Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşımdan beri ömrüm güzel günlerin gelmesini beklemekle geçti!

Konular
59
Reaksiyonlar
120
Sene 2010. Liseden yeni mezun olmuşum. Gözlerimin içi gülüyor. Hayata karşı aşırı umutlu ve heyacanlıyım. Yıllarca sürecek toksik arkadaşlıklarım başlamış. Tabi gençlikte anlamıyor insan farkına varamıyor. Nerede akşam orada sabah düzeniyle geçen yaz tatili sona eriyor. Sonbahar geliyor. Üniversiteye başlıyorsun. Derken yeni arkadaşlar ediniyorsun, fakat yine kendi toksik arkadaşlarından kopamadığın için üniversitede yalnız kalıyorsun. Sonbaharda istanbul'un büyüsüne ve özgürlüğüne kapılıp daha ilk dönemde tökezliyorsun. Kyk bursu yattığı gün en mutlu günün oluyor. Soluğu ya taksimde ya kadıköyde alıyorsun en sevdiğin toksik arkadaşınla beraber. Halinden o kadar memnunsun ki okul falan umrunda olmuyor belli zamandan sonra. Seneler seneleri kovalıyor. Göz sağlığın kötüye gidiyor. Bu sefer hastane hastane gezmeye başlıyorsun. Gözünle ilgili tüm detaylara hakim oluyorsun. Okul öyle böyle uzantılı olsada bitmiş Toksik arkadaşınla bir küs bir barışık hayatına devam ediyorsun. İş deneyimlerin oluyor muaaffak olamıyorsun. Engelli raporu çıkarıp maaşa bağlanıyorsun. Bazen maaşın kesiliyor bazen ise giriyorsun bazen is degistiriyorsun falan derken tam dikis tutturdum derken 4 senelik is yerin kapı önüne koyuyor. Seviniyorsun tazminat alacağın icin. Aldığın para ile borclarının yüzde seksenini kapatıyorsun. Kalan paraylada yarınlar yokmuşcasına takılıyorsun yalnızlığını bastırmak icin. Yasın 33 oluyor bir gece yarısı içine derin bir sızı çöküyor. Ben ne olacağım diye?

Yanında ne o toksik arkadasın var destek olacak ne de halinden anlayacak ailen.

8 aydır issizim. Artık gözlerimin az gormesinden dolayı engelli kadrosuna bile almıyorlar. Bundan sonra ne yaparım nasıl yaparım hic bisey bilmiyorum.

2010 da liseden mezun oldum. Benim sana tavsiyem ekpss ye çalış derim. Özel sektör zor. Devlette işin rahat olur özele göre. Benim yaşımda bu ay 33 oldu. Çocuk yaşta çalışmaya başladım hayat benide yordu. Kader... Koşamıyorsak yürümeye devam edeceğiz.

işe girersen moralin bir miktar ihtiyacların giderilir internetten ekpss seti alabilirsin youtube benim hocam dinleyebilirsin bende hastalığımın yan etkilerini yenmek için bir ton takviye alıp yaşam haline getirdiğim spor yapıyorum ama ne yapsam sonuc alamadım bir insan makıne gibi spor yapıp hasta oluyor mu oluyor işte

Valla hersey genclikte oluyormuş derlerdi inanmazdım, bu yastan sonra kafam ders calısmayı kaldırmaz. Keza öyle bi kafada yok zaten geçmiş ola.

yabancı dil varsa yurt dısını denemek lazım sonucta dunyaya bır defa gelıyor bır tanıdıgım vardı adam orada temızlıkcılık yapıp burada apartman dıktı

@furkander33, dayım ve torpil meselesi Ekpss için geçerli değil. O dediklerin mülakat olan alımlarda.
34 yaşındayım hala ders çalışıyorum. 2 üniversite bitirdim. Evliyim 4 çocuğum var. Ben aile nedir bilmedim yurtlarda büyüdüm. Ben sadece gençken yapmam gereken şeyleri yaptım, çünkü biliyordum hep böyle sağlıklı olunmayacağını, ona göre yaşadım. Keşke dediğim olmuşmudur çook :D:D . Mesela daha çok hata yapsaydım diyorum :).

