Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.el araç alıp onu engelli statüsüne nasıl geçireceğiz?

gokhanyuncu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar, sağ ayağımda diz altı protez kullanıyorum. h sınıfı ehliyetim var. "elden kumandalı gaz fren debriyaj" ibaresi mevcut arkadaşımdan 97 model bir araba alıcam.
tertibatsız düz vites bu aracı satın aldığım zaman neler yapmam gerekiyor? hastane raporu gerekiyor mu? bandrol gibi şeyler ödüyor muyuz? engelli olmayan birine geri satarken sakıncası var mıdır?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

1- Makine mühendisine elle kullanımı sağlayacak özel donanım projesi çizdireceksin
2- Bu projeye göre faturası da olması koşuluyla aracına özel donanım taktırtacaksın
3- Bu şekilde tescil işlemlerini haledecek ve sakat damgalı plaka taktıracaksın.
4- Özel donanımlı araç olduğu için MTV muafiyetinden yararlanabilirsin. Bunun için vergi dairesine başvurcaksın

Aracı sakatlığı olmayan birine satmak istediğinde, yaptığın tüm işlemleri tersten tekrar yapacaksın. Proje (donanımın çıkartılması), plaka ve tescil işlemi. Sonra dilediğin kişiye satabilirsin.

sol pedel ılave tadilat yaptırdıktan sonra vergısını odesek. olmassamı 1 sene sonra satılacak arac ıcın tekrar aynı ıslemlerle ugrasılmasın dıye trafık sorun cıkartırmı araba satılacak cunku tesk.

arkadaşım öncelikle almış olduğun ehliyete göre araca özel tertibat taktırmak zorundasın ve ruhsatada işletmek zorundasın eğer ruhsata işletmezsen trafikte çok sorun yaşarsın. Benim arkadaşım yaşadı

Şu an ben normal statüdeki bir aracı engelli aracına çeviriyorum. masrafım:
200 tl mühendis istedi, 70 tl ye sanayide aparatı yaptırıp faturasıyla taktırdım (sağ ayağa el gazı) 250 kadarda muayene + trafik tutuyor
bana toplam maliyetide 520 tl çıkıyor, herşey dahil.

ankarada herkesin bildiği ama benim isim vermek istemediğim birisi sadece aparat için benden 350 tl istedi (bilgi amaçlı yazdım)

aracın muayenesi 1 sene sonra dolsa bile tertibat taktırdığımızda muayene yaptırmak zorundamıyız ortalama bütün işlemlerin ne kadar zamanımı alır teşekkürler

Evet 1 sene sonrada dolsa 3 ay sonrada dolsa yeniden m. harcı yatırmak zorundasın...

normal bir vatandaşın 6000 e aldığı araba bize 7000 gibi bir paraya geliyor artı bizden başkada kimse binemiyor valla anlamadım bu işten birşey gün olarak bir bilginiz varmı izin alıpta halletmem gerekecek çünkü bilgim olmadığı için bu kadar hassas davranıyorum kusuruma bakmayın

Noter satış işleminden sonra
1.İlk olarak makine müh. proje çizdireceksiniz daha sonra
2.şöförler odasından dosya alıp doldurtturacaksın
3.aracın trafik sig.yaptıracaksınız..
4.sonrada araç muayene istasyonuna gideceksiniz... TÜVTURK (araç muayenesi için randevu alabilirsiniz.)
5.Muayene işlemini de bitirdikten sonra trafik tescil işlemlerini yapacaksınız...

çok teşekkür ederim sağolun en iyisi ben bir hafta izini gözden çıkartayım anca yapılır bu işlemler

aslında bir trafik takip işi ileugraşan birine verseniz daha kolay halledilir...
ister iseniz istanbulda bir takipci arkadaş var ismi serkan mersinden ilker verdi adresinizi demeniz yeterli...
email adresi :srkntnc_52@hotmail.com

yararlı olur eğer ben gitmeden vekalet vererek halledebiliyorsak çok güzel olur izin olayı zaten zor oluyor çalıştığım yerde birde prosedürü bilmediğimiz için sıkıntı çekiyoruz işlemi yaptıracağım zaman irtibata geçerim

ticari bir aracada engelli tertibatı yapılabiliyormu örn:kangoo;palio van ruhsatta kamyonet yazan araçlarda

İnsan taşımaya değil, eşya taşımaya mahsus araçlar evet, özel donanım takılıp kullanılabilir. Ama bu araçlar vergi muafiyetiyle satın alınamaz. Vergi muafiyetiyle satın almak için aracın "binek" statüsünde olması gerek.

* bkz: " “H” sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, sakatlıklarına uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da adlarına tescil ettirmelerinde ve kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. (16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimat)"

galiba tam olarak açıklayamadım alacağım araç sıfır değil 2001 2002 model aralığında sonradan cam açılan aaraçlardan bahsediyorum buna tertibat taktıracağım zman sorun yaşarmıyım olmaz denilirmi onu öğrenmek istedim

İnsan taşımaya mahsus ticari araç olmadığı sürece bir sorun yaşamamanız gerek.

Üst Alt