Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 işe giriş, 18 yıl hizmet ve %570 oran ile emeklik şartlarım nedir?

Burhan85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba bu başlığı açmadan forumda bayağı araştırdım ama gerçekten net birşey bulamadım. Yardımınız dokunursa çok sevinirim

Memurum 2005 girişiyim. Yılbaşında 18 yıl hizmetim olacak. Sonradan engelli oldum. Engelli oranım yüzde 70 ve sürekli.

Ben mamlülen emekli olmak istemiyorum ama benim gibi yüzde 60 dan fazla oranı olanları otomatik malülen değerlendirip genelde ret cevabı veriliyormuş bu doğru mu?

Ben normal engelli emekli olmak istiyorum yine de yeni çıkan SGK hastalık listesine dahil miyim acaba?

Çok teşekkür ederim.

arkadaşlar 2008 öncesi girişliler SGK hastalık listesine dahil mi?

arkadaşlar yüzde 60 ve üzeri raporu olup engelli emekliliğine başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen var mı acaba? Normal engelli emeklilikte SGK hastalık listesine bakılıyor mu? Teşekkürler

Burhan85

5434 SK. mı tabisiniz siz?
Bende 2007 memurluk girişim.
(BU ARADA SİZ KURUMUNUZA DİLEKÇE İLE MÜRACAAT ETTİNİZMİ "NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM" DİYE)

5434 SK na tabiyim 2005 girişliyim. Henüz kurumuma başvuru yapmadım. şuan araştırıyorum. sizin oran kaç acaba. SGK hastalık listesine tai miyiz biz?

Şuan için engel oranım %65
5760 gün primim olması
Gerekiyor benim. Askerlikle
beraber 5450 günüm var şuan.

BEN KURUMUMA MÜRACAAT ETTİM.

SGK hastalık listesine takılırsak oranımız hiç önemli değil biliyorsun. Biz de bu yasaya tabi miyiz acaba çok canım sıkıldı gerçekten. Bir de yüzde 60 ve üzeri olanları otomatik olarak malül gibi değerlendiriyorlarmış .

Burhan85

Malül olarak değerlendirilebilir ama 5434 SK tabi olarak özel sektörde çalışarak çifte maaş alabiliyoruz bizler.

Burhan85

Merhaba,sorunuza istinaden yanıt vermek istedim.

28 Eylül 2021 tarihli MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ 'ne tabisiniz.Yani sizin beyan ettiğiniz üzere SGK hastalık listesine göre yeni bir rapor alarak emekli olabileceksiniz.

Resmi Gazete Linki ; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/09/20210928-4.htm

Bahsetiğim yönetmeliğin başlığına dikakt ederseniz Malulen Emeklilik ve Çalışma Gücü Kaybı tespiti veya sizin söylediğiniz ismi ile Engelli Emekliliği aynı şartlarla emekli olabiliyorlar.Bu bağlamda Malulen emekli olmakla Çalışma Gücü Kaybı Tespit (Engelli Emekliliği) ile emekli olmak arasında sizin için hiçbir farklılık göstermeyecektir.Bu durum ne maaşınızda nede emeklilik süreçlerinde hiçbir ayrıma yol açmadan sadece emeklilik sisteminin adı farkı olmasına binayen ismi farklı olacaktır.

Burada sizin gibi 5434 sayılı kanuna tabii devlet memuru arkadaşlarımızın 28 Eylül 2021 tarihinden önceki eski yönetmeliğe göre engel tespitini kurumu aracılığı ile yaptırmış, eski yönetmelik hükümleri ve ellerinde bulunan kurum yazısına istinaden sizden farklı olarak eski şartlarla yani ellerindeki engelli raporu ve kurum yazısına binayen emekli olacaktır.

Bu konu her anlamda kişiler arası ayrıma yol açtığı gözle görülmektedir.