Senin yaşadıkların tecrübe olmuş sana. Şimdi o tecrübenin boşa olmadığını bilmen ve daha çok çalışman lazım. Bu 5 ayı ders çalışarak geçir sınava hazırlan. Umudunu kesme ha şimdi, ha doğuştan, ha genç, ha yaşlı birgün zaten ailemiz yanımızda olmayacak, arkadaşlarımız olmayacak, bu dünyanın gerçeği.
Umarım sıkıntıların son bulur.

kamu alımlarında herhalde torpilin olmadığı tek alım şekli ekpss dir. puanını alırsın mülakat olmadan puan üstünlüğüne göre ataman yapılır. hatta bazı kurumlarda daha iş başlamadan istediğin kuruma tayin hakkı bile verirler.
Umarım bari bu sistemi bozmazlar. engelli bireylerin yaşamı zaten zorken bu düzeni de bozarlarsa elle tutulur hiç bir şey kalmayacak

yazılana göre ömrünü güzel geçirmişsin gözüküyor. toksik arkadaş farkındalığın şuan gelmiş.

@furkander33, aynı yaşta sayılırız hocam seni biraz pesimist gördüm , tabi herkesin yaşadığı imtihan farklı . Ama olumlu tarafları görmek herzaman daha iyidir ve gerçekçidir. Yukardaki arkadaşın dediği gibi oturup üzerine düşünülebilcek ve kendini update etme şansı olabilcek ne güzel hayat tecrübesi yaşamışsın acısıyla tatlısıyla. çalışma konusunda da ben 10 yıl psikiyatrik ilaç tedavisi görüp bıraktım sonra kpss ye çalıştım ve lisede vs matematikte 4 işlemi zor yaptığım halde o haldeyken bile bütün konuları nerdeyse tamamladım ve günlük bi rutinde çalışıp anladım hepsini. Bir şeye ilk adımı atcakken sadece zor geliyor ve ilk başlarda gerçekten çok zorlanıyordum ama sonradan kolaylaşıyor. Herneyse kolaylık dilerim

@furkander33,
Zor değil imkansıza yakın

@neron+,
Her yerde torpil devam ediyor biz 95 puan aldığımız halde yerleşemedik , hakkımı elbette ahirette alacam

hocam hemen hemen aynı yaştayız bende 15 km den fazla koşa bilen 90 km dan fazla bisiklet binebilen çakı gibi bir askerken 100 m zor yürüye bilen bir insan oldum dost bildiklerim para için benimle görüşüyormuş hepsi ilk durakta indi sıkma canını hayatın tadını cıkar e kpss calış iş aramaya devam et

@furkander33,
Yanlış anlamayın, dert yarıştırmıyorum. Yaşamınız benden çok daha iyi geçmiş. Sizin 18 yaşından beri, benim ise neredeyse doğduğumdan beri yüzüm gülmedi. En azından gençliğinizi yaşamışsınız. O bile bende yok. Ne çocukluğumu ne de gençliğimi doğru düzgün yaşayabildim. İşin kötü tarafı bu durum hala daha devam ediyor. Ekpss ile atanmak torpil işi değil. 2022'de atandım ve atanmak için 5 yıl bekledim. Dayım vs yok. Olsaydı çalışabilmek için 29 yaşımı beklemezdim. Atanabildiğim için iş hayatım başladı. Kendinizi biraz zorlayıp sınava çalışın. Büyük zorluklarla ders çalıştım. İnanıyorum, başarabilirsiniz.

