Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%19 raporla ÖTV'den muaf araç alınabilir mi?

mehmeth21

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Rapor Kullanım Amacı:
H sınıfı ehliyet alabilir sonuç : değerlendirilmedi yardımcı cihaz kullanması gereklidir.
özel tertibatlı aracı kullanabilir sonuç : değerlendirilmedi yardımcı cihaz kullanması gerekir.

ötv başvurusudur.

verilen oran %19 eski raporum %40 idi yeni cetvele göre işe bile giremiyorum şimdi.

Bu raporla araç alabilirmiyim.:confused:

Mehmet abi hiç ümidini kırmak istemem ama alamazsın benim bildiğim kadarı ile
%19 rapor benim bildiğim hiç bir işe yaramıyor. %40 dan aşağısı olmuyor
benim bildiğim yanlış yönlendirmek te istemiyorum ama %90 gibi oran ile araç alabiliyorsun. burada bir abimiz oranı %90 çıkarınca aracına kavuştu saygılar abi
raporuna itiraz edip tekrar heyete girmeni öneririm...

Rapor oranının bi önemi yok.
' özel donanımlı araç kullanabilir ' raporu, bu raporu almak için ortopedik bir engelinizin olması gerekir.
H sınıfı sürücü belgesi ( aynı ibarenin işletilmiş olması gerekir) olması gerekir.

Bunlar olduğu takdirde ÖTV'den muaf araç alabilirsiniz..

Rapor Kullanım Amacı:
H sınıfı ehliyet alabilir sonuç : değerlendirilmedi yardımcı cihaz kullanması gereklidir.
özel tertibatlı aracı kullanabilir sonuç : değerlendirilmedi yardımcı cihaz kullanması gerekir.

ötv başvurusudur.

aynısı raporda yazıyor...

peki teşekkür ederim ÖTV muavafiyetinden yararlanamıyorum demekki.

Benim söylediğimle sizin raporunuzdakiler aynı ibare değil. Ortopedik bir rahatsızlığınız varsa ve söylediğim şekilde tekrar rapor alırsanız yararlanırsınız..

özel tertibatlı aracı kullanabilir sonuç : değerlendirilmedi yardımcı cihaz kullanması gerekir.... bu ne demek oluyor istisnadan yararlanabilir anlamında boşuna uzatıyoruz. teşekkür ederim... faydalanabiliyorum.

mehmeth21;

Mehmet kardeş senin rahatsızlığın tam olarak nasıl acaba?

Mehmet arkadaş eğer özrünüz ortapedik ise yapmanız gereken h sınıfı ehliyet başvurusu ve duruma göre donanımın eklenmesi sol ayak özürlüsü iseniz o zaman donanım yazan kısma otomatik vitesli araç kullanabilir yazması gerekiyor

Cemil abi , sağ bacak sekeliyim H sınıfı ehliyetim var. Sorun kaldımı? teşekkürler

Tamam o zaman mehmet raporunda h sınıfı ehliyet alabilir kısmı evet özel tertibatlı araç kullanabilir kısmı evet olarak işaretlendi mi tamamdır.ayrıca raporun alt kısmında diğer seçeneği olan kısmına otomatik vitesli araç kullanabilir yazar ise o zaman otomatik vitesli tertibatlı araç alabilirsin oran yazmasına hiç gerek yok eğer kaldığın ilde alamıyorsan başka ilden şansını dene h sınıfı ehliyetin olması güzel şimdi dr ötv siz araç alacağım deme sadece ehliyetimde bu ibareler bulunması gerekiyormuş onu işleteceğim dersin hepsi bu

