Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketi geliyor

iLLeqaL

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
[FONT=&quot]https://www.tccb.gov.tr/haberler/41...ndaslarimiz-lehine-yeniden-degerlendirilecek-

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama da; Sosyal güvenlik şemsiyemizin hem kapsama alanını, hem etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara da başlanması talimatını verdik.[/FONT]

[FONT=&quot]Açıklanan rakam çok büyük, Pandemi desteğinde 7 milyon kişiye 8 milyarlık yardım yapılmıştı. Aile ve sosyal politikalar bakanlığının sitesinde ocak ayı içinde engelli maaşlarına ödenen miktar 1.138 milyar lira olarak açıklanmış.[/FONT]

[FONT=&quot]Yeni sosyal paket ile maaşlarda artışa gidilebilir ya da bayramlarda emeklilere verilen ikramiye engellileri de kapsayarak genişleyebilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.[/FONT]

[FONT=&quot]Ayrıca Erdoğan, Elektrik desteğinde de hâlen 2,1 milyon hane olan kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz. Sadece evde bakım maaşı alanlar elektrik yardımından faydalanamıyor, Henüz detaylar belli olmadı ama onlar da bu kapsama dahil edilebilir.[/FONT]

[FONT=&quot]Konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.[/FONT]

Bu açıklanan yeni sosyal yardım paketi..elektrik desteğinden Yeni yararalancak 2 milyon aile ve doğalgaz yardımlarına verilecek paralardır... Başka bir yardım yok

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

engin9

Keşke yorum yapmadan önce rakamın büyüklüğünü görseydiniz.

Şu an 2 milyon haneye elektrik yardımı yapılıyor ve bu tutarın yıllık maliyeti 2.3 milyar lira olarak açıklanmıştı. Aylık maliyeti ise 143 milyon liradır. Buna 2 milyon hane daha eklenecek, 4 milyon hanenin yıllık maliyeti beş milyarı da geçmiyor. Ayrıca elektrik desteğine 3 yılda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edilmiş.

Aile ve sosyal hizmetler bakanı Derya Yanık 4 milyon haneye yapılacak doğalgaz desteğinin senelik 3 milyar liralık bir maliyeti olacağını açıklamıştı. iki rakamı topladığında 8 milyar lira yapıyor. Açıklanan rakam ise 15 milyar lira.

Erdoğan twitter hesabından da paylaşmış. Ayrıca ve yeni ifadeleri kullanılmış. Elektrik desteğine 2 milyon hanenin daha eklendiğini canlı yayında söyledi. Doğalgazın 4 milyon haneye verileceği de çok önceden açıklanmıştı zaten. Yeni bir sosyal destek diyor.

Aşağıdaki fotoğrafa bakın yeni ve başlayacak ifadeleri yer alıyor. Açıklanan tek yeni şey 2 milyon haneye daha elektrik desteği verileceği.

Paylaşılan fotoğrafta; 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili de çalışmalar başlıyor.

EjGUEhn4_sosyal.png

Son düzenleme:
Yahu kardeşim ağızdan laf çıktımı ne olduğunu anlar hale geldik... Eğer bu dediğin rakam
2 milyon haneye elektrik
4 milyona doğalgaz
Üniversitelerin beslenme yardımı
Çiftçilere yardım vs vs dışına çıkarsa bende birşey bilmiyorum..

Olsun buda çok çok iyi... İnsanlarımız çok zor durumda.. Kime yardım yapılırsa ben şahsen mutlu olurum..

Ben kusuruma bakmayın şimdi anlayamadım yeni bir sosyal yardımmı eklendi ?

Hayır arkadaşım.. Cumhurbaşkanı dün detayını vermeden bütçeden büyük miktarda bir parayı sosyal yardım vakfına aktaracaklarını söyleyince.. Bazı insanlarda pandemi yardımı gibi bir yardımmı olacak gibi bir düşünce oluştu..
Bu para yeni başlayacak olan
2 milyon haneye elektrik desteği
4 milyon haneye doğalgaz desteği
Üniversite beslenme desteği vs yardımlarına verilecek paradır.. Engelliye 200 lira zam yapılmıştı zaten.. Daha ne olsun.. Şimdi doğalgaz desteğide geliyor..erzurum kars kadar soğuk bir yerde yaşıyorsanız yıllık 1150 lira doğalgaz yardımıda verilecek.. Sıcak iklimi olan bir ilde yaşıyorsanız yılda 450 lira doğalgaz yardımı yapılacak..
Mesele şu: herşeye yüzde 200 zam yap, sonra 10 lira yardım et

iLLeqaL arkadaş biraz da olmasını temenni ettiği yönde yorumlayıp spekülasyon yapmış.
Medyada, mecliste falan engelli aylıklarının (özellikle %40-69 oranlı) komik düzeylerde kaldığını, artırılması gerektiği dillendiriliyor mu?

