Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 işe giriş, 4900 pirim günü ve %42 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Kelkitli29

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
15.10.1985 doğum tarihim
04.07.2002 işe başlama yaşım
2200 gün bağkur
2700 gün 4a sigortalı çalıştım
%42 engelliyim vergi indirimi aldım 3 senelik.
Ne zaman emekli olabilirim, bilgi sahibi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Selamlar, sevgiler.

Kelkitli29

Vergi indirim hakkınızın devam etmesi şartı ile 04.07.2002 + 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 toplam primle emekli olabilirsiniz. Yani şu anda tüm şartlarınız tamam. Dilediğiniz zaman emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru. yapabilirsiniz

2008_oncesi.PNG

Bülent bey
15/10/1985 doğum tarihim
04/07/2002 işe başlama yaşım
İşe 18 yaşından önce başladım bu sorun teşkil eder mi?
Vergi indirimim devam ediyor.
Yarın başvuru yapabilir miyim?

ilk işe başlama 18 yaş baz alınıyorsa ki bende 18 diye biliyorum Bülent hocamın attığı tabloda görünen 20 yıl 4400 günden emekli olabilirsiniz. bu durumda 1,5 yıl daha var yılınızın dolmasına.

Sümerfatih
Benim yaptığım hesaba göre
Ekim ayının sonu 2022 de dolması gerekiyor.
Sgk’ya gitmeye fırsatım olmadı, belki burada konunun uzmanı arkadaşlar yardımcı olabilir.

Kelkitli29
sumerfatih

Haklısınız. Şöyle ki;

18 yaşından önceki sigortalılık staj değil TAM primli ise:
1- Emeklilik kriterleri 18 yaş öncesi de olsa o başlangıca göre belirlenir
2- Emekliliğe temel sürenin hesabı 18 yaş ile başlar.

(15.10.1985 +18 = 15.10.2003 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 toplam primle emekli olabilirsiniz.
Yani 15.10.2003 + 19 = 16.10.2022'de emeklilik hak ediliyor

Bülent bey
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Konu açıklığa kavuştu.
Bir 4-5 ay daha bekleyeceğiz, hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
aşağı yukarı aynı durumdayız . zamanında sigortasız çalışmanın sıkıntısını çekiyorum doğum yılım 08.01.1985 ilk sigorta başlangıç yılı 01.04.2005 süresiz yüzde 60 engel oranı ve aynı şekilde 60 oranlı vergi indirimim var 18 yıl 4000 güne tabiyim 9.5 ay var inşallah . hayırlısı olsun hepimiz için

Merhabalar
Kısmet olursa 10 gün sonra başvuru yapacağım emeklilik için.istenilen güncel evraklar nelerdir?
İstanbul’da ikamet ediyorum son bir senedir çalışmıyorum. Vergi indirim belgesinin çıktısını işyerinden almıştım, bu yeterli mi, raporla beraber?
İstanbul’da istediğim sgk müdürlüğüne başvurabilir miyim? Yoksa en son çalıştığım işyerinin bağlı olduğu sgk müdürlüğüne mi başvuracağım?
Fotograf isteniyor mu?

Kelkitli29

Fotoğraf istenmez sizden

Öyle bildiğiniz gibi çok evrak listesi yok.

Vergi indirimi başvuru ve raporunun aslını görmek isterler.

Kelkitli29

hayırlı olsun hocam şimdiden benimde 6 ayım kaldı kısmetse gelişmeleri ve sonucu burdan yazarsanız sevinirim

Sümerfatih
Teşekkürler, umarım bir sorun çıkarmazlar, sonucu paylaşırım. 6 ay çabuk geçer, benim 1 yıl hemen geçti.

Mühendis3232

3500 verirler, primlerim asgarinin biraz üstü yatırıldı.Ama yılbaşında 5 bin lira olacak gibi.

Üst Alt