Cemil abi ben siteyi okudukça aklım karışdı seninle daha önce konuşmama rağmen :) ben h ehliyeti hastane heyetine girmeden aldım ve özel tertibatlı ibaresi var ehliyet cepde ama ben heyete girmeden aldım ne edecem bilmiyorum geçen günde vergi indirimi için başvurdum ve heyet başkanına senin bana söylemiş olduğunu yani benim h ehliyetim var ama ben ibaresini değişdirmek istiyorum otomatik vitesli araç kullanabilir yapmak istiyorum dedim bana eşşeğin kullağına su kaçırma ehliyetini aldıysan cebinde dursun bu rahatsızlıkdan dolayı ehliyetini iptal ederler dedi :) ötv ve mtv muafiyetli araba almak içinde mutlaka heyete girmem gerek yoksa alamam birde bana derlerse sen heyete girmeden nasıl aldın diye normal prosedür neyse onu yapdım ben bana kimse ehliyete başvurmadan heyete girecen felan demedi sürücü kursu kazık attı desem atamazlar çok samimi dostlarım nasıl sıyrılacam bu işden bilmiyorum ehliyet gümlücek yoksa heyet başkanın dediğine göre ama yasayı okuyorum nöroloji uzmanına kalmış ortopediye bile değil çünki omurilikden ameliyat oldum sol alt ektremide devamlı kalıcı uyuşukluk ve 4 cm şişlik mevcut toplamda rapor oranıma ankaraya giden vergi indirimi için 60 artı 30 yüzde 90 yazdığını gördüm yanlış değilse formüle göre yüzde 72 ye düşüo ancak benim rahatsızlıklarım geçirdiğim ameliyattan ama ayrı ayrı rahatsızlıklar mesane felci geçirmiş olduğum ameliyat ayaklardaki ve bağırsaklardaki problemler ayrı ama geçirdiğim rahatsızlık omurilikden formüle göremi hesaplanır ne yapacam yav yoksa arabada alamıyacam ehliyetede el koyacaklar bari yüzde 90 gelse heyete girmeme gerek yok eldeki raporla müracaat eder otomatik vites alır üstünede dandirikden bi tertibat yapdırır kullanırım adamlar derseki eski heyet raporunuda getir yandık :D nasıl bi memlekette yaşıyoz anlamadım gitti hatam olmamasına rağmen çekdiğim eziyete bak binbir takla açıyom......

Yok ibrahim kardeşim sen eskiyi hiç karıştırma kendi kendini ele veriyorsun kardeşim elinde ehliyetin senin tek yapacağın farklı bir hastaneden yeni rapor çıkartman hatta ve hatta o hastanede ehliyetten bile bahsetme bile sadece durumuna göre h sınıfı ehliyet alabilir evet özel tertibatlı araç kullanabilir evet ve alt kısma ise otomatik vitesli araç kullanabilir yazmalarını iste bunu isterken de otomatik vitesli araç kullanabildiğini ve ehliyetinde bunun belirtilmesi gerektiğini söylersin ayrıca %90 özrün olması önemli değil bu şekilde bile h sınıfı ehliyete sahip çok insan var eğer ameliyatı devlet hastanesinde olmuşsan şimdi ki raporu ssk dan al veya üniversite hastanesine başvur farklı hastane dene

Tamam bahsetmiyim ama emniyete gönderiyorlarmış ehliyet alamaz diye raporu elden vermiyorlarmış benim bu rahatsızlıkdan dolayı ehliyet alamıyacağımı söyledi ehliyetin sınıfı fark etmez dedi deli olacam abi ya :))

14 yıl oldu kendimi biliyorum rahatsızlığımıda kimseyi tehlikeye atacak bir pozisyonum yok deli olduğum konuda bu işlerine gelince sağlam gelmeyince engelli oluyoz ...

