Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim ve 3. derece vergi indirimim ile emeklilik şartlarım nedir?

Cengiz4434

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrb benim 2021 ayında çıkardığım yüzde 51 vergi indirimi raporum var sürekli bu yeni çıkan 5510 genelge beni de etkiler mi ışe giriş tarihim 2005 cevabınızı bekliyorum....

Peki benim girişim 2005 3700 günüm var ne zaman emekli olurum

Cengiz4434

4a (ssk) statüsünde emekli olacaksanız sizin yeni düzenleme ile bir ilginiz yok. Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkı size aşağıdaki şartlarda emeklilik sağlıyor:

gün/ay/2005 +

2008_oncesi.PNG

Yüzde 51 sürekli raporum var raporda kronik ve sınıflanmayan yazıyor vergi indiriminden yararlanıyorum sgorta girişim 2005 4a 3700 pirim günün var emeklilik baş vuruşu yaptığım zaman sgk benden süresiz rapora kontrol muaynesi ister mi. Bu arada vergi dairesinin yüksek sağlık kurulunun onayladagi başka raporda var elimde.

Cengiz4434

Normalde hayır, ama SGK'nın ne zaman ne yapacağını bilmiyor kimse. Düşük oranlı (%40'ın altına düşen) bir raporunuz olmadığı sürece ve raporunuzda veya vergi indirim hakkınızda veya emekliliğinizde bir süre kısıtlaması yoksa, kontrol olması çok çok çok düşük bir ihtimal

Peki askerlik borçlanması kaç gün yapılır askerlik yaptığım süre kadarmı

Benim ilk çıkardığım rapor yüzde 39. 2 çıkardığım rapor yüzde 59 3 çıkardığım rapor süresiz yüzde 51 sgk emeklilik baş vuruşu yaptığım zaman iptal olmaz demi 2 çıkardığım rapor hakem hastane vermişti 5yıllk

Cengiz4434

Kaç gün askerlik yapılmışsa o kadar gün borçlanılabilir.

En son rapor geçerli olur genel kullanımda.

Cengiz4434 vergi indirimin sürekli ise ssk senden kontrol muayenesi istemez büyük ihtimalle. Tahmini 4240 sigorta primi 19 yada 20 yıl sigortalı suresi ile emekliliği hak edersin. Emeklilik hesaplaması cetvelinde net bilgi alırsın benimki ortalama tahmini

Slm ben diyabet.kolestrol.seker. ve uyku apnesi ile engelli raporu aldım yüzde 51 ben bu rapor sgorta girişim 2005 ben bu raporla vergi indiriminden emekli ola bilirmiyim

Cengiz4434;
Evet olabilirsiniz. İlk olarak vergi indirimi hakkı kazanmanız gerekli, 3. derece vergi indirim hakkı kazandığınızı düşünür isek;
20 yıl 4400 güne tabi olursunuz.
x/x/2005+20 : x/x/2025 tarihinde emekli olmay hak edersiniz. Tabiki prim gün sayınız 4400 gün olmak kaydı ile...

officer

20 yıl olması çok haksızlık değil mi :( kime duyurayım kime şikayet etmeliyim.

officer

selam İLKER abim özlettin kendini uzun zamandır sisteme girişin yoktu Hoşgeldin
Arayı fazla açma abi Kal sağlıcakla Allaha Emanetsin
Saygılar..

Mrb benim sürekli engelli raporum var ve vergi indiriminden yararlanıyıorum ben sgk ya emeklilik için baş vuru yaptığım zaman acaba benden kontrol muaynesi isterlermi.

Slm benim size bir sorum olacak benim yüzde 51 engelli raparu olankardeşim var tansyon kolestrol uyku apnesi ve astım var vergi indiriminden yararlanıyor rapor süresiz sgorta girisi 23.08.2005 pirim günün 3800 . Size sorum şu acaba ben bu raporumla vergi indiriminden emekli ne zaman olur. Ve hangi şartlar kapsar ve bu hastalıklar yeterli mi tsk.

vergi indirimi de aynı oranda süresiz ise yüzde 51 oran ile 20 yıl 4400 gün ile emekli olabilir yani şuan 600 gün ile 3 yıla ihtiyacı var

vakti zamanında bu konunun çok üstünde duruştuk ama ne hikmetse hiç iplemediler
tabloda bariz hata var 2003-2008 sgk lı olan 3 derece engelli 20 yıla tabi ike

2008 den sonra sgk olan 3 derece egelli 18 yıl emekli oluyor

şakaya bakarmısınız

marto1

Hata var düzeltilen yok maalesef. Kime duyurmalıyız kime şikayet etmeliyiz. 2 yıl boşu boşuna beklemek zorunda kalacağız yoksa...

bu konudada çok mücadele etmiştik ama bir şey yapılmıyor bu akp seçimle gitmedikçe bize huzur yok yalap şap iş yapmışlar düzeltmek içinde irade lazım

Mrb benimde yüzde 51 sürekli engelli raporum var 29.03.1982 doğumluyum ilk işe giriş tarihim 23.08.2005 4a lıyım 3853 pirim günün var bu şartlarla ne zaman emekli olurum

Cengiz4434

Merhaba,yazınızda belirtmediğiniz için yazmam gerektiğini düşünüyorum.

%51 engel oranı hastaneden almış olduğunuz süresiz engelli sağlık kurulu raporu olduğunu yazmışsınız.Ancak vergi dairesinden başvurularak alınan Engelli Vergi İndirimi belgeniz mevcut mudur?

Engelli Vergi İndirimi belgeniz yok ise en kısa zamanda almanız gerekmektedir.Bu belge olmadan aşağıda belirteceğim şartlar ile emekli olma şansınız ne yazık ki yoktur.

Engelli Vergi İndirimi belgeniz mevcut ise ve engel oranı 3. derece(%51 oran) ise 20 SGK hizmet yılı ve 4.400 SGK prim günü ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkına sahipsiniz.

Engelli Vergi İndirimi belgeniz ile emekli olabilmeniz için 23.08.2025 tarihine ulaşmanız ve 547 SGK prim günü (yaklaşık 1 yıl 7 ay ) eksiğinizi tamamlayarak emekli olabilirsiniz.

Saygılar.

Mrb benimde yüzde 51 sürekli engelli raporum var 29.03.1982 doğumluyum ilk işe giriş tarihim 23.08.2005 4a lıyım 3853 pirim günün var bu şartlarla ne zaman emekli olurum

Cengiz4434 Allah Allah aynı soruyu 50 defa aynı cümle ile sormuşsun seni burdakiler emekli etmeyecek .herkes de sabırla cevap vermiş , cevapları mı görmüyorsun nedir? insanların zamanını alma cevabı beğenmedi isen gidip SGK ya şikayet et kanunları

Üst Alt