Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15000 TL'ye ÖTV'siz hangi marka araç alabilirim?

Hesaplama :"Araç fiyatı / 1,37 = Ötv siz araç fiyatı" şeklinde hesaplandıgına göre
Siz "Ötv siz araç fiyatı x 1,37" den hesaplarsanız .
15.000 x 1,37 = 20.550 tl lik araç alabilirsiniz.
Benim bildiğim piyasada en ucuz otomatik araç : Hyundai 1.4 DOHC START OTM.
24.400 TL
Belki başkaları da vardır.

Ötv li fiyatıdır.
24.400 / 1,37 = 17,810 TL sizin ödeyeceğiniz rakkam.

evet arkadaşlar bahsettiğiniz hyundai getz.. ben aldım 17600 net fiyat...çokda memnunum bagajına tekerlekli sandalyem rahaz konabiliyor...rahatlık ve serilik olarakda çok memnunum...fiyatına göre çok güzel bi araba.

araç fiyatını o şekilde yapıldığımızda hataya düşeriz. Çünkü aracın fiyatına önce ötv sonra ötvli haline kdv uygulanıyor. O halde satış fiyatından kdv düşülüp ardından ötv düşülecek ve çıplak fiyatına kdv uygulanacaktı.

15000 tl ötv siz otomatik vites alınabiecek bir araba yok bençok araştırdım fiyatları en ucuz chery kimo var oda 15750 pazarlıkla ne kadar düşerse artık bilmiyorum
mberrak ın dediği gibi arabadan direk % 37 düşmüyorlar

Tam ve doğru hesap için bakınız wolksvagen web sitesi. Orada aracınızı oluşturun, hesabın ayrıntısına bakın ve hangi hale ne vergi uygulandığını kontrol ediniz. Ana paraya önce %37 ÖTV sonra da bunun üzerine kdv uyguluyor. O yüzden toplamdan KDV düşülüp kalandan ÖTV siz hal bulunacak ve sonra tekrar KDV uygulanacak...

mberrak;

Ne farkeder ki.. İkiside aynı. Çünkü vergileri dahil üzerinden hesaplıyor..
Örnek: 25.000 Tl bir araç
25000 / 1,18 (çıkan fiyat) / 1,37 (çıkan fiyat) * 1.18 = 18.248 TL ;)

fullmoongokturk

göktürk bey benim yanlış yapıldığını söylediğim hesap

Ötv li fiyatıdır.
24.400 / 1,37 = 17,810 TL sizin ödeyeceğiniz rakkam.

hesabıydı. Zaten siz de beni onayadınız bu rajalm çıkmamamlıydı. Sizin yaptığınız benim de anlatmaya çalıştığım doğru hesap yöntemidir. Ben de bunu öğrenmeden önce arabanın liste fiyatından %37 çıkararırdım ki bunun yanlış olduğunu öğrendim...

peki kdv si ne olacak... babasının hayrınamı satıyorlar..???

@mberrak
Merak etme danua nın yaptıgı hesap dogru.
sizin yaptıgınız biraz uzatılmışı.
İstediğiniz arabayı hesaplayın aynı fiyat çıkar.

Perekende satış fiyatı takriben 21 bin liralık araçları bu yapacağın pazarlıga göre 22,23 de olabilir

benim nacizane fikrim 15000 tlye 1990-1992 model mercedes otomatik 200e - e200 serilerini araştır ve al. bir cok markanın 2005-2007 marka araclarına bin basar konforsa konfor, sağlamlıksa sağlamlık YILDIZ nede olsa:D

Üst Alt