@furkander33,

:D:D geçen, geçmekte olan, geçecek olan tek şey zamandır. Yine de sen bilrsin :D:D taze ekmek kokusu da güzel dostum yemeli bence :d

@kuloglu 52,

EKPSS de torpil yok kardeş. anlatamıyor muyum. puan üstünlüğüne göre sıralama yapılıyor. he sen 95 almışsındır tercih yapmamışsındır. eskiden normal kpss de de puan üstünlüğüne göre atama yapılırdı. mülakat falan yoktu sonradan icat çıkardılar.
ben normal kpss den puanımı aldım 20 tercih hakkım vardı tercihlerimi yaptım ve atandım mülakat falan olmadı o yıllarda. daha sonra engelli durumuna düştüm bu sefer ekpss ye girdim gene atandım gene mülakat yok. benim babam yok başımda ne dayısı ne torpili bulacam da atanacam

@kuloglu 52,

hocam Engelli Kamu personeli seçme sınavı (EKPSS) 95 almışsanız atanmamanız imkansız zaten her alım 2500-4000 arası sıralamanız bu kadar etmez dahada düşüktür o puana. EKPSS 'de MÜLAKAT YOKTUR. EKPSS sonucunu ve tercihlerinizi buraya atarsanız bakalım neden atanmamışsınız. Sağlıcakla kalın.

Tercihlerimi kimsenin gitmek istemediği yerlere yaptım yeterki çıksında güzel bir hayat kurayım dedim, yerleşemedin dediler, sonraki sınavda da tercihlerimi engelliler merkezi çalışanına yaptırdım nerenin çıkma ihtimali varsa orayı yaz şehir önemli değil dedim, torpil lazım partiye üye ol dediler hepsine lanet ettim bi akrabamın yakını üst düzeyde bakan danışmanıydı ona ulaşıp yalvardım o bile telefonuma bakmadı, biz her şeyi gördük, yıllardır özel sektörde çırpınıp duruyoruz hakkımı helal etmiyorum

Biz karşılıklı iletişim kuramıyoruz ki abim. Muhtemelen biz anlatamıyoruz kendimizi . Ekpss den tercihlerle atanan kimsenin kul hakkı yediğini düşünmüyorum. Dayı, tanıdık. torpil vs. çünkü MÜLAKAT yok. Puanınızın 95 ise bu tercihler açıldığında benimle iletişime geç ben seni yerleştiricem. Wp grubu var oraya katıl istersen. Alım olunca ben sana tercih vereyim
@neron+, bu arkadaşımızda yardımcı olur belki. @kuloglu 52

Son düzenleme:
yani sizi katekülliye getirmişler diye düşünmeye başladım @kuloglu 52, hocam. keşke tercihleri siz yapsaydınız. 95 alıp atanamamak imkansız. bakın mülakat hatta kura çekimlerinde bile bende adalet olmadıgına inanıyorum. ama puanı alıp tercih yapıp direk atanılabilen bir sınavda torpil falan yok. sizi kandırmışlar. sınava girin gene buna yakın puan alın bu sefer buraya gelin beraber tercıhlerı yapalım .

@neron+,

3 sefer denedim olmadı zaten emekliliğe kalmış 6 ay, bundan sonra gelecek memuriyetin...

@Yusuf islam,

Ben bıraktım bu işleri, yıllardır markette çalış depoculuk yap derken bu iş yeri nasip oldu, Elhamdülillah burası rahat benim için, hakkımı mahşere bıraktım.

@kuloglu 52, 95 puan almak her babayiğidin hakkı değildir. benden size öneri. 2026 ya girin gelin buradan beraber tercih yapalım atanın sonrada emekli olun olmaz mı? heralde az bi çalışma ile şu halinizle 90 ı görursunuz

Kardeşler ne bileyim kpss çalışmak için insanın kafasının içi pür pak temiz olması lazım. Yalnız yaşıyorum, annem babam boşandı. Annem annesiyle yaşıyor. Babamda yeni karısıyla. Buraya kadar herşey normal. Herkesin kendi hayatı beni ilgilendirmiyor. Fakat babam şerefsizi 85 yaşındaki babasını bana kitlemeye çalışıyor sırf 12 bin kira alıyorum diye. Küçük oğlu yani kardeşim evlendi evini verdi evini kurdu vs vs. Ben bir gözüme 100 bin lira bulupta ameliyat bile olamadım. Kalkmış babasını bana getirmeye çalışıyor. Ben kendime bakamıyorum yaşlı adama nasıl bakıcam. Dedim işte dışarıya çıkmaya üşendiğim için iki gündür ekmek yok evde.

