Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 sigorta girişi %65 raporlu olan kişi ne zaman emekli olur?

çotanaklı_28

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %65oraninda raporu var yengemin 1260 gün ssk primi var 1965dogumlu 1997girisli acaba nezaman emekli olur bülent bey cevap verirseniz sevinirim

@çotanaklı_28

% 65 oranı ilk sigorta girişinden sonra ve tek hastalıktan ise malulen emeklilik için başvuru yapabilir 1800 güne tamamlayarak, SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı bir teşhis alabiliyorsa, malulen emeklilik için başvuru yapabilir kuruma

Bunun mümkün olmadığı durumda 97 giriş ve 2. derece vergi indirimi alması şartıyla, 3760 güne ihtiyacı olur.

2008_oncesi.PNG

Merhaba kkelebekk hanım size ben bi kon hakkında birsey sormak istiyorum ben epilepsi hastasıyım %46 raporum var Kasım 2021de emekli oldum sorum şu olacak ben nöroloji doktoruna gittim ehliyet için bana 3yil tedavi göreceksin dedi ve ancak bu şekilde alabilirsin dedi ben tedavi görüp doktor rapor verirse acaba emekli maasim kesilirmi doktor eğer düzeldi derse bana bilgi verirseniz sevinirim

Bülent abi ne gibi riski var açıklamasını yaparmisiniz rica etsem soylermisiniz emekli maaşını keserlermi yoksa

çotanaklı_28

SGK emekliliğe temel olan hastalığın ortadan kalktığını ya da emeklilik için aranan hastalık düzeyinin öngörülenin altına düştüğünü tespit ettiğinde kontrole çağırır ve emekliliği iptal eder. O nedenle risk diyorum. Ama ehliyet raporunda oran yazmaz ve bu açıdan SGK'nın fark etmesi zor da diyebilirsin. Bu da doğrudur. Nasıl baktığına bağlı...

çotanaklı_28

Ehliyet raporunda oran yazmazsa sorun olmaz. Normalde de yazmaması gerekir zaten ama bazen hastanede işgüzar biri alıp heyet raporu sürecine dahil ediyor başvuruyu.

AMA şu net: Emekli olmanı sağlayan hastalığın ortadan kalktığını tespit ederse SGK emekli maaşını %100 keser.

Kasım 2021de Emekli oldum 1800tlden ve ocakta 2500tlye yukselttiler en düşük Emekli maaşını ve ara zamla 3500tl oldu ben son çalıştığım şirkette 5 sene hep brütten yatti ama bu Emekli maaşı neden düşük bağlanmış olabilir ve yükselme ihtimali yokmu bilgi verirseniz sevinirim

çotanaklı_28

Asgari ücretin 2 katı ve üzeri maaş ile prim ödenmemişse bağlanacak emekli aylığı taban aylıktır.

Üst Alt