Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 sigorta girişi ve 6500 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
5
Merhaba, sol kolumda bulunan brakial pleksus ve 12 yıl önce geçirdiğim iş kazasından kalan kalıcı hasarlarından dolayı artık emekli olmak istiyorum. Henüz rapor almadım ama mevcut engellerim %40 engel oranını geçer diye düşünüyorum. 42 yaşındayım, 1998 sigorta girişim 6500 prim günüm var. Şimdi çalıştığım iş yerinden psikolojik sıkıntılarım oluştuğundan kendimi ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alabilmek için attırırsam, engelli emekliliği şartlarını doldurdum vergi inidirimi olayları nasıl oluyor? Yani illa bir iş yerinde çalışmama mı lazım vergi indiriminden emekli olabilmek için yoksa farklı durumlarda mevcut mudur? Yardımlarınızı rica ederim.

ipeksi

Evet, vergi indirim hakkı olmadan emeklilik başvurusu olamaz. Vergi indirimi için de çalışıyor olmak gerek.

Amani istifa ederseniz tazminat hakkınız yanar.

Emeklilik için tabi olduğunuz cetvel:

2008_oncesi.PNG

Emeklilik başvurusu hakkında

Mart 1998 sigorta girişim ve 6700 gün primim var. Aralık 2022 de süresiz vergi indirimi aldım. Şu an çalışıyorum amacım emekli olup çalışmaya devam etmek, Şubat ayında emeklilik için başvuruda bulunacağım ama vergi indirimi ile başvuruda bulunacağım için e-devlet'ten başvuru olmaz diye düşünüyorum, vergi indirimi ile emeklilik başvuru aşamalarını anlatmanızı rica ederim. Ne yapmam gerekiyor

ipeksi

Çalışırken vergi indirim hakkı için vergi dairesine başvurup bu hakkı kazanacaksınız
Sonra sgk'ya gidip "emekli olur" yazısı alacaksınız. Sonra onu işyerinize verip çıkışınızı isteyeceksiniz ve sonra emeklilik talebi ile sgk'ya gideceksiniz. Sizi emekli edecekler...y
Sonra çalışmak isterseniz sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya debam edeceksiniz

Emekli Olur Yazısı

Emeklilik için işyerim ile anlaştım çıkış yapıp tekrar giriş yapacağım. %49 engelliyim vergi indirim belgem var bana ayın 20 sinden sonra SGK ya git emekli olur yazısı getir dediler birde çıkıştan 15 gün sonra tekrar giriş yapacağız dediler. Bu durumlarda SGK emekli olur yazısını ne kadar sürede verir? Emekli olur yazısının geçerlilik süresi varmı? ve çıkış giriş için 15 gün şartı var mıdır?

ipeksi

1 gün sonra bile giriş yapabilirsin.
Emeklilik yazısı hep geçerlidir.

Üst Alt