Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 işe giriş, 2760 pirim günü ve %42 ile emeklilik şartlarım nedir?

A.garip

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Herkese merhab ,

Doğuştan biküspit aort hastalığımı bir kaç yıl önce rahatsızlığım neticesi öğrendim . Tedavimi devam ettirirken bu yıl kurula başvurup % 42 oranında sürekli engelli raporu aldım . 26.08.2005 ilk işe giriş tarihim ve 2760 günüm var . Malulen emeklilik için 20 yıl ve 4400 gün şartına tabi olduğumu düşünüyorum .
2000 yılı şubat ayında askere gidip 18 ay askerlik yaptım. askerlik borçlanması yapsam süreyi geriye çeker 20 yıl şartını yerine getirmiş olurum ama gün 2760+550 = 3310 olur . gün eksiğim kalır. Bu durumda önerebileceğiniz bir durum alternatif varmı . Şu an rahatsızlığım nedeni ile çalışamıyorum dolayısı ile eksik günlerimi tamamlayamıyorum...

A.garip

Askerlik borçlanmasını yaptığınızda borçlandığınız gün kadar sigorta başlangıcı geriş gider. Sonrasında o tarih üzerinden şu tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Eksik kalan günleri isteğe bağlı ödeyebilirsiniz. İsteğe bağlı prim günü 1261'i geçmesin yeter. Ya da bir yerde çalışan sigortalı olabilirsiniz...

Not: Emeklilik için rapor önemli değil. O rapora karşılık çalışırken vergi dairesine sakatlık indirimi için başvurup 3. derece vergi indirim hakkı elde etmelisiniz. Size emekliliği sağlayacak olan bu haktır.

merhaba . 05.07.2022 de başvuru yaptım 08.07.2022 de raporum çıktı .
KLAS 2 HT+ KLAS 1 KAPAK HAST. (KARDİYOLOJİ GÖRÜŞÜNE İSTİNADEN) ÜRİNER
İNKONTİNANS (ÜROLOJİ GÖRÜŞÜNE İSTİNADEN) % 32
LOMBER DİSKOPATİ % 14
Toplamda % 42 oranla süresiz rapor aldım . 2005 ağustos SGK girişim toplamda 3000 gün siğortam var . Malulen emekli olabilir miyim ?

A.garip

Malulen emekli olamazsınız. Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan Ağır tanısı almanız gerek.

Erken Yaşlılık emekliliği için de yukarıdaki mesajımda yer alan kriterlere tabisiniz.

Üst Alt