Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. El otomatik vites aracımı özürlü aracına çevirtmeden kullanabilir miyim?

ainos11

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar... Benim %40 özürlü raporum ve H sınıfı ehliyetim var. Sol ayaktan Dün 2. El otomatik tiptronik vites bir araç aldım. trafik tescil e gittiğimde oradaki yetkili bana araca plan proje çizdirilmesi gerektiğini söyledi. oradan sonra maliyeye gittim maliye buna gerek olmadığını otomatik vitesli aracın özel tertibat gerekmediğini söyledi. tekrar trafiğe gittim bana plan proje çizdir gel ondan sonra aracın ruhsatını çıkarabileceğimi söylediler. Vazgeçtim. aracı özürlüye çevirtemeden vergilerini ödeyerek kullanmak istiyorum bu mümkünmüdür teşekkür ederim.

almış olduğun h sınıfı ehliyette özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi varsa özel tertibatı yapdırmak zorundasın eğerki otomatik vites araç kullanabilir yazıyorsa özel tertibata gerek yok aracını aparat takdırmadan kullanabilirsin...

ehliyetimde hiçbir ibare yok. sadece h sınıfı

ama ehliyetin h sınıfı ise mutlaka ibare olmalı ya otomatik vites araç kullanabilir yada özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazması gerekir diye biliyorum benim ehliyette özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var araç alırkende firmaya gidip durumu sölücem onlar herşeyini halledip veriyorlarmış senin duruma yorumsuz kaldım arkadaşım özür dilerim:(...

sorun değil :) ben ilk aracımı 2005 yılında sıfır almıştım. Alırkende aynı ehliyet vardı sadece H sınıfı hiçbir ibare yoktu. 5 yıl kullandım geçtiğimiz ay sattım. şimdi gelelim konumuza 2. El tiptronic vites bir araç aldım aracı izmirden aldım noter satısında özürlüye çevireceğimi söyledim. şimdi konuyu bilmeyen arkadaslar için araştırıp öğrendim burada paylaşıyorum. aracın ruhsatları elinize geçtiği zaman Özürlü raporu ve aracın teknik belgesiyle beraber tescil e gidiyorsunuz tescil işini hallettikten yani ruhsattı özürlü aracına çevirttikten sonra maliyeye gidip teknik belgeyi onlara veriyoruz ve araç vergiden muaf olmaya başlıyor. bu konuyu trafik genel müdürlüğünde görev yapan bir memur beyden öğrendim. ama henüz ruhsat elime geçmediği için uygulama yapamadım :) umarım baska sorunlar yaşamayız. Sol ayaktan sakatlığı bulunan ve 5 yıl boyunca düz vites araç kullanmaya mahkum edilen bu kardesiniz otomatik vites araç kullanma imkanını her neşikelde olursa olsun değerlindirecek umarım devlet butür kanunlar uygularken bu kanunları uygulayacak olan kişilerle beraber görüş ve fikirler alarak bizim rahat edeceğimiz ve problemsiz bir sekilde günlerce vergi dairesi tescil şube müdürlüğü arasında mekik dokutması yaptırmadan uygulamaya koyar.

Çevirirsen daha avantajlı olur senin için ehliyetin H sınıfı oldugu için herhangi ufak çaplı kazada olsa Allah korusun sigortayla başın derde girer ve kaskoda sorun çıkartır bence plakayıda çevir aparata gelince muhendislerle konuş muhendisler herhanği bir aparata gerek yok diye dilekçe verirlerse taktırmassın olur biter ama plaka işaretin bulunsun çünkü ehliyetin h sınıfı sigorta ve kasko herhangi bir olayda başını agrıtır...

selam mumkun degıl oncelıkle aracınızın plakası engellı sandalye ısaretlı olması lazım ve bunun ıcınde proje cızdırmenız sart gerekırse elle kullnmak ıstersenız ayaklarınız saglam deyılse elle kullnma aparatı taktıracaksınız ben elle kullanıyorum proje cızdırdım ve el aparatı taktırdım

ainos11 öncelikle yeni aracın hayırlı olsun.ruhsatlar eline geçti zaman raporunla ve teknik belgeyle tescile gideceksin demişsin ikinci el araç alırkendemi rapor çıkarıyoruz ,yoksa h-sınıfı ehliyet yeterlimi bunu merak ettim.benim h-sınıfı ehliyetimdede ticari araç kullanamaz diye bi ibare var ne işe yaradıgını bende bilmiyorum

Sol alt ekstremiteden sakatlığınızın olduğu belirtilip "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi bulunmalı raporda. Bu olduğunda hiç bir özel donanıma gerek olmaksızın otomatik vitesli tüm araçları kullanabilirsiniz ve bir aracı da vergi istisnası ile satın alabilirsiniz: madde 3/c

Üst Alt