Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yaşındayım. Memur olmak için ne yapabilirim?

hasan1

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. ben friedreich ataxia hastasıyım ve şuanda desteksiz yürüyemiyorum. Geçen sene ÖSS de bana yetecek bir puan aldıysam da üniversiteye kayıt olmadım. Açıköğretime kayıt oldum.şuan 1.sınıftayım ve devam ediyorum.

Kısaca bu şuanki durum. Dışarı pek çıkamıyorum. Pek de spor yapamıyorum. Halbuki geçen sene lise son dayken hergün okula gidiyordum, dershaneye gidiyordum. Yani daha aktiftim. Bunun yanında evde akşama kadar oturmanın vermiş olduğu psikolojik bunalım tabiki...

Geçtiğimiz günlerde engelliler için her kurumun az da olsa memur almak zorunda olduğunu duydum. biraz araştırsam da tam çözemedim olayı. Şuan tek engelim yürüyememek. Bütün bi ömrün evde oturup anne-baba eline bakmakla geçmeyeceğini anladım ve bu genç sayılabilecek bir yaşta hayata bir yerden tutunmaya karar vermek zorunda kaldım. En uygunu da devlette çalışmak hatta tek şansım bu diyebilirm. Hele ki ne engeller le mücadele eden arkadaşları gördükten sonra bende bir iş yapabileceğimi düşünüyorum. Özellikle elektronik ürünlerden iyi anlarım. Özellikte bilgisayardan anlarım.

Benim size sormak istediğim ne yapabilirim? Memur olabilmek için ne yapmam lazım? Nasıl bir araştırma yapmam lazım? Ortatöğretim kpss ye girmem lazım mı?

Bu konularda yardımcı olmanızı bekliyorum.

Yazımı okuyan herkese çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın...

Bu yıl içinde çeşitli kurumlara engelli elaman alınacak mesela 4 temmuzda milliegitime personel alımı için sınav var ama onun başvuru tarihi geçti engelliler sitesinden memurlar nett veya özürlüler idaresi başkanlıgı sitesinden takip edebilisiniz ama önce engelli raporunuz varmı yüzde kaç vergi indiriminiz varmı vs vs.

Merhaba Hasan1 önce lise mezunu olarak işkur'a kaydını yaptır. 2010 kpss lise başvuru tarihleri 31 mayıs 2010 ile 2 temmuz 2010 tarihleri arasında oluyor. Sınav 26 eylül 2010 tarihinde yapılacak. Öncelikle bu sınava gir. Kpss sınavı sonucuyla engelli işci alımı ilanlarına başvurabilirsin. Birde yılda üç kez düzenlenen memur alım sınavları var. Burda kurum kendisi sınav düzenliyor. Sınavda sorular sorular (inkilap tarihi, Türkiye coğrafyası, matematik, türkçe, yurttaşlık, kendi alanın ile ilgili sorular) kpss'ye benziyor.
Ben sonradan kaza geçirdim. Senin yaşadığın zorlukları çok iyi biliyorum. Ne olursa olsun evden kurtul. İş ilanlarını takip et. Ben birçok sınava girdim. Engelimden dolayı işe alınmadım. Şu an memur olarak çalışyorum. Bilgisayar kullanman sana çok fayda sağlayacak. İnan ki bizim sağlam insanlardan hiç farkımız yok. Onlarda masa başında çalışıyor bizde. Açıköğretime devam et. İnşallah her şey gönlünce olur. Kendine iyi bak.

Üst Alt