Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%100 bakıma muhtaç raporum var. H sınıfı ehliyet alıp araç kullanabilir miyim?

stiloking

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm site sakinleri;
benim derdim % 100 ve bakıma muhtaç raporum var.acaba ben h sınıfı ehliyet alıp kendim araç kullanambilir miyim?ayrıca kaymakamlıktan mobilet aldım devlet hastanesinden aldığım tertibatlı araç kullanabilir raporuyla.acaba bu raporla yakınım değilde kendim araç kullanabilirmiyim?(sadece bacaklarımı kullanamıyorum.kollarda sorun yok.motor kullanabiliyorum.)

Balthazar formülüne göre hesaplanmış oranmı bu ?

ya formül nedir bilmiyorum ama iş kazasında üzerime ağaç düştü ve belim ve sol ayağım bilekten kırıldı.belimde kırılma sonucu omuriliğe bası varmış.bası sonucu göbekten aşağısı felç.bacaklarda bana faydası olan kasılmalar var.

Öncelikle çok geçmiş olsun balthazar formülüne göre hesapladığımızda engelli oranınız %76 çıkıyor bunun hesaplamasıda şu şekilde
100-70=30
30x20=600
600/100=6
70+6= %76

a) Tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tümünü gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen tüm vücut fonksiyon kaybı oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek tüm vücut fonksiyon kaybı oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci arızaların tüm vücut fonksiyon kaybı oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci arızaların kayıp oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki oran ikinci sıraya alınarak işlem tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde; genel vücut fonksiyon kayıp oranına Balthazard Formülü ile % 10 eklenir.

açıklama için teşekkürler.benim öğrenmek istediğimse %100 raporlu kişinin aracını vasi tayin ettiği kişi kullanabiliyormuş.ben bir araç alıp kendim kullanmak istiyorum.acaba yasalarda benim kullanmamı kısıtlayıcı bir madde var mı?

Kardes belden altın tutmuyor ve ellerını kullanabılıyorsan ehlıyet raporunda sana cok rahatlıkla h sınıfı ehlıyet verırler ve cok rahatlıkla ozel donanımlı arac kullanabılır raporu alabılırsın %100 rapor vermelerı ımkansız bence ehlıyette

Geçmiş olsun %100 raporu ne amaçla aldınız bilmiyorum ama bu raporu gösterirseniz size tertibatlı araç kullanır raporu vermemeleri lazım eğer göstermez ve bu rapordan bahsetmezseniz farklı bir hataneden tertibatlı araç kullanır raporu almanız durumunda araç alımında bir sorun olmayacaktır. H sınıfı ehliyet için ise zaten tüm özel hastaneler parayla rapor veriyor.

bilgiler için çok teşekkürler.%100 raporlu kişinin aracını vasi tayin ettiği kişi kullanabilir diye duymuştum.ama şimdi herşey açıklığa kavuştu çok teşekkürler.

Üst Alt