Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta işe giriş ve %46 sürekli engelli rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

Zafer0841

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 01.10.2003 sigorta işe girişli, %46 sürekli engelli raporlu biriyim.
Son 3 yıldır çalıştığım firma maalesef raporumu vergi indirimi için başvuru yapmamış ( benim yapmam lazımmış ) bu raporumu 2022 Ocak gibi “Allah izin verirse” vergi dairesine götürüp, emeklilik için vergi indiriminde bulunacağım. Sizce tahmini veya net bilgi olarak ne zaman emekli olurum ve sürekli %46 engelli raporumun oranı ne kadar düşebilir

Zafer0841

3. derece vergi indirim hakkı elde ettiğinizde 01.10.2003 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz emeklilik için. Yani yeterli priminiz de varsa 02.10.2023 tarihinde emekliliği hak edeceksiniz.

2008_oncesi.PNG

Merhaba, bir şey sormak istiyorum kafamı çok bulandırıyor. Hizmet dökümümde
- En başta Hizmete başlama tarihi 03.09.2004 yazıyor
- Altında da 01.10.2003 4A tescil başlangıç yazıyor.
Bu durumda emekli olacağımız zaman, hangi tarihi baz alıyorlar

Abi, sgk hizmet dökümünden bakıyorum, 01.10.2003 tarihinde pirim gün ödenmemiş , 2004'ten itibaren ödenmeye başlanmış. anlamadım ben bu işi

Yok yok o yıllarda (2003) 3 er aylık halinde SSK primi ödemesi yapılıyordu ondandır diye tahmin ettim ben.

Merhaba. İyi akşamlar. Bana Allah rızası İçin yardımcı olun. Bana engelli raporu olarak, 2015 yılında 1 yıllık kontrollü , sonra 2016’da 1 yıllık tekrar kontrollü rapor vermişlerdi, sonrasında 2017 yılında tekrar gittiğimde ise “süresiz” olarak engelli raporu verdiler. Geçen ay vergi indirimi için vergi dairesine raporumu gönderdiğimde , cevap olarak “ Raporda detaylı açıklama İçin hastane heyetine sevk edilmiştir” yazmışlar😔🥹 ne yapmam gerekiyor, hastane heyeti nasıl karar verir. Anlamıyorum, 2 kere 1’er yıllık rapor almışım, sonra süresize çevrilmiş , daha neyin açıklaması olması gerekiyor, aksi durum olurda rapor vermezlerse işten çıkarırlar 🥹🥹

Zafer0841

YApman gereken, vergi dairesine gidip gönderdikleri hastaneye sevk almak. Teşhisi destekleyecek bazı testleri eksik bulmuşlar kendilerince. Ama maalesef yapacak bişey yok...

Abi, vergi dairesi çalıştığım iş yerine yazıyı göndermiş, bende heyet hastanesinden ocak 2023 için randevu aldım. Bundan sonra ki süreçte %46 ''sürekli'' olan engel raporumda oynama olur mu. %10 Hipertansiyon %40 Kronik depresif bozukluk raporum var. Zaten kafama taka taka saçlarım beyazladı, döküldü, üstüne intihar etmeyi düşünüyorum, geçen akşam ilaç içtim bir sürü. Artık düşüne düşüne canımdan bezdim :(

Zafer0841

Hiiiç canını sıkma kardeşim. Öyle böyle çözülür. Sadece bir memurun işgüzarlığı olmuş ve böyle bir kontrol tetiklenmiş...

.Dayanacak gücüm kalmadı abi , her şey üst üste geldi, geçen sene babamı kaybettim :(

Abi, Merhaba, bana bugün 3 yıl süreli %61 oranında engel raporu verdiler. Raporumu vergi dairesine göndermiş olsam emekli olabilirmiyim, sigorta girişim 2004 ve 4.210 günüm var

Zafer0841

Rapor süreli de olsa emeklilik başvurusu yapabilirsin. Çünkü rapor süreli de olsa vergi indirimi sürekli olabilir veya sgk emeklilikte kontrol koymayabilir...

Rapora karşılık 2. vergi indirimi mi yoksa 3. derece vergi indirimi mi verilecek, o önemli. Ona göre: gün/ay/2004 +

2008_oncesi.PNG

Merhaba, ben Gebze’de ikamet ediyorum. %61 oranım var, şuan istesem dilekçemi götürüp başvurabilirim ama gebze SGK müdürlüğüne mi gitmem lazım, yoksa izmitteki SGK’ya mı nereden kesin bilgi edinirim, yardımcı olursanız çok sevinirim

Zafer0841

yeni raporu baltarzarlamı hesaplıyolar yeni yönetmeliğe göre değilmi ayrıca cevabın izmit

2008 öncesi 4a sigorta girişi olduğu için Balthazard ile hesaplama yapılması mümkün.

4b, 4c ve 2008 sonrası 4a ile sigortalı olarak emeklilikte malesef Balthazard hesaplaması yapılmıyor.

Zafer0841

işyerin nereye bağlı ise oraya başvurmak lazım. En hızlı öyle iş görülür.

Üst Alt