Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1900 cc yurt içinden alınmış araç MTV'den muaf olur mu?

hknizm1977

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba kolay gelsin bende birşey sorabilirmiyimm,benim sağ el bilekten yok.. yurtiçi 1900cc bir araç alırsam mtv muaf olur muyum
h ehliyet var özürlü plaka bir araç var gümrürden gelme, mesela otom.vit. silecek solda birde kontak solda ..
bu şekilde proje çizilse yeni araç için eskisi bu şekilde idi

saygılar iyi günler.......

hakan bey

yurt dısından 2.el veya sıfır km bır aracın motoru 1600.hubraum 1598 i geçmemelldır.. 1.8 veya 1.9 motorlu aracları ıthal etmenız mümkün deyıldır.

sormak ıstedgınız dıger konu olursa

Ali 0.546.810.06.46

sağol arkasım fakat benım sorum yurt içi araç alımı için di.2 el mesela jetta 1.9tdi bunlara tabiki sılecek ve kontak anahtarı yapılacak birde otom.vıt.uygulanacak..bu şekılde motorlu tasıtlar vergısınden muaf olunurmu...saygılar

yurtiçinden 2. el araçlarda motor sınırlaması yok. alabilrsiniz. gerekli projeyi tertibatı çizdirebilirsiniz ve mtv sinden faydalanabilirsiniz engelli plakasıyla o sınırlama sadece ötv ödenmemesi için yapılan bir sınırlama yoksa ötv sini ödedikden sonra sıfır aracı bile hiçbir motor sınırı olmadan alabirsiniz

Sakat kişi üzerine tescilli yurt içinden alınmış araçların MTV'den muaf olabilmesi için aracın hareket ettirici özel donanımı bulunmalı ve sakat plakası olmalı.
21 seri no'lu tebliğ'de aracın motor hacmine dair hiç bir sınırlama bulunmamaktadır. Yani teorik olarak 5000 cc motor hacmine sahip araç da üzerinde özel donanım varsa ve o şekilde tescil edilmişse MTV'den istisna tutulabilir.

Hareket ettirici tertibat konusu karmaşık. Engelli plakası ve bir proje olması yeterli MTV muafiyeti için. Hareket ettirici tertibat OTV muafiyeti için geçerli. misal ben. Sol kol ampute. otomatik araç kullanıyorum. engelli plakası var ve direksiyonda topuz, soldaki sinyal kolunu demir bir çubukla sağdan kullanmaya yarayan bir tertibat var. Ben OTV muafiyetinden yararlanamıyorum (hareket ettirici tertibat yorumu nedeniyle) ancak MTV ödemiyorum.

Bulunduğumuz ilde özel tertibat yapamıyorlar
Bunu yapabilen merkezlere gittiğimizde de plakası o ile ait değil

Bunların altından nasıl çıkacağız

merhabalar

sayın oturanboğa bu konuyu biraz daha geniş anlatabilirmisiniz ? en yüksek motor 1600 cc değil miydi ?
şimdi eşim % 45 engelli raporuda var ama biz araba aldık normal plaka cıkardık şimdi bunu değiştirebilme şansımız var mı ? aydınlatırsanız sevinirim

saygılarımla

oturanboga demişsin ama ben bildigim kadarıyla söyleyeyim. eşiniz h sınıfı ehliyet alabilyorsa tabiki arabayı engelli arabası oalrak degiştireiblrsiniz ve mtv sinden faydalanabilrsiniz.

ama araba lınmış mtv sinden başkada bir avantajı yok aslında araba alındıkdan sonra engelli arabası olarak değiştirmenin ha eşiniz kullanamıyorsa ayrı konu ama eger engelli arabası oalrak değiştirirseniz eşinizden başkası kullanamaz onu

arkadaşlar izmirdeki vergi dairesi bu konuda biraz problem çıkartıyor.ben yanlış bir işlemden dolayı aracımı göstermek için mecburi gittim ve birbirimize girdik ....soldaki kontak çalışıyormu,, çalıştır göreyim silecekleri görcem,gibi laflarla beni kızdırınca birbirimize girdikkk Bu konuyu bu yüzden sormuştummm..saygılar

vergi dairesinin arabayı görmeyle alakası ne araba görülmüşki bu kadar işlem olmuş plaka çıkmış mtv den düşecegim diye yaptıkalrı saçmalıga bak sanane beni marabanın kontagından tamirciysen söyle bilelim ne akdar dengesiz gereksiz insan var ya bu memlekettte

aynenn öyleee hocammmm.....bu işlemleri tekrarr yapmakk çok zorrr gelıyorr insanaa...

Üst Alt