Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişim ve vergi indirimim ile emeklilik prosedürüm nedir?

erssiinn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese cevaplarınız için teşekkürlerler raporum şimdi e devlete düşmüş süresiz yüzde kırk verilmiş.Şimdi yapmam gereken erken emeklilik için neler acaba işe ilk girşim 4a 23.06.2003 primim 6900 19 yıldır aynı şirkkete çalışıyorum.İstanbul Ümraniye de oturuyorum şirketin bağlı olduğu vergi dairesine mi başvurucam yada internette fatih vergi dairesi yazıyor güncel bilgisi olan varmı yada bundan önce engelli kartı çıkartmam falan gerekiyormu

erssiinn

Merhaba,
Vergi indirimi için başvuru yapılacak yer: İstanbul Vergi Dairesidir. (Adresi Fatih Vatan Caddesi üzerindedir.)
Vergi indirimine başvuru yapılırken mutlaka olması gereken bazı evraklar vardır. Bunlar:
-Engelli raporu (kesinlikle gerekli)
-İşyerinizden orada çalıştığınıza dair bir yazı (kesinlikle gerekli)
-Teşhis ve tedavinize ilişkin rapor, epikriz ve diğer belgeler. Siz onkoloji ve ameliyat diye yazmışsınız bu yüzden:
--Patoloji raporu, (Mutlaka ekleyin)
--Ameliyat epikriz raporu,(Mutlaka ekleyin)
--Pet raporu, (Pet raporuna ulaşabiliyorsanız ekleyin)
--Kemoterapiye ilişkin ve başkaca önemli gördüğünüz evraklar (Sizin tercihiniz)
Bu teşhis ve tedaviye ilişkin evrakları hastanenizde aslı gibidir mühürlü imzalı bir şekilde alıp eklemeniz sizin
yaranıza olacaktır. Çünkü forumda bir çok kişinin evrağı (özelikle e nabız çıkmadan önce teşhis tedavi olanlar)
aslı gibidir ve mühürlü olmadığı için Ankara Merkez Kuruldan geri dönmüştür. Ben epikriz ve diğer evraklarımı
aslı gibidir ve mühürlü yaptırıp gönderdim sorun yaşamadım. Şiddetle tavsiye ederim.
--Vergi dairesine başvurduğunuzda size 12345... gibi bir dosya numarası verecekler.
İvdb Eviss Engelli dosya sorgulama diye google yazınca bir site çıkıyor Oradan dosyanınız durumunu ne
aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.

Engelli kartının vergi indirimiyle hiçbir alakası yok. Engelli kartı müzelere girişte, hızlı tren, şehirlerarası otobüsü
indiriminde veya hastanelerde öncelik için işe yarıyor. Yani sizin engelli olduğunuzun ispatıdır engelli kartı.
Başvurmak ve temin etmek çok kolay. E-devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz ve evinize gönderiyorlar.
Temin etmekte büyük yarar var.
Ayrıca İstanbulda yaşadığınıza göre ücretsiz akbilede başvurabilirsiniz.

Emeklilik başlangıç gün kanun değişiklikleri, Eylül 2021 yönetmelik değişikliği vs bir çok parametre var bu yüzden emeklilikle ilgili yorum yapamam. Ama vergi indiriminizi bir an evvel çıkartın derim. Hayırlısı.

Arkadaşlar vergi indirim belgem bugün süresiz olarak geldi.Şimdi sadece SGK ya götürüp başvuru yapmak mı kaldı.Sgk ayrı birşeyler istiyormu yada yine kurula falan yönlendiriyormu.

erssiinn

Vergi indirim yazınızı alıp işyerinizin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gideceksiniz. Size "emekli olur" yazısı verecekler. O yazıyı alıp işyerine verecek ve tazminat haklarınızı alarak çıkışınızı isteyeceksiniz. Sonra emeklilik talebi ile sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız...

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa Teşekkürler.Peki istifa edip tazminatı aldıktan sonra aynı işyerime kaçgün sonra girebilirim. Yüzde 99 devam ederler benle 20 yıldır ordayım severler beni biraz.

erssiinn

08 kodu (Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle) ile çıkış, 1 gün sonra emekli çalışan olarak giriş yapabilirsin.

Arkadaşlar sgk ya bugün gittim.Emekliliğe hak etti yazısını verdiler Çıkış için işyerine bırakıp sonra dilekçe vereceğim.

Üst Alt