Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 giriş, memur statüsü ve tip 1 diyabet ve nöropati ile emeklilik şartlarım nedir?

msurucu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
2008 öncesi memuriyete girişli olduğum için 5434e tabiyim. Diyabetik nöropati gelişti yakın zamanda. Tip 1 diyabetim, tiroidim ve kolestrolüm vardı zaten. Forumda 2008 sonrası için SGK listesi olduğunu gördüm. Tip 1 ve noropati olunca en az %40 eşdeğeri hafif düzeyde çalışma gücü kaybı kısmına giriyorum gibi. Sizce 2008 öncesi olduğum için %40 üzeri mi almam gerek, yoksa SGK listesindeki çalışma gücü kayıplarına mı odaklanmalıyım?
SSK ilk işe girişim de 1997 yılı. Toplam hizmet sürem de 6700 civarı.
18 yıl ve 6480 gün doldurunca sürekli %40 rapor almam yeterli gibi anladım ama doğru mu emin olamadım.

Bu arada Ankara'da çalışıyorum ama raporu eskiden çalıştığım ve hastalık teşhislerimin konduğu takibiminin yapıldığı başka bir ilin üniversite hastanesinden almam sorun çıkarır mı sonrasında?

Rapor çıkarırken vergi indirimi için çıkarmam yeterli midir ilk başvuruda? Çünkü emeklilik için yılbaşını beklemeyi düşünüyorum gün sayım yetse bile.
Teşekkürler

18 yıl ve günü doldurunca başvur emeklisin, prosedürü işyerinden veya sgk dan öğrenmelisin

msurucu

Artık 4c'den emekli olabilmenin sağlık açısından şartı SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı almak. Yani eldeki raporun bir önemi yok. Bu cetvele göre tek hastalıktan tanı alınırsa ve prim şartları da tamamsa emekli oluyorsunuz, aksi halde olamıyorsunuz. Kurum sevki ile sgk'ya gitmeli ve onların sevki ile hastaneden rapor almalısınız emeklilik için...

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 (Orta tanı)
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 (Hafif tanı)

Elimde rapor yok hocam şuan. Yine de kurumuma (MEB) başvurmam gerekiyor o zaman. Raporla hastaneyle uğraşmayayım kişisel olarak öyleyse.
Teşekkürler

Üst Alt