Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

divxhd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
15
OturanBoğa
hocam merhaba
benim ssk işe giriş tarihim 09.2003 ve primim 5300
%40 rapor alma durumum var
rapor ve vergi indirimini alırsam;
bu şartlarda 20 yılı mı doldurmam gerekiyor emeklilik için

ve ek olarak ben özel hastanede ameliyat olmuştum,bu rapor için kurula başvurduğumda bir sıkıntı yaratır mı?

2008_oncesi.PNG

Son düzenleme:
Kaç senesinde amelıyat oldunuz. Ozelın raporunu kabul etmezler. Kendılerı bakıp muayene edecek. Fılm cekevek. Sonra anlaraya yollayacak onay isteyecek. Sonra sgk ınceleyecek. O Da kabul ederse tamamdır bu iş.

wakwak
özelden rapor almadım ameliyat ve tedavimi oldum geçen ay
engelli raporu için devlet hastanesine başvurduğumda özelde tedavi gördüm diye sıkıntı olmaz sanırım bunu sormak istemiştim

divxhd

Özelden ameliyat olmanın bir sakıncası yok. Önemli olan şu andaki sağlık durumunu engelli raporunda tespit edilmesi. Engelli raporuna istinaden defterdarlıktan vergi indirim hakkı alacaksınız. Sonra da ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğine başvuracaksınız günü geldiğinde.
Not: 4a ssk statüsünde emekli olacağınızı varsayarak yazdım.

OturanBoğa
4a yım evet
anladım yani 2023 9. ayı bekleyeceğim emeklilik için
teşekkürler

Üst Alt