Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%19 oranındaki raporum ile ÖTV ve MTV indiriminden yararlanabilir miyim?

M.turan74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2000 yılında vergi indirimi için aldığ raporda yüzde 40 oranında sol ayağımdan özürüm var . Bu özür oranı ile H sınıfı ehliyet aldım yanlız ehlıyetımde her hangı bir acıklayıcı yazı bulunmamaktadır (otomatık vıtes yada tertibatlı arac kullanabilir gibi)2006 yılında değisen özür oranları neticesinde şu anda bir heyete başvurduğum takdirde yüzde 19 -21 oranında ozür raporu almaktayım .

Bu yıl eskı raporlarımdakı orandan ötürü ssk emeklısı oldum . Yenı cıkan yasaya göre ben yüzde 19 oranında özurlü raporuyla ötv mtv indirimlerinden yararlanıp otomatık viteslı arac alabilirmiyım. 2006 tarihınden öncekı alınan raporlar ötv yasasında gecerlımıdir.Fakat eski raporlarımda skat işçi yada verdıi indirimi için alınmıştır ibaresı vardır bunlara arac almak için geçerimidir. Bu konuda bana açıklayıca bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim . Saygılarımla

Sol ayağınızdaki sakatlık düz vites aracı kullanmanıza engel oluyor ve sadece otomatik vitesli araç kullanabiliyor durumda iseniz, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip, "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli bir rapor almalı ve bunu emniyet müdürlüğüne gidip dosyanıza işletmelisiniz.
Ayrıca aynı raporu noterde çoğaltıp, araç alımında ötv-mtv istisnasından da yararlanabilirsiniz.

Not: Raporda oran olmasının veya oranın hiç bir önemi yok...

Üst Alt