Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 oranında raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Helldorado

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar dilate kardiyomiyopati (kalp yetmezliği) hastasıyım. Hali hazırda B sınıfı ehliyetim ve otomobilim var.Ortopedik bir rahatsızlık yok ama %100 engelliyim.Sadece kalp pilime baskı yaptığı için emniyet kemeri kullanamıyorum.Bu konuyu bir süre önce bir sürücü kursuyla konuşmuştum.ortopedik rahatsızlık ve Özel donanımlı araç olması şart demişti.Acaba durum böylemidir? Benim sormak istediklerim.

1-Bu şartlarda ötv indiriminden faydalanıp yeni bir araç alabilirmiyim?
2-Hastahaneden tekrar H sınıfı ehliyet kullanabileceğime dair özür raporu mu almam gerekli?
3-B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için 3 ay kursa mı gitmem gerekiyor yoksa sadece direksiyon sınavına mı gireceğim?

1.ÖTV den faydalanabilirsiniz ama alacağınız arabayı siz kullanamazsınız.
2.B sınıfı ehliyetinizin sefasını sürün derim zaten size H sınıfı vermeye bilirler..
3.Velev ki H sınıfı alır raporu aldınız sürücü kursunda sadece direksiyon sınavına girersiniz.Kursa katılmanıza gerek yok sınav zamanı sizi ararlar gider direksiyon sınavına girersiniz..

Bence % 100 raporla H sınıfı ehliyet için müracat ederseniz, elenizdeki B sınıfı ehliyeinden de olursunuz.
Nedeni %100 kalp rahatsızlığı olan biri trafikte her an rahatsazlanıp kazaya neden olabilir, ( kendim kalp hastasıyım ve trafe çıkmamaya çalışıyorum, trafikte az bir şey sinerlendim anda kalbim sıkışıyor ve hemen sağya çekip bazen yarım saat bir saat ilaç içip beklemem gerekiyor) ,
bu nedenden dolayı sizinde araba kullanmanıza kimse müsade etmez İlkerin dediği gibi siz arabayı alırsınız, o aracı kullanımı sadece siz arabadaysanız ve başka bir şöför var ise trafe çıkabilirsiniz.

Evet, sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmanıza mani bir durum varsa, hastanede ehliyetinize el konur...

Ama, %90 ve üzeri raporu bulunan kişiler yine de vergi istisnalı araç alabilirler. Sizin araç kullanmanızda sakınca varsa, aracı 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanır.

Üst Alt