Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 işe giriş, %50 ve 2 yıl süreli raporumla emeklilik başvurusu yaptım!?

Hayalciii

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar 12 şubat 2005 girişliyim %50 engelli raporum 2 yıl süreli, hafta başında vergi indirimi belgemi almıştım. Bugün engelli raporu ve vergi indirimi belgemle birlikte sgkya gittim evrakları birde dilekçe doldurarak teslim ettim. Küçük bir kağıt verip takip numarası ile takip edeceğimi 1 aya kadar sonuçlanacağını söylediler. Şimdi ben ne başvurusu yapmış oldum açıkçası anlamadım:)
Yeni yasaya göremi eski yasaya göremi yoksa ortada bişeymi? Bilen veya başına gelen olursa eğer yorum bekliyorum.

@Hayalciii, Ne zaman gittin sgk? Ve senden ne istiyor evrakları? Daha yeni kanunları ne yapacakları sgk memur arkadaşları biliyor mu acaba? Hangi il ve ilçe sgk gittiniz?

Demekki yeni yasaya göre. Çünkü %50 ile 20 yıla göre olmalı ki öyle değil. Yeni yönetmelik uyarınca alınmış bir başvuru olarak değerlendirdim ben.

@Hayalciii,
Eskiye göre 20 yıl sigortalılık istiyordu. Ayın Şubat 5'ten önce nasıl kabul ettiler. Benimde Şubat 19da doluyor.

yeni kanun yıl düştü o birşey değil de nasıl oluyor da sgk evrakları alıp işlemleri başladı ben onu anlamadım ben 3 gün önce gittim bana dedi ki yeni yasalları belli olmadı 1 2 hafta sonra gel dediler

Yeni düzenlemeye tabi bütün SGK bende bugun gittim hastaneye sevk etmek için başvurumu aldılar artık boyle yeni düzenleme dediler

Eski yasaya göre almışlar yeni yasa olsa zaten raporu ve vergi indirimi belgesini almazlar.Hangi ildeki sgk ya başvuru yapıldı.

@Hayalciii ?

15.01 tarihinden öncemi başvurdun sonramı?

@Hayalciii,

O zaman vergi indiriminden emekli olabileceğiniz eski yasaya göre kabul etmişler görünüyor. Ama bazılarına başvuru için sonra gelin denmiş. Kimisini ise hastaneye sevketmisler. Bunlar kafa karıştırıyor. Umarım Vergi indiriminden emekli olursunuz...

aynı hastalık bende mevcut siz evre1 den %50 almışsınız benim evre-2. sonucunuzu merak ediyorum. paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkese merhabalar acil şifalar. Geçen hafta vergi indirim belgesi & engelli raporunu sgkya teslim ettim ve küçük bir evrakla çıktım. Takip için az önce siteye girdim evrak tipi : gelen evrak dosyasına kaldırılmış / açıklamada ise dosya beklemede yazıyor. Anlamını bilen varmı acaba? Bana tebligat geleceğini söylemişlerdi.

@Hayalciii,

Adı üstünde dosya beklemede.isleme alacaklardır.10 gün 15 gün içinde belli olur.E devlet te tahsis numarası göründüğü an maaşın bağlanmış oluyor

Haziran 2024'de raporum çıktı yalnız vergi dairesine gidip vergi indirimi belgesini hala daha almadım çünkü 2026 Şubatında emekli olacaktım şimdi yönetmelik değiştiği için vergi dairesine gitsem belge verirler mi? Verseler de bir şey değişir mi? Bir de ben geçenlerde 170'in yönlendirmesiyle e devletten başvurmuştum şu an sorgulama yaptığımda emeklilik-2 biriminde ve evrak işlemde diyor o da ilginç..Dün de sgk binasına gittim Şubat'ta gel diyorlar..Buradaki bazı arkadaşların ise fiziki evraklarının sgk tarafından alındığını okuyoruz..İlden ile kurumdan kuruma değişen rezil kepaze bir durum..

Üst Alt