Bak san bir akıl daha vereyim raporu farklı bir hastaneden dene en son kurula girmeden eğer ehliyet alamayacağını belirten bir yazı veya söylem duyarsan raporu bitirme işlemi yarıda bırak ve derk et yanılmıyorsam dörtyol devlet hastanesinde yakının var mıydı?yakının bir dr olan hastane varsa oradan dene şansını il fark etmez.korkacak bir şey yok sen raporu sonlandırmadığın sürece bir şey çıkmaz nerede ameliyat oldu mersinde hangi hastanede

ben adana çukurova üniversitesinde 1997 de ameliyat oldum vergi indirimi için mersin devlet hastanesine başvurdum raporum kolay çıkdı neden diye soracak olursan bütün tetkik ve raporlarımı tamamlayıp öyle girdim heyete manken gibi gitmedim yüzde 90 la ankaraya gitti eğerki zaten yüzde 90 la geri dönerse heyete girmeme gerek yok yüzde 90 zaten ötv ve mtv muafiyeti var otomatik vites alır üzerinede elden gaz pedal yapdırır otomatik vitesli kullanırım....

ama düşük gelirse mecbur heyete girmek zorundayım...

Ancak o rapor farklı yine de yeni rapor almalısın
tamam işte sorun yok rapor falan götürme ameliyattan falan bahsetme sadece ehliyet almak istediğini söyle bir dilekçe yaz ve müracaat et zaten ortopedi dr sonucu söyler dediğim şekilde sonuca bak kurula girmeden eğer alamazsın bu şekilde araç kullanamazsın diye bir şey duyarsan veya okursan en güzeli raporu bitirip rapor odasına veriyorsun ya oradaki yetkiliye rica et buna göre sonuç ne olur diye raporu kurula girmeden öğren ki eğer olumsuz bir şey duyarsan durun ben düzelttireyim de ve oradan ayrıl ve elindeki ehliyet ile ötv yi unutarak aracına bin

abi ameliyattan bahsetmezsem rahatsızlığımı belirtmessem nasıl h ehliyeti alacağım:(

benim ayaklardaki tek problem solda kalıcı uyuşukluk ve his kaybı artı 4 cm kalınlık ortapedici değil nöroloji uzmanı bakıyor onada ...

Ya bahset ama çok abartma zaten özürlülüğün belli değil mi?yürürken fark edilmiyor mu?eğer fark ediliyorsa hocam şu ameliyatı geçirdim sol ayağım güçsüz araç kullanırken zorlanıyorum ehliyetimdeki ibareyi değiştireceğim diyebilirsin otomatik vitesli aracı zorlanmadan kullanabiliyorum dersin şansını dene yapacak bir şey yok şu türkiye de neler olmuyor ki korkma ehliyetini göster bunu ne zaman aldın diyecektir sende hiç renk verme ameliyattan sonra dersin korkma sıkıntı olmaz

Bakalım artık önce şu ankaradaki rapor sonuçlansın ona göre hareket edecem artık el koyarlasada yapacak bişey yok amacım heyete girmeden aldım özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu göz muayenesi için gelen doktor verdi sürücü kursunda adamda yanmasın basit bir mesele yüzünden....

Ya aslında olmaz ama olmuş neyse hayırlısı olsun evrakların ankara ya gideli ne kadar oldu benim evrakta gitti sonuç ne zaman gelir ki

ben ocak 25 de mersinde heyet sonuçlandı ankaraya göndereceklerini söylediler 2 defa ankarayı aradım en son dün aradım 10 güne kadar bir daha ara dediler sen ne zaman girdin heyete abi....

cemil abi 2004 raporum %40 verilmişti süreklidir ibaresi var yenisi %19 verilmiş eskisini kullanabiliyormuyum.

Kullanırsın ama orana gerek yok ki niçin kullanacaksın araç için mi?araç için ise gerek yok

evet geçerli çünkü yeni yasaya göre eski ve sürekli ibareli raporlar geçerli yalnız bazı kurumlar yeni rapor istiyor keyfiyattan eski raporunla başvur ayrıca eski raporların geçerliliği ile ilgili bir arkadaş bimere yazı yazmış ve gelen cevabı siteye eklemişti onun çıktısını al yanına

Üst Alt