Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 işe giriş ve %52 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

1engelli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1997 yılında başladığım memuruyetten 16 yıl sonra istifa ederek ayrıldıktan sonra 2 yıl 4a ssklı olarak çalıştım.
Şu anda herhangi bir işte çalışmıyorum.
7 ay önce %52 oranında engelli raporu çıkarttım. Tek bir hastalıktan %40 oranım mevcut olup sgk ek1 listesinde de hastalığım 40 oranıyla mevcut

18.08.2021 tarihinde çıkan yasaya göre emekli sandığından emekliye ayrılma şansım varmıdır.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

1engelli

Yok, bu yeni düzenleme ile emeklilik statüsünün bir ilgisi yok. Siz emeklilik sonrası çalıştığınız için 1261 gün ssk (4a) doldurmalısınız ki ssk statüsünde emekli olabilin.

Not: rapora istinaden vergi dairesinden sakatlık indirim hakkı da elde etmeniz gerekiyor.

acil yardım

mrb arakadaşlar emeklilik başvurum sonuçlandı fakat tuhaf bir durum var. Saglık kurulu hafif düzeyde çalışma gücünü kaybettigine kontrol muayenesi gerekmedigine şekline karar vermiş sgk ise ek 1 hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmedigine tarafınıza aylık baglanamayacagına şeklinde yazı gönderdi . Saglık kurulunun onayladıgı raporu sgk neden kabul etmez bilgisi olan yardımcı olabilir mi

1engelli

BAşvurunuz malulen emeklilik olarak değerlendirilir reddedilmiş. 1261 gün ssk (4a) doldurmalısınız ki ssk statüsünde emekli olabilin. O arada raporla vergi indirim hakkı elde edin...

4c vergi indirimi gerekmiyor diye biliyorum bülent bey ayrıca yönetmelik degişmiş 4c çalışmıyorken de engelli emekli olabiliyor.

1engelli

Öyle mi? Ben 4c sonrası başka statüde çalışılırsa 4c'Li emekli olunamıyorda kaldım hala.

SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif düzeyde bir tanı mı alıyorsunuz?

gün/ay/1997 +

bagkur.PNG

saglık kurulu yüzde 40 raporu onaylamış 6800 gün primim var . sgk nın cevabında ek 1 listeye göre belirlen düzeyde çalışma gücünü kaybetmemişsin diyor .ne yapabilirim hangi sini dikkate alayım sizce

1engelli

Artık oranın bir önemi yok. SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif (yani eskiye göre %40-49 demek) tanısı olmalı.

Bir de hangi düzenleme ile 4c sonrası 4a-b statüsünde çalışanların 4c'li emekli olabileceklerini söylüyor?

sagglık kurulu aynen şu şekilde yazmış
adı geçenin hafis düzeyde çalışma gücününü kaybettigine
kontrol muayenesi GEREKMEDİGİNE
karar verilmiştir.

şu şekilde yazı yazmışlar

Buna göre .... hastanesinde düzenlenen ... tarihli ve .... sayılı saglık kurulu raporunuz Kurumumuz saglık kurulunun.... tarih ve ..... sayılı kararıyla incelenerek çalışma gücü kaybı tesbit işlemleri yönetmeliginin ek 1 hastalık listesinde belirlenen düzeyde çalışma gücünü kaybetmedigine şeklinde karar verildiginden tarafınıza aylık baglanmasına kanunen imkan bulunmamamktadır.

kararlar birbiriyle çelişiyor

1engelli

Karara itiraz edin ve sağlık kurulu kararına uyulmasını talep edin. Kabul edilmezse mahkemeye taşırsınız. Çünkü Hafif tanısı varsa (ve tabii 4c hakkınız varsa) sigortalılık süreniz ve prim gün sayınız hayli hayli yeterli.

Üst Alt