Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 raporu var diye B sınıfı ehliyet iptal edilebilir mi?

KALEMTAS

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar..

Arkadaşlar benimde 19 yaşında doğuştan kalp hastası olan oğlum var.Bu rahatsızlığından dolayı akciğerlerinde Prımer Pulmoner Hipertansiyon oluşmuş durumda.(PDA+PPH)18 yaşından sonra benim sigortamdan yararlansın diye özürlü raporuna baş vurdum SGK %60 özürlü raporu verdi(Ankara dan alındı).Bir arkadaşım 0 km araç alırsak ÖTV indirimden söz etti. Devlet hastanesine baş vurduk bize %100 özürlü raporu verdi. Bu rapor ile 0 Km Toyota Corolla aldık.Trafik tescilden ruhsata oğlumun kullanamıyacağını, diğer 3.dereceye kadar aile fertlerinin kullanacagını söylediler.
Oğluma vazgeçelim dedim o Toyota nın cazibesine kapıldı hayır alalım dedi ve bende o nu kıramadım aldım.Trafik tescil sonradan oğlumun B sınıfa ehliyeti olduğunu öğrenince %100 özürlünün B sınıfı ehliyeti olamıyacagını söyleyerek ehliyetini alıp iptal etti. %100 özürlü raporunu veren doktorla görüştün o,çalışma iş gücünün %100 nü kaybettiğini,bedenen bir özrü gözükmediği için olayı trafik tescil çözer dedi.

Bu olayın tek suçlusu benim.En baştan iyice araştırsaydım bu konuma düşmezdik.Fakat olan oldu artık,şimdi ben oğlumun B sınıfı ehliyetini nasıl kurtarırım onu düşünüyorum açıkcası.Trafik tescil bu konularda fazla bilgili değil,araştırmam lazım diyor.Doğrusu bu konuları onlarda bilmiyorlar,başka şubelere sorarak bana cevap veriyorlar.Cuma günü trafik tescille görüştüm enson ne yapabiliriz diye ,bana söyledikleri oğlun iyileştiğine dair doktor raporu getirirseniz B sınıfı ehliyeti alabilirsiniz deiler.

ÖTV yi ödeye bilirim,ama buda yetmiyormuş.Raporun iptal olmasımı gerekiyor? kim iptal edecek onuda bilmiyorum. Oğlum H sınıfı ehliyetide bedenen özrü bulunmağı için sürücü kursundan alamassın demişler.

Arkadaşlar problemimiz bundan ibaret,bana yapmam gereken konusunda yardımcı olurmusunuz.

Yapmanız gereken şey sürücü sağlık şartları yönetmeliğine göre sürücü olabileceğine dair sağlık raporu almak ve trafik müdürlüğüne beyan etmektir.
Bedensel sakatlığı olmadığı için B sınıfı sürücü olur raporu alabilirsiniz. Velev ki alamazsanız, o zaman H sınıfı sürücü belgesi için rapor verilir. Raporda "hiç bir özel donanıma gereksinim olmadan araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" vb. bir rapor olduğunda tadından yenmez.
Eğer H sınıfı sürücü belgesi için rapor alırsanız, o zaman bir sürücü kursuna yazılacak ve B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için sadece direksiyon sınavııona girecek çocuğunuz. Süreç sonunda da trafik müdürlüğüne gidip H sınıfı sürücü belgesini alacak.

İlginden dolayı teşekkür ederim oturanBoğa.Yaklaşık olarak 3 aydır bu mevzuyla uğraşıyorm sonuç nedir derseniz;Enson %100 özürlü raporu veren doktorla(heyet başkanı) tekrar görüştüm o nun dediği; Oğlumun doğuştan kalp hastası olduğu için ileride kalp krizi geçirme riskinin yüksek olduğunu,araç kullanırken o anda krız gelirse kendine ve başkalarına zarar verebicegini söyledi.
Trafik tescildeki memurla sizin gönderdiğiniz sağlık şartları yönetmeliginden bahs ettim,bana söylediği oğlumun bu hastalığından iyileştiğine dair doktor raporu getirirsem o zaman ehliyetini geri alabilecegini söyledi.

OturanBoğa size bir sorum olacak.Benim oğlumun B sınıfı ehliyeti iptal oldu.H sınıfı ehliyette alamıyacak hastalığından dolayı.Bu durumda oğlum araba ve motorsiklet kullanamıyacak, evde oturmaya ve yürümeye mahküm edilmiş oluyor.Oğlumun akciğerlerinde Primer Pulmoner Hiper Tonsiyon olduğu için şu anda efor kapasitesi sınırlı,uzun yol yürüyemiyor ve çabuk yoruluyor.Hacettepe Hastahanesi Kardiyoloji Bölümünden ''EFOR KAPASİTESİ KISITLIDIR'' diye raporumuz da var
.Ben bu rapora istinaden oğlumun hak ve özgürlüğü elinden alınmıştır diye oğlum sürekli evde oturmaya veya yürümeye meçbur edilmiştir diye hangi kurum veya kuruluşa itiraz edebilir, dava açabilim. Benim böyle bir hakkım var mı?

Fikrinizi alabilir miyim.

Kritik olan şey sağlık şartları yönetmeligine göre oğlunuz bir sürücü belgesi alabilir mi alamaz mı? Alabilirse, ne ala, tüm hukuki yollar açıktır. Aksi halde bir kazanım elde etmeniz mimkün değil

Merhaba benim durumumda siiznkiyle hemen hemen aynı kalp ten 100 % özrüm var sizin gibi ötvsiz araç almayı düşünürken aracı aldıgım takdirde b sınıfı ehliyetimin trakfık tescil tarafından iptal olucagını soyledıler şimdi ben ne yapmalıyım gerçekten 100 raporu olan kişi araç kullanamıyormu? raporuma heyet tarafından araç kullanabılır eklenırse bu haktan faydalanabilirmiyim TEŞEKKÜRLER

Arkadaşım İlk önce sana Allahtan şifa diliyorum.Hastalığının tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.Eğer dedigin gibi kalp hastasıysan B sınıfı ehliyetini alırlar,bir daha araba ve motorsiklet dahi kullanamazsın.Senin bedensel bir özrün de yoktur sanırım,o nedenle H sınıfı ehliyette alamazsın.Benim oğlumda doğuştan kalp hastası,ben konuyu iyice araştırmadan ÖTV indiriminden yararlandık 0 km araç aldık,oğlumun B sınıfı ehliyetini elimizden aldılar.Simdi oğlum ehliyetsiz kaçak araba kullanıyor.Arkadaşım kalbindeki rahatsıslığnı bilmiyorum benim sana tavsiyem bir kardioloğa git o sana sürücü olup olmayacagını söyler.Bu konu ile ilgili mevzuat vardı onu bulunca sana göndereceğim.İyi günler dilerim

Aşagıdaki linkten sürücü olup olamıyacağınızı öğrenebilirsiniz.Ama yinede kardioloğla muhakkak görüşün derim.Sağlıklı günler dilerim.

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK

teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için kalpten bybas oldum raporumun oranı 100 % bu işin çözümü tekrar heyete görünüp araç kullanabılır yazısını almak gibi görünüyor

Size gönderdigim mevzuata bir göz atın, mevzuatta yazıyor.Fakat şu size iletmek istiyorum.Trafik tescildeki memur,bize sunu söyledi.%100 özürlünün B sınıfı ehliyeti olmaz dedi.Alınan aracın ruhsatına malsahibi(siz) kullanamaz diye kesinlikle yazıyor.

Üst Alt