süreli olmak şartıyla %50 engelli raporu aldım. Engelli emeklilik yararlanmak için sigorta başlangıç 2005 şubat / 5230 prim gününe sahibim şuan aktif olarak çalışmıyorum. 2025 şubat ayında 20 yıllık sigortalılık süresi doluyor acaba şu şartlarda emekli olabilecek miyim?

@Hayalciii,
merhaba vergi indiriminiz var mı ? şayet var ise Subat 2025 te emeklilik şartlarını sağlıyorsunuz yok ise almanız gerekli fakat yeni bir yasanin çıkması söz konusu ve vergi indirimi ile emeklilik kaldırılacak bundan sonra yasa cikaraa SGK nin iş gücü kaybı oranına göre emeklilik şartları belli olacak

ARKADAŞLAR İYİ AKŞAMLAR. 2 GÜN EVVEL SİGORTA GİRİŞİM YAPILDI BUGÜN İSE SİGORTA YATMAYA BAŞLADI. MUHASEBECİ İLE KONUŞTUM BANA SİGORTA GİRİŞ BELGESİ NÜSHASINI YOLLADI. BEN ŞİMDİ VERGİ DAİRESİNE GİDİP ENGELLİ RAPORU VE SGK İŞ GİRİŞ BELGESİ İLE VERİP DİLEKÇE DOLDURSAM KABUL EDİLİRMİ VERGİ İNDİRİMİNİ ALABİLİRMİYİM? SİGORTA OLARAK 2-3 GÜNLÜK OLMAK YETERLİ OLUYORMU GÜNCEL OLARAK YATIYOR ZATEN. AYRETEN 12 ŞUBAT 2005 İŞE GİRİŞ % 50DE 2 YIL SÜRELİ ENGELLİ RAPORUM MEVCUT RAPOR SÜRESİ 2025 AĞUSTOSTA DOLUYOR. ACABA EMEKLİLİĞE YETİŞEBİLİRMİYİM YENİ YASALAR GÜNDEMDE ŞU ARALAR. BU ARADA MUHASEBECİ EĞER EMEKLİ OLURSA RAPORU YENİLEMEYE BAŞLA 2 AY SÜRÜYOR BU İŞLEMLER DEDİ. YENİLEME RAPORU SÜREKLİ ALACAĞIMDA EMİNİM KRONİK KALP RAHATSIZLIĞI MEVCUT ÇÜNKÜ. BİLEN ANLAYAN KİM VARSA ALLAH RIZASI İÇİN YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Hayalciii,

Kardes slmlar
Yasa değişikliğine ramak kaldı, senin vergi indirimin yoktu sanirim , onun çıkması artık emeklilik icin birşey ifade etmeyecek. Yasa değişikliği iptal edilirse size avantaj saglardi veya yasa cikmadan vergi indiriminiz yetisirse emeklilik şartlarınızı sağıyorsanız emekli olursunuz. Yetişmezse yasa değişikliği olduğunda, Diyorsunuz ki kronik kalp rahatsızlığım var sürekli rapor alirim. Bunun icinde sürekli süreksiz raporda fark etmiyor. Yasa değişikliği olduğu anda siz zaten ıs gücü kaybına göre emeklilik hakkına sahip olacaksınız bizler gibi. Bu sebeple yıl/ prim şartlarınız dolmuş gözüküyor. Is gücü kaybi yönetmeliğindeki hastalık listesine göre değerlendirilip emeklilik hakkina sahip olabilirsiniz. Bunun kararını sgk verecek. Sgk ya emeklilik icin başvuru yaptığınızda sizi hastane sağlık kuruluna sevk edecek ordan aldığınız sağlık kurulu raporu/engelli raporu ile degerlendirileceksiniz.

Siz bir an önce vergi indiriminizi çıkartın bence. Calisma velgesi ve engelli raporunuzla bulunduğunuz ilin vergi dairesi baskanligi na/defterdarliga başvurun,

Zannedersem dün mecliste onaylamışlar şuan ne yapmalıyım sizce

@Hayalciii,

Daha yayınlanmadi kardes daha cumhurbaşkanına gidecek resmi gazetede ilan edilecek , sen git hemen vergi indirimini al sonrada doğru sgk ya

Vergi indirimi dilekçesi için bugün başvurdum 15-20 güne yazı çıkacak dediler 12 şubatta ise başvuru süresi açılıyor ve sgkya gidip başvuru yapabiliyorum. Şu süreçte ne olacak acaba ne yapabilirim daha + olarak

@Hayalciii,
Elinde vergi indirimi belgesi olsa bile, 12 şubat öncesi başvuramazdın sgk'ya çünkü yılın o gün doluyormuş.
Bu çıkan yeni yasa ile vergi indirimi belgene ihtiyacın olmayacak. Yasa resmi gazetede yayınlanınca sgk ya git, çalışma gücü kaybına göre değerlendirme yapılacak artık. Emekli olmayı zorlaştırıyorlar yani.

O yüzden sadece emekli olmak için vergi indirimi belgesi çıkarıyorsan işe yaramayacak, çünkü en geç 15 gün içinde resmi gazetede yayınlanacak yeni kanun.

iş gücü kaybı derken masa başı çalışan bir tekerlekli sandelyeli engelli senin yaptığın iş el ve beyinle sen iş gücü eksikliğin yok mu denilecek ? yoksa iş gücü kaybı engellilik oranı mı demek ya da tek bir en fazla olan engellilk oranı geçerli mi demek. Malülen emeklilkle farkı kalmaz o zaman yani engelli emeklilik kaldırılmış olur

@zinnureabc,
Burdaki haberde shk uzmani olan yazar engelli raporu hesaplamasını toplama yapılarak anlatmış, örnek olarak 3 tane hastaliktan ayri ayri 30u olana engelli raporu 90 verilirken emekli olmak icin tek hastaliktan 30 baz alınıyor demiş. Ne diyeceğimi bilemedim.

Merhabalar arkadaşlar

öncelikle herkese çok geçmiş olsun.
1- Bu yeni geçen yasa ile birlikte sgk bizi tekrardan kurula sevk edip rapor istiyormuş. Yani gittiğimizde toplama hastalık değilde tek hastalıktan yüksek oranla emekli olabileceğimizi söylüyorlar. Acaba kaç oran istiyorlar %kaç olması lazım en az tek hastalıktan?
2- 09.01.2025 tarihinde vergi dairesine gidip vergi indirimi dilekçesi verdim sonuç olarak net bişi söylemediler ne zaman çıkacağına dair alanlar varsa ne kadar sürede aldı ve nasıl aldı gidip oraya elden mi teslim alınıyor ordaki süreç nasıl oluyor? Birde ben başvuru yaparken böyle böyle yeni bir kanun var yasalaşacak dedim boşuna almıyorum bu vergi indirimini diye sordum gişedeki arkadaş bize öyle bir yazı gelmedi öyle birşey değişiklik yok deyip evraklarımı alıp işimi çözdüler.
Sizce bu süreçte neler olacak acaba?

@Hayalciii Evet tek hastalıkyan en az yüzde kırk orana denk gelecek tanı almak gerekiyor. Kurul raporunda oran yazmaz sadece tanı yazar, vergi indirimi sonucun bu kabul edilen yasa resmi gazetede yayınlana na kadar gelirse onunla başvuru yapabilirsiniz

@Hayalciii,

Maalesef vergi indirim hakkı yetişmediği için artık siz de yeni emeklilik kurallarına tabisiniz. SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı alabilir durumdaysanız, alacağınız tanının düzeyine göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt