ablam evet kızkardeşin kadın olduğu için evli değilse babanın sağlık güvencesinden yararlanabilir.
fakat şu an 2022 aylığı aldığı için babasının saglık güvencesinden yararlanamaz. ancak 2022 aylığı kesildikten sonra babasının sağlık güvencesine geçebilir.
şu an sağlık güvencesi var. ama bu sağlık güvencesi eski yeşil kart gibidir mesela üniversite hastanelerinde sevksiz yararlandırılmaz.
gidin bir ilaç almaya çalışın kardeşinin TC kimliğiyle ve ezcaneye sorun sağlık güvencesinin olup olmadıgını?
ablanın sağlık güvencesi var şu an bunu da bir eczaneden ilaç alarak bile ögrenebilirsiniz
ve buna uzuldum işte...
ablan 2022 aylığı alıyorken hep sağlık güvenceliydi zaten. yeşilkart kaldırılınca otomatikman 60/c 3 kapsamında gSS'lı oldu. ama siz saglık güvencesi yok sanmışsınız.
ben kardeşini erkek sandığımdan maluliyet tespiti yaptırmalı demiştim. ama erkek değilmiş ona luzum yok artık. yani malul sayılmasa da evli değilse ve sigortası yoksa yararlanabilir.
şu durumda da 2022 aylığı aldığı için GSS'lı ve bundan dolayı babandan yararlanamaz. ancak 2022 aylığı kesildikten sonra babanın sağlık güvencesinden yararlanabilir.
2022 aylığının kesilme durumu var ama. eger evde bakım aylığı için gelir yuksek bulunmuşsa 2022 aylıgı için hayli hayli yüksek çıkar. o yuzden ablanın 2022 engelli aylığı, 2015 ocak'ta başlayacak olan sosyal incelemelerden sonra kesilebilir. bunu da netliğe kavuşturmak açısından şu sorularıma cevap ver:
1. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?
2. hanede yaşayan herkesin aylık ne kadar geliri var?