Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 giriş ve 4825 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Celalshnn.

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Doğum Tarihim : 27.12.1958
İlk Sigortalılık Süresi 01.05.2005
Prim Olarak 4825 (4/B) Günüm Var.
Yaş Haddinden Kısmi Emekli Olabilir miyim?
Ne zaman Emekli Olurum.Detaylı Bilgi Verebilecek Kimse Var mı?
Teşekkürler..

Verdiğiniz bilgilere göre tam 62 yaşında kısmi emekli oluyorsunuz ancak 5400 gün gerekli eksik günlerinizi tamamlamanız gerekiyor.

Celalshnn.
08.09.1999 günü ile 30.04.2008 günü arasında ilk defa işe giren erkeklerin kısmi emeklilik şartları 60 yaş, 25 yıl ve 4500 prim gün sayısıdır.
Yaşınız ve prim gün sayınız uygun olmakla birlikte malesef sigorta süreniz çok yetersiz.
Bu şartlarda emekliliğiniz ancak 2030 yılında mümkün.
O tarihte prim gün sayınız 7000 ve üzeri olursa normal emekli, değilse kısmi emeklilik mümkün.

Netbey
Verdiğiniz bilgi doğru.
Benim yazdıklarım da doğru da soru sahibi arkadaşın durumu için avantajlı olan seçenek değil anlaşılan.
Arkadaşın prim gün sayısı 4800 olduğu için direkt 4500 gün ile kısmi emeklilik şartlarını yazdım.
Bu yaşından sonra çalışıp prim gün sayısını 5400 e çıkarma imkanı varsa tabi ki sizin yazdıklarınız daha avantajlı.
Çalışamayacak ve prim ödeyemeyecek durumda ise 4500 gün ile emeklilik şartları geçerli olacak ve bunda da malesef 25 yıl hizmet süresi şartı mevcut.

% 40 Oranında

Çok Teşekkürler..
Ufukalp
Şaun ödüyoruz. 5400 Tamamlıcaz İnşAllah.
Çok Teşekkürler.İlgi ve Alakanız için...

Netbey
askerlikle 5400 Tamamlıcaz İnşAllah..
Bilgileriniz İçin Çok Teşekkür ederim.

Bülent abi, diyelim 3 bin bağkur.1800 gün 4/a yani ssk ve bağkur karışık toplam 4680 gün var.
engelli birisi bağkur 5510/28/5 maddeden emeklilik için müracaat edebilir mi?
rapor oranı %45.
son olarak ssk dan primlerim yatıyor. sevki nasıl alabilirim?
teşekkürler...

Celalshnn.

Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) hangi statüde ise emeklilik kriterleri ona göre belirlenir.

Celalshnn.

Ustam senin priminde sigorta yılında dolmuş vergi indirimi alıp emekli olabilirsin.neyw göre olamazsin diyorlar anlayamadim.

Bülent Hocam, 5510-28 maddenin en son işlemine, yani emekli olabilirsin diyen birimin
adını yazabilir misin. rapor hastaneden çıktıktan sonra tam olarak nerelere gidiyor.
teşekkür ederim..

OturanBoğa

Hocam bilginize güvenerek ve rica ederek bir
Şey sormak istiyorum. SGK sevkle Heyete girdim kalp hastalıklarından Klas 3 ve Klas 1 rapora işlendi. EF değeri % 35 yazıyordu. Sonra SGK
28/5 madde üzerinden işlemlerimin sonuçlanması İçin yazı Ankara'ya gitti.
Yaklaşık 2 ay sonra gelen sonucun reddedildiğini söylediler.
neden reddedildi aklım almıyor. Klas 3 ve Klas 1 bildiğim kadarıyla % 55-60 civarı yapıyor diye biliyorum.

neden kabul edilmedi acaba. itiraz hakkım da varmış. etsem mi. Fikrilerinize ihtiyacım var.

Bülent bey ileri derecede varis hastalığı mevcut. SGK listesine baktım ben mi göremedim.

Celalshnn.

SGK Hastalık Listesi'nde L. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN DAMAR HASTALIKLARI bölümünden bakmalısınız. Doğrudan varis diye geçmiyor ama doktorunuz hastalığın düzeyine göre buraya bakıp değerlendirecektir.

OturanBoğa şizofrenide agır var orta var hafif yok
pipolarda agır var hafif var orta yok
emeklilik nasıl olur bu durumda

Tamama anlaşıldı. Çok teşekkür ederim.

SGK listesine göre uygun ama yine de reddedildi. Süreci zorlaştırmak İçin ellerinden gelen gayreti göstermişler.

Bülent hocam. 28.09.2021 tarihinde çıkan yeni yönetmenliğe göre işlemler çok zorlaştırılmış.yüksek sağlık kurulundan da RED geldi maalesef. Bu yüzden mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum. Bu konuda herhangi Tavsiyeniz varmı? Teşekkür ederim.

Bülent hocam 2004 giriş,4710 bağkurdan günlerim var. % 42 kulaktan raporum var. müracaat etsem emekli ederler mi.
size zahmet cevaplarmısınız.

Üst Alt