Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. el aracımı sattım. Tekrardan ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

halki

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
öncelikle sormak istedıgım şey sagkol dirsek altı amputeyım %56 raporum mevcut bır aracım vardı 2.el sattım ve şimdi ötvsız araç alabılıyormuşuz yurtiçinden yani duydum eyüpte sayar otodan öyle dediler doğrumudur .

not: bır önceki sordugum soruya kimse cevap veremedi nedense (http://www.engelliler.biz/forum/oze...cin-90-altinda-raporu-olan-kisiye-satisi.html). bu bir sitemdir ayrıca %90 engelli birinden gormuş oldugum satılık araç mevcuttur ilgilenenlerım bılgısıne

ÖTV istisnalı araç alımının üzerinden 5 yıl geçmeden yeniden ÖTV istisnalı araç satın alınamaz. İlk araç satılsın ya da satılmasın bu fark etmez...

sayın bülentbey cok tşk ederım vermıs oldugunuz cvp için bır oncekı aracım 2. el bır aractı sımdıkı 0 km alıcam heralde ötv indiriminden yararlana bılırım dıye dusunuyorum

halki;

bir önceki aracınız için 0 araç olmadığı için yeni bir araç alabilirsiniz.
Önemli olarn ötv muafiyetli bir araç alımı üzerinden 5 yıl geçmesidir.

bende satacağım sıfır almıştım baya prosüdür varmış aparatı çıkartıp aracı önce muayeneye götürüyormuşsun yeni araca yeni araca uysa bile aparat yeniden proje çiziliyormuş vs. vs

İkinci el aracınızı ÖTV istisnalı olarak satın alan birinden busatın almışsanız, yani aracın "üzerinde" 5 seneden önce vergisi ödenmeden satılamaz ibaresi varsa, bu durumda aracı almakla bu kısıtlamyı da devralmış sayılırsınız. Eğer alım bu şekilde olmuşsa, bu durumda ÖTV istisnası üzerinden 5 sene geçmeden ikinci kez ÖTV istisnalı araç satın alamazsınız...

Ama yok, 2. el aracınızın sizden önceki sahibi de ÖTV istisnasından yararlanmamışsa, o zaman ÖTV ile ilgili hiç bir avantaja muhatap olmadığınız için, tabii ki şimdi vergi avantajlı araç alabilirsiniz.

Üst Alt