Twitter'daki net bir açıklama değil, her yöne çekilebilir. Ama "hem ETKİSİNİ genişletecek..." denmiş, bu da aylıklarda artışa gidilecek öngörüsü de yapılabilir. Tabi bir de seçime gidildiği bir süreçteyiz, iktidar partisinin oyları eridikçe eriyor, kaynaklar onların elinde, haliyle dibine kadar bütçeyi zorlayacaklar seçimi kazanmak için. Bu da olasılığı bir nebze artırıyor.
Ama hekimlere 2500-5000 lira zam yapıldığı adeta davul zurnayla ilan edilmiş, ardından gün sonra geri çekilmişti. (özel hastane lobisi engelledi deniyor gerçi) Verilen demeçlere çok da güvenmemek gerek.

Ben %35 olasılık veriyorum engelli aylıklarında artış yapılacağına. Bayram ikramiyesi verilme olasılığını ise %5 görüyorum.

İmkansız birşey arkadaşlar.. Siyasetin dili vatandaşın anlamayacağı şekildedir..üstü kapalı bir kelime yada devasa Bir rakam söylerler, insanların kafaları hayal güçleri ile oynarlar.. Bu para telafuz edilen sosyal destek miktarı yeni açıklanan elektirk doğalgaz öğrenci çiftçi vs...yıllık toplam maliyetidir..bu yıl vakıflara bu kadar aktaracaklar..

Sessiz Dünyalı

Kaynaklar iktidarın elinde demişsin ama iktidarın elinde kaynak falan kalmadı milletin parasına altınına göz diktiler çünkü. Ayrıca bu zamlar devam ettiği sürece istediği kadar yardımları arttırsın fayda etmez herkes isyanda çünkü

Ülkenin geldiği yer doğalgaz ve elektrik parası yardımı. İnsan gibi yaşamaktan vaz geçtiğimizin resmi ilanıdır bunlar. Günde birkaç saat elektrik ve doğalgaz yakabiliyorsanız yeter.

destek paketi diyorlar, almak için istiyorlar ki ölüp bitesin. elinde avucunda bir şey olmasın. yok olmaya yakın olasın...

özel sektörde 5 bin tl maaş alıyorum, %57 engelliyim. tek çalışanım evim kira. evliyim çocugum yok. ama hiç bir yardımdan faydalanamıyorum :) neden, 5 bin tl maaş alıyorum çünkü.. aynen zengin olduk... kira fatura mutfaktan sonra elde ne kalıyor sanki

Noldu bu destek paketine bayram yaklaşıyor sosyal yardım alanlara bir şey verilcek olsa davul zurna ile haber yaparlardı ama herşeyleri gibi buda balon çıktı

2 ay geçti ve hala aman aman böyle dişin kovuğunu dolduracak bir yardım yapılmış değil.
Belli ki toplumun hayat pahalılığı karşısındaki homurdanmaları yatıştırmak içinmiş bu sansasyonel içi boş vaat.
Ekonomik destek önceliğini müteahhitlere, bankalara (düşük faiz=düşük maliyet), para sahiplerine (KKM) verildiğine şahitlik ettik.

Yapılırsa eğer, seçim yatırımı olarak seçimlere 2 ay falan kala yapılır, etkisi unutulup gitmesin diye. Pazarlama stratejisi...
Bu yıl olmasa da gelecek yıl engellilere de iki bayram ikramiyesi verileceği olasılığını yüzde 50'nin üzerinde görüyorum. Zaten gelecek yılın ilk dini bayramı seçime 2 ay kalaya denk geliyor.
Bakalım zaman bize ne gösterecek...

Bu arada sık sık bu konuyu gündeme getirmeli, her platformda dillendirmeliyiz.

Son düzenleme:
Üst Alt