Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el otomobil kullanımında motor sınırlaması var mı?

masterbilo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
1- 2.el otobillerde mtv muafiyetinde motor sırslaması varmı
2- 2.el otomobilde MTV muaf olark 1900 ve 2000 cc motor kullanabilirmiyiz

MTV muafiyetinden yararlanabilmek için tek şart araçta özel donanım bulunması ve sürücünün de bu özel donanımlı aracı kullanacak sürücü belgesinin olmasıdır. Motor hacmi açısından hiç bir kısıtlama yok.

Peki,2.el olarak alınmış ve özel tertibat takılmış bir aracı 1.derece yakın kullanabilir mi ? (Mantık olarak kullanabilir olması gerekiyor değil mi ? Zira herhangi bir vergi avantajı yok...!!! )

OturanBoğa;
Söylediğinden 2. el araçlar için motor haçmi sınırlaması yok diye anlıyorum. doğrumudur ?

Sayın oturan boğa ben % 50 raporla engelliyim.şimdi gidip ikinci el bir jeep alsam mtv den muaf olabilirmiyim

arkadaşlar gerçi oturanboğa arkadaşa sorulmuş ama

motor hacmi sınırlaması sadece ötv için geçerli mtv si için geçerli değil normal yollardan 2. el yada sıfır araba alıp sıfır arabanın ötv sini ödeyip sonra tertibat taktırıp araçtan mtv sinden yararlanabilirsiniz.

Benim sorum cevapsız kalmış ;
Tekrar sorayım ; 2.el tedarik edip,özel tertibatlı hale getirdiğimiz MTV muafiyeti sağladığımız bir aracı 1.derece yakın kullanabilir mi ?
Yorumlarınızı bekliyorum...

ruhsatta yazan önemli %90 altıysa zaten kişnin sadece kendi kulanabilir %90 üzeriyse zaten kendi kullanamayacagından yakın akrabaları kullanabiliyor.
sende 2. el bir araç alıp bunu engell iaracı yapıp özel tertibatla bun tse den geçirip ruhsata işledigin anda bu kural geçerli oluyor

Aslında şunu tartışalım istiyorum; :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Kendimiz için 2.el bir araç satın aldık diyelim,Bu aracı özel tertibatlı hale getirip,özürlü amblemimizi taktık.MTV'den muaf hale de getirdik.(Bundan önce sıfır olarak aldığım aracımın ruhsatında sadece "Özel tertibatlıdır." yazıyordu.) Ruhsata da "özürlü aracıdır" , "özel tertibatlıdır" yahut "Özürlü aracı olup,ruhsat sahibi kullanabilir" yazdılar...Şimdi bu aracı benim eşim,kardeşim,çocuğum,babam v.s. kullanamayacak mı ? Bu sizce normal mi ? Yani benim satın alırken hiçbir şekilde vergi avantajından faydalanmadığım bir aracı, niye 1. derece (hatta komşumun oğlu bile)yakınım kullanamaz...Bu ne akla,ne de mantığa sığar...Sıfır alınan araçlarda bile bu durumu haksız bulurken 2.elde böyle birşey mümkün mü sizce ?
Eğer sorun muaf tuttukları MTV ise lanet olsun onuda istemiyorum...:mad:
Bence bu durum bir resmi yazışma ile çözülebilir diye düşünüyorum,ne dersiniz ?
(Bu arada şimdi aklıma geldi,sadece sıfır alınan araçların ruhsatına "Ruhsat sahibi kullanabilir" ibaresi yazılarak,2.el alınan araçların kullanım serbestiyeti getirebilinir.)Gerçi O da haksızlıkya,,,Adım adım ilerliyelim...:)

Üst Alt