erssiinn
Merhaba,
Vergi indirimi için başvuru yapılacak yer: İstanbul Vergi Dairesidir. (Adresi Fatih Vatan Caddesi üzerindedir.)
Vergi indirimine başvuru yapılırken mutlaka olması gereken bazı evraklar vardır. Bunlar:
-Engelli raporu (kesinlikle gerekli)
-İşyerinizden orada çalıştığınıza dair bir yazı (kesinlikle gerekli)
-Teşhis ve tedavinize ilişkin rapor, epikriz ve diğer belgeler. Siz onkoloji ve ameliyat diye yazmışsınız bu yüzden:
--Patoloji raporu, (Mutlaka ekleyin)
--Ameliyat epikriz raporu,(Mutlaka ekleyin)
--Pet raporu, (Pet raporuna ulaşabiliyorsanız ekleyin)
--Kemoterapiye ilişkin ve başkaca önemli gördüğünüz evraklar (Sizin tercihiniz)
Bu teşhis ve tedaviye ilişkin evrakları hastanenizde aslı gibidir mühürlü imzalı bir şekilde alıp eklemeniz sizin
yaranıza olacaktır. Çünkü forumda bir çok kişinin evrağı (özelikle e nabız çıkmadan önce teşhis tedavi olanlar)
aslı gibidir ve mühürlü olmadığı için Ankara Merkez Kuruldan geri dönmüştür. Ben epikriz ve diğer evraklarımı
aslı gibidir ve mühürlü yaptırıp gönderdim sorun yaşamadım. Şiddetle tavsiye ederim.
--Vergi dairesine başvurduğunuzda size 12345... gibi bir dosya numarası verecekler.
İvdb Eviss Engelli dosya sorgulama diye google yazınca bir site çıkıyor Oradan dosyanınız durumunu ne
aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.
Engelli kartının vergi indirimiyle hiçbir alakası yok. Engelli kartı müzelere girişte, hızlı tren, şehirlerarası otobüsü
indiriminde veya hastanelerde öncelik için işe yarıyor. Yani sizin engelli olduğunuzun ispatıdır engelli kartı.
Başvurmak ve temin etmek çok kolay. E-devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz ve evinize gönderiyorlar.
Temin etmekte büyük yarar var.
Ayrıca İstanbulda yaşadığınıza göre ücretsiz akbilede başvurabilirsiniz.
Emeklilik başlangıç gün kanun değişiklikleri, Eylül 2021 yönetmelik değişikliği vs bir çok parametre var bu yüzden emeklilikle ilgili yorum yapamam. Ama vergi indiriminizi bir an evvel çıkartın derim. Hayırlısı.