Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş ve 5500 prim günü nasıl emekli olabilirim?

Sefad

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
2021 yılında beyin sapı pıhtı atma sonucu felç oldum 72 rapor ile 2004 giriş 5500 prim günü emekli olabilirmiyim mi? askerlik borçlanmasını yapsam bir faydası olur mu? Erken emeklilikte maaş çok düşüyormuş, normal bir emeklilik gibi değilmiş.Bir çok konuyu bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
(Kader çekiyorsunuz bir de yaşadıkça olumsuzlıkları öğreniyorsunuz)

Merhaba çok geçmiş olsun. 2021 yılında beyin tümör den ameliyat oldum ve inme sorunu yaşadım geçici olarak. Tümör konuşma ve hareket bölgesine çok yakın durumda olduğu için 4.5 saat sürdü 1.5 saat konuşarak ve doktorlarla sohbet yaparak geçti.
Beyin tümör tamamı çıkartıldı çok şükür. Sonrasında fizik tedavi uygulandı. Haraketler de biraz güçsüzlük kaldı.. Engelli raporu verildi süresiz olarak. Sgk girişim 2003. 5258 gün prim.Vergi indirim başvurusu yaptim ve vergi indirim süresiz olarak çıkartıldı ve vergi indirim ile 4A normal emekli oldum.
2021 yılında emekli olduğumda maaşım 1145 TL çıkmıştı. Hazine desteği ile 1500 TL bağlandı daha sonra 2500 3500 5500 ve son olarak 7500 emekli maaş alıyorum. Sizlere tavsiyem malulen emekli olmak çok zor. En güzeli Vergi indirimi ile normal emekli olmanız.

Engelli emeklilik tablosu – 2008 öncesi

2008_oncesi.PNG

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim çok geçmiş olsun benim konuşma bozuk ve destekle zor yürüyorum bundan sonra da pek düzelme olmaz gibi normal engelli emekli olsam prim gün sayısı 7000 tamamlamasam bir faydası olur mu acaba?

Sefad

Teşekkür ederim saolun.Sizlerede çok geçmiş olsun. Ama size tavsiyem gayretinizi hiç ama hiç bir zaman birakmayın. Beyin gayretsiz insanı kabul etmez hiç bir zaman.

Prim yüksek tutulması hala belirgin olmadı. Düşünün EYT ile emekli olan 1 kişi 6900 gün prime karşılık 7400 maaş alıyor..
Ama bir gerçek var temmuz ayında farklı emekli işlemleri devreye alınacak. Örneğin maaşı 7499 olup 7500 emekli maaşı alanların zam farklı yapılacak. Normal maaşı 7499 olup En düşük emekliler gibi 7500 aliyorsa % olarak daha fazla zam uygulanacak.

deasn12 vergi indirimi ile emeklilikte maaşınız düşmez normal emekli gibi maaş alırsın.Yaslilik aylıgı toplam sigortanın 4a statüsünde yattı ise 2 dereceden emeklilik hakkını sahipsin şuan Mevcut raporunu vergi indirimi için Anjarayq göndereceksin bulunduğun ilin maliye engelli biriminden.Twbiki vergi indirimi yazısına basvururken 4a statüsünde çalışıyor olman gerekir 1 hafta sigorta yeptîrnwn yeterli olur.Bak jardes herkez birsey der bilende bilmeyende.Vergi indirimi ile emekli olan birisi normal emekli statüsünde oluyor.Yaslılik aylıgı normal emei Okan biridir gibi.Yasa diyorki %40 ve üzeri engelli raporu olan birisi normal yaşını beklemeden sigorta girişine göre 19 yıl 20 yıl camısmıslık süresi toplam prim 4240 gün yeterli diyor yasa.Cünkü bu kişinin sağlık sorunlarından dolayı 7000 pirim yada 60 yaşına kadar beklemesini gerek yok diyor.Saglik sorunları var diyor yasayı esnetiyor.se in sigorta girişin 2004 normal emeklilik yasın 60 ve 7200 prim ister 7200 gün primi tamamlayıp 60 yaşında emekli olsan.Suanda vergi indirimi ile emekli olsan değişen birsey olmaz yani

Bilgilendirmeler çok faydalı oldu benim için gerçekten bir çok şeyi bilmiyorum çok teşekkürler deasn12 fenerliyizz

2004 girişliyim ve 5500 prim günü var primler yüksek yatıyor emekli olabilir miyim?
Çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum ne gibi faydası olur.Emekli olsam daha mı iyi

Engelli emekli olabiliyormuşum ama maaş normal emeklinin yarısı bile değil normal yaşlılık emekliliği ile aynıymış.
Sonuç devam edebildiğim kadar artık

Üst Alt