Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranındaki raporumla işe girebilir miyim?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
selam benim sakatlık oranım %10,0 bakıma muhtaç yazıyor. iş yeri bana yüksek sakatlık geliri aldığım için çalışabilmen için iş müf. olur almamız gerekir diyor. sizce doğruluk payı ne kadar (o.f)luyum

Sağlık kurulu raporonuzda çalışabilir.ibaresi varsa çalışabilirsiniz.Aksi takdirde çalışamazsınız.

Girebilirsin tabii. %100 rapor demek, hiç bir iş yapamaz demek değildir. Raporunda çalışmayla ilgili değerlendirmeler şöyle olur mesela: "Oturarak çalışabilir" ya da "ağır beden performansı gerektiren işlerde çalışamaz, oturarak çalışabilir"
Bu vb. ibare olursa, %100 oran da olsa fark etmez, çalışabilirsin.

Sağlık Bakanlığı'Nın çok net bir değerlendirmesi vardır bu konuda. Der ki:
i) Rapor formunun “çalışabilir”, “çalışamaz” satırlarında özürlünün çalışma gücü kaybı derecesine göre çalışıp, çalışamayacağı tespit edilecektir. Çalışma gücü kaybı derecesine göre “çalışamaz” denen bir özürlünün özür grubunun gerektirdiği işlerde çalışamayacağı anlaşılacaktır. Örnek, % 65 Çalışma Gücü Kaybı derecesi ile değerlendirilmiş olan ortopedik özürlüye çalışamaz denmiş ise bu, özürlünün bedenen yapabileceği işleri kapsamaktadır.

j) “Çalıştırılamayacağı iş alanları” satırında ise; özürlünün özürü nedeniyle yapmaması/yaptırılmaması gereken iş alanları mutlaka belirtilecektir. Örnek; özür grubuna göre “Ayakta Durmayı gerektiren İşlerde”, “Görmeyi Gerektiren işlerde” çalışamaz şeklinde ifade edilecektir.​

arkadaşlar benim elimde hiç bir belge yok sgk malülüyetten %100 sürekli iş görememezlik ve bakıma muhtaç diye bana gelen maaş bildiriminde yazıyor ama bana herhangi bir rapor gelmedi ayrıca benim kazam ile ilgili bir yazı olması gerekmiyormu bunları nereden temin edebilirim ileride mahkemelik olduğum zaman ne gösterecem ayrıca bu konuda bilgisi olan biri yokmu

mur37, o kadar karışık soruyorsun, daldan dala atlıyorsun ki, cevap vermekte zorlanıyorum :)

İşe girip çalışmak mı istiyorsun? Bir devlet hastanesine başvur, sakat statüsünde oturarak çalışabileceğine dair bir rapor al ve dilediğin yerde çalış. :)

öncelikle verdim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum. şunu demek istedim. bana iş yeri dava açmayım diye ilk etapta seni çalıştıracaz dediler. sonra maaş bildirimindeki oran sakatlık oranı %100 olduğu için ve yüksek sakatlık geliri bağlandığı için özel olarak çalış. bak. iş müft. izin almamız gerekiyor diyorlar. Gerçekten böyle mi yoksa kıvırıyorlar mı onu öğrenmek istiyorum çalışmak tabiiki istiyorum

bi rde benim elimde ssk dan gelen sakatlığımı bildiren bir rapor yok. Olması mı gerekir? Bunları istemem mi gerekiyor yoksa benim gibi iş kazası geçirenlerde ben gibi mi? Elinde bir raporu var mı onu öğrenmek istiyorum.
Iş yeri ile mahkemelik olma durumum var. O yüzden eksik belge ile dava açıpta geri kalmak istemem. Elimdeki parayı avukata vermek istemiyorum.

Kimseden özel izin felan almak gerekmiyor.
İşverenle olası hukuki süreçle bir bağı yok bu durumun. İşvereni neden dava edeceksin mesela?

kimseden özel izin felan almak gerekmiyor.
Işverenle olası hukuki süreçle bir bağı yok bu durumun. Işvereni neden dava edeceksin mesela?

başınızı ağrıtırsam özür dilerim ama anlatmayıncada çözüm olamazsınız herhalde
ben özel sektörde çalışıyordum 19 kasım2007 tarihinde iş kazası geçirdim ve kaza sonrası t9 t10 t11 seviyesi omirilik felçlisi kaldım ilk etapta benimle baya ilgilendiler. bana ne vaatler anlatamam hatta beni yurtdışına götürürüz dediler (bu arada hastane masraflarını karşıladılar bir yıl boyunca normal maaş alır gibi yardım yaptılar) bana seni yatırmıyacağız sana araba alıp işe gelip gitmeni sağlarız seni yalnız bırakmayız dediler. günler böyle geçti iş kazası sonrası gelen müfettişlere yalan söylememi istediler. velasıl bu zaman zarfında bende dava açmadım.

bu tür olaylarda rantlar baya yüksek .bu şekilde bu günlere geldik hatta hatırlarsanız geçmiş zamanlarda size nasıl bir araba alayım şirket araba alacak diye yazmiştım maalesef bunları yapmadılar ve evim yoktu ev yardımı yapın dedim beni bir eve otutturdular burada ömür boyu otur dediler bir ay sonra eve bir kadın geldi ev benim oğlumu everecem evden 2-3 yıl sonra çıkarsın dedi bende şirket yetkilisini(fabrika müdürünü) aradım.telefonda durumu anlattım bana kadını telefona ver dedi kadına telefonda onlar(bizim için)en az 10 yıl oturacaklar dedi banada bura şirketin ömür boyu otur demişlerdi esas konu burada 10 yıl demesinin sebebi dava açma süreci 10 yıl. Ayrıca bu arada ben istanbulda bir doktor var dedim beni ona götürün dedim onlarda işimiz var felan dediler dedimki benim kimsem yok bana yardım edin dedim mızmızlanıyorlar.

söylediğim dok. cahide topsakal
bu olaylar benide kızdırdı benim 3 tane çocuğum var ben ölürsem bunlar 500-600 tl maaşla ailem nasıl ayakda duracaklar allah bize bir fırsat vermiş(dava açmak) bende onu kullanayım dedim belki ben görürüm belki göremem dedim bu yüzden durumumu size ara ara anlatıp fikir alıyodum yalnız hukuk formunda yazdım ama bir cevap alamadım benim durumumda olan veya avukat biri yokmu cevap yazacak .

şimdilik aklıma gelen bunlar bir dedim akülü sandalye alıverin yazları dışarı çıkarım dedim ona bile kulak asmadılar (çalıştığım yer 4000-5000 personeli olan sözüm ona muhafezakar bir iş yeri)
yorumu size brakıyorum sizce ben ne yapmalıyım
dinleyip vakit ayırdığınız için teşekkürler.

bakın muro 37 siz burada çözüm aramayın bir avukatla görüşün o size gerekli bilgiyi mutlaka verecektir. sakın ola mahkemeye vermekten vazgecmeyınız. bizim iş yerınde de siz gibi iş kazası gecırdıler ve mahkemeye vermemesı için 15 yıl iş garantisi yani emeklılıge kadar yuksek maasla 100 bin lirada para verdiler. hem onun sadece bir kolunda var sen mahkemeye hiç durma ver ama iyi bir avukat tut tazmınat davası ac atıyorum tazmınatının %5 ini avukata ver olup bitsin
hastane raporların yeter sana mahkemede de söylersın beni tehdit ettiler yalan soylettıler dıye ok allah yardımcın olsun yani özürlü raporu falan dıyosunya avukat senı yonlendırır

Üst Alt