Merhabalar,
ABR testi yerine SAT testi yapmalari farkli olmus, benim bildigim, ABR bebeklerde daha cok uygulanan bir test.
Eger cocugunuzda isitme kaybi var ise; onemli olan butun sesleri en erken yasta duyurmaya calismaktir. Bu yuzden bebeginiz ne kadar erken cihaz takar ise, o kadar cok sesi dogru olarak duyar ve konusmasinda normal cocuklardan hicbir farki kalmaz. Biz, bizim ufakliga 4.5 aylikken cihaz taktik, su anda 6 yasinda ve konusmasinda hic bir bozukluk yok. Onemli olan her sesi dogru olarak duymasini / cikarmasini saglamak. Bu asamada ilk 3 yas cok buyuk onem teskil ediyor. Tavsiyem, bir an once test yapmak ve dogru ayarlanmis cihaz takmak.
Biz, cihazi taktiktan sonra devamli bebek/ cocuk kitaplari okuduk; devamli olarak konustuk, disaridan biraz "deli" gibi gozuksek de, yaptigimiz her hareketi sozlu olarak bebege soyledik - "simdi kasigi aliyorum, mamaya batiriyorum, simdi bezini degistiriyorum" gibi. Onemli olan bebegin her turlu sesi / kelimeyi dogru olarak duymasini saglamak ve boylece 1.5 yasinda kendiside kelimeleri dogru olarak soyleyebilir.
Unitmayin onemli olan isitme kaybinin erken teshisi, boylelikle biz ana/babalar ufakliklari gelecege dogru bir sekilde hazirlayabiliriz. Biraz ekstra caba ile cocugunuzun diger cocuklardan farki olmayacaktir...