Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

eyyup1453

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim anlamadıgım bir durum var 4a çalışan ssk 2004 girişli için 4400 gün 20 yıl hizmet süresi deniliyordu şuan için hangisi geçerli acaba 18 yıl hizmet süresimi 20 yıl hizmet süresimi sigorta girişim 14.05.2004 4a sigorta günüm 4000 bilgi verirseniz çok sevinirim yüzde 40 özürle ne zaman emekli olabilirim?

eyyup1453

rapora istinaden 3. derece vergi indirim hakkı elde ederseniz 14.05.2004 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

çok teşekkür ediyorum cevabınız için...

merhaba arkadaşlar en az yüzde 40 ve üzeri vergi indirimi alıp emeklilik maaşları şuan ne kadar alan arkadaşlar bilgi amaçlı yazabilirlermi

ne kadar prim sayısı ve ortalama prim tutarları ile ne maaş aldıklarını merak ediyorum

normal şartlarda emeklilikten yüzde 2 daha fazla veriliyor diye söyleniyor

bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirlermi acaba?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler....

Herkese merhabalar kafama takılan bir soru var ve burda deneyimli arkadaşların beni aydınlatacaklarini düşünüyorum...
2004 4a sigorta girişliyim Toplamda 3881 prim günüm var
Yüzde 40 vergi indirimi alsam 4400 gün ve 20 yıl hizmet süresi ile emekli olabiliyorum..
Soruma gelirsem kalan 519 günümü istege bağlı yatırıp 4400 gun 20 sene hizmet tamamlaninca sgk müdürlüğüne gidip kendimi hastahaneye sevk ettirip 4a üzerinden emekli olabilirmiyim
Veya istege bagli oldugum için 18 yil hizmet 4680 gunemi tabi olurum
Bildigim kadari ile son 7 yilda 3.5 yıl hangisi cok ise ordan emekli ediliyorum
Bu konuda beni aydınlatırsanız cok sevinirim saygılarımla...

eyyup1453

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Yani 1260'ı Bağkur olmadığı sürece evet, 519 günü Bağkur yatırıp sonra ssk'dan emekli olabilirdiniz.

Vergi indirim hakkınız varsa emeklilik başvurusu için bir sevke ihtiyacınız olmayacak. Her şey tamamsa doğrudan sigorta müdürlüğüne gidip vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvurabileceksiniz.

Cevap için çok teşekkürler
peki vergi indirimi raporu almış değilim kalan primimi istege baglı olarak yatırırsam emeklilik şartım 20 yıl 4400 gün oldugu gün direk olarak sgk tan sevk alıp yüzde 40 rapor hakkı elde edersem emekli olabilirmiyim şartları sagladıktan sonra?

Üst Alt