Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 kere pnömotoraks geçirdim. Askerlik muaf olur muyum?

urci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar bilenler cevaplarsa çok sevinirim 2 defa pnömotoraks geçirdim ilkinde dren takıp tedavi ettiler 1 sene sonra ise aynı yerden bi daha söndü yine dren taktılar düzelmeyince de ameliyat ettiler yani toplamda 3 operasyon geçirmiş oldum taburcu oldum fakat kontrollerde şu an akciğerim tam kapasite değilmiş yüzde 100 oranında iyileşmemiş zaten ağrılarım ve nefes darlığı batmalar hala oluyor. doktor zamanla yüzde yüz düzelir dikkat edersen röntgenin eskiye göre daha iyiye gidiyor dedi fakat nefes alıp vermede ciddi zorluklar çektiğim oluyo. bu durumda muaf alır mıyım bilgisi olan veya daha önce bu şekilde almış alan varsa yazarsa sevinirim

Pnömotoraks öyküsü olan vakalarda tekrarlama riski vardır,ki tekrarlamış zaten, yüzdeyüz tekrarlar demiyoruz..risk vardır.

Pnömotoraks genellikle muafiyet sebebidir..sizin askerlik ne zaman bilmiyorum..hekim ilerleyen zamanlarda yüzdeyüz düzelir demiş,yani sekel kalmayacağı anlamına gelir.

Askerlik işlemlerinizde eğer sekel kalmış veya görülürse "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilecektir.

@urci,

anladım yani yinede muaf alma şansım da var yani . şansımı deniyim o zaman yinede. yüzde yüz düzelir demedi ama öyle umuyoruz dedi şu anki şikayetlerimle gitsem röntgem görüntülerimle vs sanırım bi şansım olur diye düşünüyorum aslında

Üst Alt