Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 yılında aldığım rapor ile emekli olabilir miyim?

Cuneythan

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]2002 'de Tavuk karası ve diğer göz problemlerimden %40 sürekli raporu almıştım. Ankara'dan vergi %47 olarak dönmüştü (2005) Çalışmakta olduğum işyerimdeki bordromda sakatlık indirimi yazmaktadır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Mayıs 2021'de emeklilik sürem doldu.

[/FONT]

• SGK aradım sadece vergi indirimine baktıklarını söylediler. Emeklilikten 1-2 yıl sonra, raporum eski olduğu için yeni rapor isterlermi.
  • Ankaradaki rapora nereden ulaşabiliriz (e-devlet vs gibi) sürekli olup olmadığını nasıl anlarız.
  • Sizce raporumu yenilemelimiyim ?

Emeklilik sonrası kimisinin başına geldiğinden sormak istedim. Emekli olanlar ne gibi durumlar yaşadılar ?

[FONT=sans-serif]iyi forumlar[/FONT]

Sadece vergi indirimine baktıkları için emeklilikte raporunu yenilemeden yapabiliyorsan onu dene eger raporu yenilemeye kalkarsan eldekinden de olabilirsin

Cuneythan

4a statüsünde emekli olacaksanız evet, vergi indirim hakkınıza istinaden emekli olabilirsiniz.

Aman, ne amaçla olursa olsun alacağınız düşük oranlı rapor emekliliğinizi riske sokar.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Bende oranlar düşürüldüğünden yeni rapor almaktan çekiniyorum. Ama emeklilikten 1-2 yıl sonra yeni rapor isterlerse diye korkumda var. Bir arkadaşımın başına geldi, ama onun rapor sürekli değildi. sgk'dan emekli yaparlarken yeni rapor istenmeyecek denilmiş. 1 yıl sonra yeni rapor istemişler ve %37'de kalmış. Şuan kendisi 4 aydır emekli maaşı alamıyor ve işsiz. Benimde korkum bu yüzdendir. Emekli olmaktan da korkuyoruz :) elimizdeki işten olmakta var.

Tavsiyeleriniz nedir ? Yeni rapor alıptamı emeklilik başvurusu yapayım, yoksa şuanki hakketiğim rapor ve vergi muafıylamı başvurayım.

Ben yeni rapor almayı düşündüm. Peki yeni rapor aldığımda olduki %35 aldım. Bundan işyerim ve vegi indirimi için Ankara'nında haberi oluyor mu. Düşük alırsam söylemesem olur mu ? Düşük alanlar ne gibi yol izledi acaba?

Emeklilik Onayı Aldım Yeni Rapor Almalımıyım

2003 yilinda hastaneden %40 raporum var. 2004 yilinda vergiden %47 olarak döndü.
Bayramdan önce sgk mudurlugune gittim. Bir dosya döktü ve üzerine elle %47 ile emekli olabilir yazip kaşe imza bastı.
Bu kağıdı işyeride insan kaynaklarina verdim. isyeri bu kagit az daha çok evrak olmasi lazim dedi. Ve raporun eski e-nabiz da görünmüyor 2-3 yıl sonra emeklikiğini alirlar elinden dedi. Yeni rapor al e-nabiza işlensin öyle emekli ol dedi.
Bende alo170 aradim. Yetkili eski raporlar zaten e-nabizda görünmez 2015 yılından sonrakiler icin gecerli bu durum ve sgk dan imzali kaşeli yazi aldiysaniz emekli olabilirsiniz dedi.

Kafam corba oldu. Yarinada saglik kurulu randevusu almistim ama çekindim gitsemmi gitmesemmi diye dusunup duruyorum.

Göz raporu:
Vsc- 0.2 Vsc-0.1
Vo-0.7 -5.50 (3.25-160)
Vo-0.8-4.50 (3.25-12)
Retinis Pigmentosa Sire Pigmento Görme Alanı 30 Derece

2003 yılında sürekli %40 raporunuz var.
2004 yılında sürekli vergi indiriminiz var.

Elindeki rapor ve vergi indirimi ile emekli olabilirsin. Yeni rapor alman şart değil.
SGK kontrol muayenesine çağırabilir ama belki de hiç çağırmaz.

Kişisel fikrim:
1) Asla yeni rapora şuan başvurmam. Rapor oranımın düşeceğine dair düşüncem var ise asla yenilemem.

2) Heyete girdiğini bildiğim bir göz doktoruna randevu alırım. Elimdeki raporla gidip durumu anlatır heyetten yeniden rapor aldığımda oranın düşüp düşmeyeceğini öğrenirim. Oran düşmeyecekse yeni rapora başvurabilirim.

3) Yeni rapor alamıyorsam ve çalışmakta istemiyorsam emeklilik işlemlerine başlar, SGK nın kontrole çağırmaması için bol bol dua ederdim.

Karar senin, seçim senin.

Bu seferde hep cagirilarmi psikolojisi ile yasayacagim desene 🙂
Yarina randevu var ve ben hala kararsizim 🙄
Olduki ileride tekrar kontrole cagirdilar. %30 aldim. Emeklilikten olacagim. Emekli tazminatini geri alacaklarmi. Yatirdiklari maaslari geri alacaklarmi. Tekrar iş bulmasi vs vs.

Emekli tazminatını alamazlar, yatırdıkları maaşları da alamazlar. onlar senin kazanılmış hakkın. Elindeki rapor emekli olurkende, sonrasında da geçerli. Yeni rapor alana kadar eski raporun geçerlidir.

Bir de internetten baktım ne kadar doğru bilmiyorum ama %40+ üzeri oran alınıyor gibi tavuk karasından.
Kişisel tahminim oranın %40 altına düşmez. Heyete girmeden bir doktor ile mutlaka görüşüp fikir almanı öneririm.

ucuncubahar

Tesekkur ederim bilgi için.. randevuyu iptal ettim 🙂
Alo170 tarafindan, enabiza islenmesi için ve bu şekilde emekli olmamda yeni rapor istenirmi diye sgk mudurlugune dilekce yazildi onun sonucuna gore hareket edecegim.

Üst Alt