Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 yıl sonra kontrollü %52 rapor ile vergi indirimi ve emeklilik..?

azizaziz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kalp klas 2 %30-
tip 2 şeker %20-
tansiyon %10
baltazad %52 rapor 2 yıl sonra kontrollü sürekli değil.

emekli olabilmek için sürekli mi olması lazım.

bilen varsa lütfen cevaplasın kalp klas 2 ve şeker tip 2 ye süreklidir ibareli rapor alan varmı

o dediklerin bendede var
İstanbul tıp fakültesi 2 yıl süreli rapor verdi
Sırf eziyet

Hocam rapor süresi içinde emeklilik şartını yerine getirirsen emekli olursun

sigorta başlangıcım 1991 o zaman 2 yıl için emekli olabilirim hayırlsı inş cevap için teşekkür,

peki sürekli olmayan raporlar kontrol süresi gelince hastaneyi kendimiz seçebiliyor muyuz.

Kurumun sevk ettiği hastaneye gidiliyor sanırım

2 yıl süreli raporu olan kontrol muaynesi için büyük mükellefler vergi dairesinden mi sevk alması lazım hastane tecihini kendimiz yapabilirmiyiz

hayir kurum sana en yakin hasteneyi onerir size de sorar malulen de sormustu

2 yıl süreli vergi indirimi

vergi indirimi süresi dolunca tekrar iş yerinden çalışır olduğumuza dair evrakla büyük mükellefler vergi dairesine sonra hastane sevk vs. yani aynı işlemleri tekrar mı yapmamız gerekecek.

peki vegi indirimim hastane raporu süreli emeklilik için başvursam gene süreli mi olur sürekli olma ihtimali varmıdır yada örnekleri varmıdır neyapmam lazım 3 hafta önce 2 yıl süreli vergi indirimim onaylandı emeklilik şartlarımda oluşuyor ama ben 2 yıl süreli olduğu için hiç bir haktan faydalanmak istemiyorum doğrumu yapıyorum acaba

Evet çok büyük ihtimalle emekliliğiniz de süreli olur, bir kaç kontrolden sonra sürekliye çevirirler.
Süreli olduğu için emekliliğe başvurmuyorsunuz anlıyorum da siz başvurmadıkça bu böyle sürüp gidecek. Birkaç kontrol olmadan direkt emeklilik de çok zor.

ufuk bey çalışan süreli vergi indirimi rapor yenileme için güncel bilgi verebilirmisiniz örneğin sürem dolmadan ne kadar önce nereye müracat etmem lazım örneğin 2 yıllık raporumun bitmesine sekiz on ay kala müracat edebilirmiyim bu bilgileri istememin sebebi emeklilik şartlarım oluşmasına rağmen raporumun süreli olmasından dolayı iş yerim emeklilik baş vurmama sıcak bakmıyor bende erkenden yeni rapor için başvurmak istiyorum belki bu sefer sürekli verirler hastalığım kalp şeker tansiyon süreğen kronik birde sağ el bilek kısıtlı ortapedik not emekli olabilirsem gene aynı şartlarda aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceğim raporum sürekli olsa sıkıntı yok çünkü iş yerimde sürekli rapor alıp emekli olup çalışan 5 6 arkadaş var cevabınız için şimdiden teşekkürler.

İlk önce süreli vergi indirimi ile de emekli olabileceğinizi belirtmek isterim.
Aynı yerde devam edeceksiniz madem, neden 1 yıllık çift maaş avantajını geri tepesiniz ki?
Soruya gelirsek;
Hali hazırda zaten vergi indirimi olan birinin süre dolmadan vergi indirimi için başvurusu kabul edilir mi emin değilim.
Başvuru yeri aynı şekilde vergi dairesidir.

ufuk bey ben emekli olmak istiyorum ama dediğim gibi aynı yerde çalışmaya devam edeceğim için onlara tabiyim iş yeri muhasibi sadece vergi indiriminden faydalanırsın diyor bu durumun iş yerini veya muhasibi zora sokacak bi tarafımı var uğraşmakmı istemiyorlar anlamadım olan bizim emkli maşına oluyor daha süre bitmesine 18 ay var bu sebeple vergi indirim sürem dolmadan müracat edebilirmiyim bunu öğrenip cevap yazarsanız sevinirim en az 8 ay önceden müracat emek istiyorum teşekkür belki bu sefer süreli verirler.

İşyerinde engelli kontenjanında iseniz ve işveren sizin üzerinizden engelli prim teşvikinden faydalanıyorsa emekli olmanız halinde engelli kontenjanında değerlendirilebilirsiniz ama emekli çalışan için işveren prim teşvikinden faydalanamaz. SGDP işveren payının da tehlike derecesi hariç %22 olduğu düşünüldüğünde işveren için emekliliğiniz maliyet artışına sebep olacaktır. Sebep bu da olabilir.

Üst Alt