@Yusuf islam,

Dedeyi getirme konusunda biraz daha baskı uygularsa aldığım kiradan vazgeçip komple hayatımdan çıkarıcam babamı. Aç otururum 12 binden vazgeçerim ama onurumla huzurumla yaşarım.

seni cok yormayacak işlere girebilirsin
Hem babandan da kurtulursun anlattığın kadarıyla babanın seninle baba evlat ilişkisi değil de çıkara dayalı iliskisi varmis demek ki yani baban seni öz çocuğunu kullanmak istiyor
zaten baban da dedeni üstüne atmaya çalışıyormuş sırf para için
Zaten dedene bakmazsan baban seni evden bile atabilir para icin anlattığın kadarıyla öyle anlaşılıyor , kendime bile bakamiyorum diyorsun yani bu durumda nasıl dedeni para için üstüne atiyorlar senin , yanlış anlama da baban çok vicdansizmis yani , şimdi surekli seni boğuyodur da para için baban Aayyy sabırlar diliyorum sana
Aayyy ne insanlar var yaaa sana sabirlar diliyorum baba bile para için neler ediyormus sana , kurtarmaya çalış kendini ordan yapabileceğin seni cok yormayacak bi ışe girip

Son düzenleme:
@furkander33 sevdiginiz yada en iyi yaptıgınız ne var ise o şeyi yaparak para kazanmayı deneyebilirsiniz . Yada iş bulabiliyorsanız tekrar çalışabilirsiniz. Günlük yazabilirsiniz. Her insanın bir sıkıntısı var. Bir şekilde bir çözüm bulunuyorlar. Engelli yada engelsiz dertsiz sıkıntısız kimse yok. Allah var gam yok . dedenize bakmanız isteniyor sanırım uygun bir dille bakamayacagınızı söyleyin.. inşallah istediginix gibi bir hayat yaşarsınız..

@furkander33,

bazen hayatta ateşlenmeye ihtiyacımız vardır. kimisi kötü olaylardan etkilenir ve kendisini biler, ateşler bu kötü durumdan çıkamazsam ömrüm böyle geçip gidecek der. ve bu kötü şartlar o kişiyi ateşler.
kimisi vardır sakinlikten huzurdan beslenir,kafası rahat ise birşeyler üretir bir şeyler başarır.
her ikisi de insandır. ama hedefe ulaşmak isterken baktıkları bakış açıları farklıdır.
siz şimdi hayatınızın sakinleşmesini huzurun gelmesini bekliyorsunuz ki hedeflerinize ulaşabilesiniz. ya size kötüyü söylesem? ya bu sorunlar dertler hiç bitmezse ne olacak. sadece dogru anın gelmesini beklemeyin. siz gidin. maalesef bu ülkede refaha erişmek kamuya istihdam olmak olarak eşitlenmiş. ve doğru kamuya girerseniz kafanız daha rahat olacaktır.
şartlarınızı değiştirme şansınız varsa bunu yapın. yok değişmiyorsa o zaman bakış açınızı değiştirin ve kötü olayları kendinize vurulan bir kırbaç olarak görün ve koştukça koşun. ta ki hedefe varana kadar.

bekara karı boşamak kolay diye bir deyim vardır. belki bunu benim için söyleyebilirsiniz şuan.
ama ben kötülükten beslendim benim elimde sadece hırs vardı bulunduğum muhitten çıkmak, yeni çevre edinmek için elimdeki kötülüğü kullandım ve koştum koştum koştum. öğretmenlik ve mühendislik mezunuyum.şimdi ise öğretmen olarak çalışıyorum. ha çevrem değişti. 32 yıldır görmediğim babam ortaya çıktı imkanlarım iyileşti. hayat kurdum.
bunu her insan başarabilir.o fitili ateşleyin. kimseye muhtaç olmayın ağız eğmek zorunda kalmayın.bu yazdıklarım tamamen iyi niyetimdendir sizi eleştirmek için değil.
kimbilir belki fitilinizi ateşlemede yardımım dokunmuştur.

Üst Alt