28 Eylül 2021 tarihili yönetmeliğe tabii arkadaşlarımız;
* 5434 sayılı kanuna tabii olup hala kurumlarına engelli raporlarını tebliğ ederek emeklilik veya uygunluk yazısı almayan devlet memurları ,

* İlk sigorta başlangıcı 01.10.2008 tarihinden sonra olan tüm sigorta kolları (4A-İşçi,4B-Bağkur,4C-Devlet Memuru) tabi çalışanlar,

* Tüm Malulen Emekli olmak isteyen arkadaşlarımız,

* Tüm 4B-Bağkur sigorta koluna tabii emekli olacak arkadaşlarımızı

kapsamaktadır.

İleride yönetmelikte bir değişiklik olmaz ise emeklilik zamanınız gelince kurumunuz SGK aracılığı ile sizi yeninden SGK hastalık listesi tespiti için bir hastaneye sevk edecektir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Şu çok açık gösteriyor ki engelli raporu ile emekli olmak resmen hayal oldu. Çünkü bu hastalık listesine göre neredeyse tüm başvurular reddedilmekte.

Burhan85

1 ekım 2008 oncesı gırısmı sızınkısı? galıba bu durum 2008 yılı gırıslerden sonra gecerli ben oyle anladım

Bizar34

Merhaba 01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olmak ne yazık ki yetmiyor.Yazımda da belirtiğim üzere ;

* 01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olmak,

* 4A-İşçi statüsünde iş kolunda çalışıyor olmak şartı ile Engelli Vergi indirimi ile emekli olunabilir.

Engelli Vergi indirimi ile emeklilik farklı bir yönetmelik ve emeklilik şartlarına tabidir.

Burada bahsettiğimiz 28.09.2021 tarihli yönetmelik an itibari ile Burhan85 arkadaşımızın dahil olduğu 4C-Devlet Memurlarını,4B-Bağkurlu ve de Malulen emekli olacak her arkadaşımı ilgilendiriyor .

Saygılar.

Burhan85

Rica ederim.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

[-]Burhan arkadaşım hastalık listesi ile felan kafanı karıştırma 2008 öncesi girişli çalışanlar vergi indirim belgesi ile emekli oluyorlar (malulen değil). Burada her şeyi bildiğini zanneden bir çok organizma var herkese kulak asma vergi indirim belgesi al onu almak için de kendi kurumuna başvur vergi indirimi belgesini aldıktan sonra Sgk şubesine birebir gidebilir; Sgk Genel Merkezine mail ya da dilekçe yazarak ne zaman emekli olabileceğin hakkında kesin bir bilgi alırsın. Burada ki bazı çok bilenler sana afaki bilgi vereceklerdir. Memurların emeklilik hesaplanması 4a ve 4b ye göre farklılık gösteriyor. Şimdiden hayırlı olsun.[/-]

DepresifLife

Yazdığın cevap tümüyle yanlış (soruyu soran arkadaşımız memur. Onun emekliliğinin vergi indirimi ile hiç bir ilgisi yok), yetmezmiş gibi bir de üstüne "Burada her şeyi bildiğini zanneden bir çok organizma var herkese kulak asma" diye kaba saba laf ediyorsun. Sakin ol yahu. Herkes bilgisini paylaşıyor ve insanlara kıymet verip kendi zamanından ayırıyor. Sırf bu bile saygıyı hak eder.

Neresi yanlış acaba ?
Vergi indirim belgesini sadece SSK sigortalısı ile devlet memurları yani ücret geliri elde edenler alabilir. Bağ-Kur sigortalılarına vergi indirim belgesi verilmez. Ancak Bağ-Kur şartlarından emekli olacak engellilere de kolay emeklilik hakkı tanınmıştır. şeklinde net bir hüküm var. Memurların vergi indirimi alamayacağını dair bir tane resmi yazı gösterin ben bir daha burada yazmayacağım. Akp'yi yağlamak ve aklama peşinde olan çok bilmişleri ifşa etmek suç ama onların yaptığı bilgi kirliliği ve algı saygıyı hak ediyor diyorsan eyvallah.

Eski raporunu bir dilekce ile gönder kabul olabilir olmazsa gelen yaziya istinaden yeni çikan yönetmenlige göre rapor alir emekli olursun vergi indirimiyle bir işin yok
Güzel bir dilekce yaz geçici 4 maddeye istinaden dilekceni ver

5760 günle emekli olacaksiniz

Üst Alt